Sykehuset tilbakeviser press-påstand: – Ingen fordel å tilstå

– Vi har ikke presset frem en tilståelse i Sigrid-saken, sier Pål Sandvik, fungerende divisjonssjef ved divisjon for psykisk helsevern på St. Olavs Hospital.

Mannens advokat, John Christian Elden, har vært tydelig på at hans klient har tilstått. Familien mener forklaringen kan være falsk.

41-åringen som er dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne mener han har måttet avgi falsk forklaringfor å komme videre i behandlingen. Det benekter Pål Sandvik ved St. Olavs Hospital.

– Det er ikke interessant for oss at han tilstår forbrytelsen. Han vil ikke høste noen fordeler av det – det vil ikke bli noen endringer i behandlingen i det hele tatt, sier han til Aftenposten.

Sandvik forteller at det alltid vil være en stegvis behandling i psykisk helsevern, men at en tilståelse ikke vil ha noe å si i den sammenheng.

Brev advarte mot falsk tilståelse

Mandag presenterte Harald Stabell, bistandsadvokat for familien til den drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne, et brev for NRK. Brevet er skrevet av den drapsdømte mannen og er grunnen til at Sigrids familie sår tvil om 41-åringens tilståelse.

41-åringens forsvarer John Christian Elden (t.h) har vært tydelig på at hans klient har erkjent det han ble tiltalt for. Her med familiens bistandsadvokat Harald Stabell.

«Jeg blir fortalt at jeg ikke kommer meg videre i systemet om jeg ikke husker hva som hendte med Sigrid. Dette, til deres informasjon, kan presse fram en FALSK tilståelse.»

Brevet er datert før tilståelsen – Stabell sier han fikk en kopi av det etter det aktuelle avhøret.

– Familiens konklusjon etter å ha lest brevet er klokkeklar: At det som er forklart ikke er en tilståelse, sier Stabell til Dagbladet.

Fungerende divisjonssjef for psykisk helsevern på St. Olavs Hospital, Pål Sandvik, ser ingen grunn til at 41-åringen skal ha blitt presset til å tilstå.

Politiet stiller spørsmål

Sandvik kan ikke gå inn på 41-åringens mentale helse slik den er i dag da det er taushetsbelagt informasjon.

– Jeg og de andre ansatte ved St. Olavs Hospital har uansett ikke noen formening om tilståelsen er reel eller ikke. Å vurdere det er en jobb for politiet, sier han.

Politiet fortalte til NRK at det er for tidlig for dem å vurdere den nye forklaringen.

– Det er slik at domfelte er under behandling. Han er dømt til tvungent psykisk helsevern og er på institusjon. Han har også kommet med uttalelser til politiet om sin forklaring som gjør at vi stiller en del spørsmål rundt selve forklaringen, sier leder for seksjon for vold- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.