Norden og Baltikum vil samarbeide om det lynraske mobilnettet 5G

Regjeringen jobber sammen med de andre landene i Norden og Baltikum for en felles handlingsplan for 5G-nett til mobil.

Innbyggerne i de nordiske og baltiske landene ligger langt fremme i å ta i bruk nye teknologier og kommunikasjonstjenester, poengterer regjeringen.

Statssekretær Reynir Jóhannesson (Frp) i Samferdselsdepartementet har hatt møter om mulighetene for et samarbeid med Finlands kommunikasjonsminister Anne Berner og Sveriges bolig- og digitaliseringsminister Peter Eriksson. Det skjedde under den årlige Mobile World Conference i Barcelona, opplyser Samferdselsdepartementet tirsdag.

De går inn for at det skal utarbeides en nordisk-baltisk handlingsplan for 5G.

– Vi skal gjøre byene og transportsystemene våre smartere. Derfor jobber vi målrettet med spesielt to ting: fiber og et lynraskt mobilnett som kan takle enorme mengder med enheter. For å realisere potensialet vil vi nå styrke samarbeidet med våre naboland og gjøre vår region attraktiv for gründere og investorer. En felles handlingsplan med landene i Norden og Baltikum vil være en viktig del for å sikre dette, sier statssekretær Jóhannesson.

Innholdet i planen skal følge opp forslag som blir presentert på Digital North, en nordisk-baltisk konferanse om digitalisering som arrangeres i Oslo 25. april i år, heter det.