Norge

Politiet tror savnet 45-åring er funnet død ved Sjusjøvatnet

En turgåer har funnet levninger av en mann ved Sjusjøvatnet. Identiteten er ikke bekreftet, men politiet mistenker at det er den savnede Stig Ingar Evje.

Politiet på stedet hvor en turgåer fant levninger av en mann ved Sjusjøvatnet. Identiteten er ikke bekreftet, men politiet mistenker at det er den savnede Stig Ingar Evje. Foto: Gaute Freng / Ringsaker Blad / NTB scanpix
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Pårørende til savnede Stig Ingar Evje er orientert om funnet, men identiteten til personen er foreløpig ikke fastslått, opplyser lensmann Terje Krogstad i Ringsaker.

Han bekrefter overfor NTB at det er klær og andre ting som gjør at politiet mener det er den savnede 45-åringen som nå er funnet død.

– Ja, det er grunnen til at vi også har varslet de pårørende. Men vi kan ikke si hundre prosent sikkert at det er den savnede som er funnet, sier lensmannen.

Ligget ute

Han forteller at levningene ble funnet av en turgåer ved sørenden av Sjusjøvatnet ved Natrudstilen. Politiet fikk melding om funnet søndag klokka 14.28.

– Levningene bærer preg av å ha ligget ute en tid, opplyser Krogstad.

Foreløpig kan ikke politiet si noe som helst om dødsårsaken, og om det kan ha skjedd noe kriminelt. Politiets krimteknikere jobbet fortsatt på stedet søndag kveld.

– Dette området ligger 500–600 meter fra Sjusjøvatnet. Det er flere stier i området langs vannet som folk beveger seg på, og det var nok grunnen til at levningene ble funnet, sier lensmannen.

Meldt savnet i mai

Stig Ingar Evje ble meldt savnet etter at han forsvant fra ei hytte ved Sjusjøen 3. mai. De siste observasjonene av det som kan ha vært 45-åringen, ble gjort ved Spåtind hotell i Nordre Land kommune søndag 14. mai og tirsdag 23. mai.

Politiet, frivillige organisasjoner og Forsvaret har gjennomført omfattende søk etter 45-åringen i et større område.