Nini Stoltenberg er død

Nini Stoltenberg, søsteren til Jens Stoltenberg, er død 51 år gammel.

Nini Stoltenberg (t.h.) er død. Her er hun fotografert sammen med søsteren Camilla og broren Jens i forbindelse med en reportasje i Aftenposten om Stoltenberg-familien i 2011.

Nini Stoltenberg var søsteren til Camilla og Jens Stoltenberg, og var datter av Thorvald og Karin Stoltenberg. Hun døde etter lengre tids sykdom.

Thorvald Stoltenberg sier dette i en kort kommentar til Aftenposten:

— Nini var et menneske det skinte av. Jeg savner henne dypt. Hun var et enestående menneske.

Familien fikk vite om dødsfallet tirsdag. Nini Stoltenberg ble 51 år gammel. Hun var utdannet jurist, og jobbet som programleder på 1990-tallet.

Jens Stoltenberg la ut følgende melding på Twitter til minne om sin søster onsdag kveld. Saken fortsetter under bildet.

Nini Stoltenberg satt blant annet i Bondevik-regjeringens ekspertgruppe for narkotikaspørsmål. Blant forslagene hennes var heroin på resept og en avkriminalisering av cannabis, noe hun også jobbet med de siste årene, skriver NRK.

Les også:

Les også

Stoltenberg-familien i åpenhjertig intervju

Åpen om problemene

De siste årene av sitt liv var Stoltenberg opptatt av å påvirke narkotikapolitikken i Norge.

Stoltenbergs historie med rusmisbruk ble kjent da hun sammen med familien snakket offentlig om problemene i 2001, skriver NTB.

Det skjedde i forbindelse med at pappa Thorvald ga ut selvbiografien «Det handler om mennesker». Siden den gang var både hun og familien åpne om rusproblemene og situasjonen for misbrukeres pårørende.

– Nini Stoltenberg var modig som sto fram. Hun bidro til større åpenhet rundt rusproblemer i samfunnet, og dermed forsvant noe av tabuet. Hun viste dessuten at også ressurssterke mennesker fra gode hjem kan få rusproblemer, sier fagsjef Sten Magne Berglund i Blåkors.

I 2013 døde Nini Stoltenbergs forlovede Karljohn Sivertzen, 61 år gammel.

Les også:

Les også

Bilder fra Nini Stoltenbergs liv

Få enkle svar

Generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis, rusfeltets samarbeidsorgan, sier at Nini Stoltenberg og familiens åpenhet omkring hennes rusproblemer har vært viktig for mange av de familiene som har opplevd rusmisbruk.

— Hun har vært med på å gi innsikt i at det finnes få enkle svar i ruspolitikken. Hennes budskap vil ikke bli glemt. Nini Stoltenbergs engasjement har satt spor, sier Gerhardsen.

Uberørt program

Jens Stoltenbergs politiske rådgiver Randi Ness sier til NTB at den påtroppende generalsekretæren i NATO er på ferie, og at søsterens dødsfall derfor ikke får noen praktiske konsekvenser for Stoltenbergs program.

Når det gjelder detaljer rundt begravelsen, vil familien komme tilbake til dette.

Nini Stoltenberg var med til Utøya da Thorvald Stoltenberg holdt et foredrag der i 2010.