Norge

Søket ved snøskredet i Geiranger er avsluttet

Politiet har avsluttet redningsaksjonen i skredområdet i Geiranger på Sunnmøre. Det er ingen mistanke om at personer ble tatt av snøskredet.

Skredet som gikk over fylkesvei 63 ved Grandeneset i Geiranger, var om lag 100 meter bredt og 5 meter høyt. Foto: Willy Fredheim / NTB scanpix
  • NTB

– Skredet er ferdig gjennomsøkt med hund og mannskap. Nå overlates arbeidet videre til Statens vegvesen, skrev politiet på Twitter klokken 21.41 torsdag.

Snøskredet gikk over fylkesvei 63 ved Grandeneset ved Geiranger i 15-tiden torsdag. Skredet var om lag 100 meter bredt og 5 meter høyt.

– Ingen personer er savnet i området, sier operasjonsleder Borge Amdam i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Ikke nådd bebyggelse

Hovedredningssentralen i Sør-Norge meldte først at en eller to biler kunne være tatt av skredet.

– Det er ingen tegn på at det er kjøretøy i raset. Skredet har gått ved en campingplass, men det har ikke nådd inn til bebyggelsen, sier Amdam.

Letemannskaper foretok søk i snøskredet torsdag kveld.

Vanskelige værforhold

Politiet fikk søkeutstyr og mannskaper inn til området torsdag ettermiddag. Et redningshelikopter ble sendt fra Florø til rasstedet, men tett snødrev medførte vansker for helikopteret, opplyste politiet.

En redningsskøyte ble sendt fra Stranda for å bistå med transport av søkemannskaper til stedet.

Politiet meldte torsdag ettermiddag at veistrekningen Eidsdal–Geiranger, der raset har gått, skulle stenges fra klokken 18 på grunn av rasfare.

Les mer om

  1. Hovedredningssentralen
  2. Skred