Politiet om Varhaug-drapet: – Vi har fortsatt spørsmål om motiv

Politiet er fortsatt interessert i tips.

– Det er fortsatt mye etterforskning som står igjen. Med tanke på faktum har vi god oversikt, men vi har fortsatt spørsmål om motiv og hvorfor dette skjedde, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til Aftenbladet.

En 17 år gammel gutt er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13) natt til 30. juli. Både Sunniva og siktede kommer fra Varhaug.

17-åringen ble først avhørt med status som vitne forrige mandag. Dagen etter ble han siktet, og gutten ble varetektsfengslet i to uker. Han nekter drapskyld.

I slutten av uken vil det bli vurdert om varetektsfengslingen skal forlenges.

Sunniva Ødegård (13) ble drept på Varhaug natt til mandag 30. juli.

Forlot kompisen klokken 22.15

Den drepte Sunniva Ødegård (13) forlot kameraten hun hadde vært på besøk hos på Varhaug klokken 22.15 sist søndag, opplyser Dahl mandag.

Politiets nye opplysning om klokkeslettet for når Sunniva forlot huset til vennen støtter dermed opp under kjærestens gjengivelse av sin telefonsamtale med Sunniva søndag kveld om lag 22.30.

Telefonsamtalen ble brutt og kan være siste sikre kontakt med Sunniva i live. Kompisen bor i nabolaget til Sunniva, mens kjæresten bor i Egersund og hadde vært sammen med Sunniva tidligere på kvelden. Kjæresten og kompisen er ikke samme person.

Etterlyst par funnet

Forrige uke etterlyste politiet et par i 20-årene. Dahl informerer mandag at de har kommet i kontakt med paret.

– De er på ferie, så vi har ikke fått ordentlig kontakt ennå, sier Dahl.

– Hvorfor er de interessante?

– Vi har fått informasjon om at de var i området samme kveld. Det er viktig for oss så vite hvem de er og om de har gjort andre observasjoner.

Les også

Varhaug-siktet nekter å forklare seg

– Saken kan stå på egne bein uten tilståelse

17-åringens forsvarer Tor Inge Borgersen er på vei til Bergen mandag der siktede sitter varetektsfengslet. Borgersen har foreløpig ikke ønsket å uttale seg til Aftenbladet om saken.

Siktede har avbrutt samtlige avhør den siste uken. Politiet vil prøve igjen tirsdag.

– Det er alltid viktig med tilståelse som kan støtte opp mot andre bevis vi har. Politiet har bevisbyrden i slike saker, og siktede har rett til å holde seg taus. Men så ligger det i vår i ordning at en siktede som tilstår får strafferabatt. Han har mulighet for å få gevinst med å bidra, informerer Dahl.

– Han har rett til å tie, og å nekte å forklare seg videre. Men vi ønsker å signalisere at vi ønsker å høre på ham og stille ham spørsmål.

Dahl sier at saken kan stå på egne ben uten tilståelse.

Holder kortene tett til brystet

Politiet deler lite informasjon fra etterforskningen med pressen.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, og har behov for å bruke informasjonen i eventuelle senere avhør, sier Dahl.

Han vil ikke svare på om spørsmål om drapsvåpen, dødsårsak eller om funnsted og åsted er det samme.

– Siktede har knyttet seg til funnstedet. Mer enn det vil vi ikke si, sier Dahl.

Han legger til at politiet fortsatt er interessert i tips fra folk som har observert Sunniva eller andre ting i området fra Kråkeveien ned mot Mølleveien og funnstedet.

I kartet under er funnstedet markert.