Norge

Kjørte på rulleskiløpere i hasjrus – dømt til fem måneders fengsel

37-åringen som kjørte på tre rulleskiløpere i Vegårshei er dømt til fem måneders fengsel av Aust-Agder tingrett. Han er også fradømt førerretten på livstid.

37-åringen er dømt for ruskjøring og uaktsom kjøring, men frikjent for å ha kjørt på noen av rulleskiløperne med vilje. Foto: Ernest Boswarva

 • Erlend Aas Olsbu

(Fædrelandsvennen): Om kvelden 26. oktober i fjor ble tre rulleskiløpere påkjørt mens de var på treningstur langs riksvei 414 i Vegårshei. Sjåføren av ulykkesbilen stakk fra stedet, men ble pågrepet dagen etter, ifølge Fædrelandsvennen.

Da rettssaken startet i Aust-Agder tingrett sto 37-åringen tiltalt for to tilfeller av grov kroppsskade, ettersom påtalemyndigheten mente at mannen kjørte på to av løperne med vilje.

37-åringen nektet for å ha kjørt på noen med vilje og forklarte i retten at han hadde sovet lite i dagene før hendelsen. Han erkjente straffskyld for kjøring i ruspåvirket tilstand, besittelse av tre gram hasj og flere brudd på veitrafikkloven.

Etter bevisførselen valgte påtalemyndigheten å frafalle anklagene om grov kroppsskade. 37-åringen ble dermed frikjent for disse forholdene.

Dommen på fem måneders fengsel er i tråd med aktors påstand. Mannens tilståelse, lang saksbehandlingstid og belastningen han er påført ved at han «på uriktig grunnlag, ble anklaget av påtalemyndigheten for å ha kjørt på de fornærmede forsettlig» har fått betydning i formildende retning.

Les mer om

 1. Rettssaker
 2. Aust-Agder
 3. Vegårshei
 4. Narkotika

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Påtalemyndigheten krever over tre års fengsel for bildrap på Snartemo

 2. OSLO
  Publisert:

  Mann dømt til fengsel for grov vold og trusler

 3. NORGE
  Publisert:

  Kjørte fluktbilen for Nokas-ranerne – nå innrømmer han smugling av 130 kilo hasj

 4. NORGE
  Publisert:

  Mann dømt til over ni års forvaring for voldtekt og grov kroppsskade

 5. NORGE
  Publisert:

  Hun var på vei til jobb på Gardermoen. Så kom en bil midt imot i samme kjørefelt på E6.

 6. NORGE
  Publisert:

  Aktor ber om syv år og åtte måneders fengsel for drapsforsøk på datter