Norge

Helikopter styrtet i sjøen utenfor Bergen

Én person fikk livreddende førstehjelp på stedet etter at et helikopter med tre personer styrtet i sjøen. Helikopteret var i ferd med å lande på en yacht da det styrtet.

Et helikopter har havnet i vannet utenfor like utenfor Sandviken i Bergen. Alle de tre som var om bord, er reddet opp. En av dem er alvorlig skadet.
  • Guro Valland
  • Lars Kvamme
  • Guro Bergesen
  • Per Lindberg

Tre personer var om bord i helikopteret da det styrtet like utenfor Elsesro i Sandviken ved 21.25-tiden onsdag kveld, skriver Bergens Tidende.

Hovedredningssentralen opplyser at tre personer var om bord i helikopteret da det styrtet. Alle tre ble plukket opp av en redningsskjøyte og er kjørt til Haukeland universitetssykehus.

Én person fikk livreddende førstehjelp på stedet, opplyste operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt klokken 22.20. De to andre er tilsnakkende og oppegående, ifølge politiet.

Hovedredningssentralen opplyser til NTB at helikopteret hadde fløyet fra Shetland tidligere i dag, onsdag, før det fylte drivstoff på Flesland og senere fløy ut til yachten i Sandviken.

– Vitner har forklart at helikopteret forsøkte å lande på denne yachten. Så gjorde det et kast og havnet i sjøen, sier Rebnord.

Dykkere fra Bergen brannvesen har vært nede og søkt i området rundt helikopteret. Ingen flere personer er savnet.

Helikopteret styrtet i nærheten av yachten som ligger utenfor Sandviken.

Så helikopteret styrte

Damien Magrou så hendelsen fra Formanns vei i Sandviken der han bor.

– Det så ut som at noen skulle av eller på helikopteret. Da det skulle dra igjen, så det ut som at det fanget seg i noe, snurret rundt og styrtet i sjøen, sier Magrou.

Hørte kraftig smell

Jan Steiner Johnsen var ved sjøkanten i Elsesro og hørte helikopteret .

– Jeg hørte et smell, og deretter så jeg et voldsomt plask. Det var ett flere meter høyt plask, forteller 78-åringen, som var sammen med fire andre på onsdagsmøte i Bergen kystlag.

En av de andre kom til og sa:

– Helikopteret styrtet.

– Vi kvapp jo, sier Johnsen.

Helikopteretvar i nærheten av denne yachten da det styrtet.

«Helikopteret har styrtet!»

Han merket ikke noe unormalt før han hørte smellet. Kort tid etter kom redningsmannskap til.

Martin Helgesen var også til stede sammen med Johnsen og de andre. Han forteller at de gikk for å se og at det raskt kom andre båter til.

– Helikopteret forsvant ganske kjapt fra overflaten, sier Helgesen.

Politiet har varslet Statens havarikommisjon. De vil antakelig begynne sine undersøkelser torsdag morgen.

Landingsforsøk på superyacht

Vitner har beskrevet at helikopteret var i nærheten av akterenden til superyachten «Bacarella» da det gikk i sjøen. Yachten er 60 meter lang og ble bygget i 2009.

For tre år siden ble «Bacarella» solgt til en ikke-navngitt eier på auksjon for i overkant av 30 millioner dollar, ifølge nettstedet Boat International. Det tilsvarer rundt 300 millioner norske kroner.

Les mer om

  1. Hovedredningssentralen
  2. Sea King
  3. Sandviken