Norge

Kjørte på rulleskiløpere i hasjrus – dømt til fem måneders fengsel

37-åringen som kjørte på tre rulleskiløpere i Vegårshei er dømt til fem måneders fengsel av Aust-Agder tingrett. Han er også fradømt førerretten på livstid.

37-åringen er dømt for ruskjøring og uaktsom kjøring, men frikjent for å ha kjørt på noen av rulleskiløperne med vilje. Ernest Boswarva

 • Erlend Aas Olsbu

(Fædrelandsvennen): Om kvelden 26. oktober i fjor ble tre rulleskiløpere påkjørt mens de var på treningstur langs riksvei 414 i Vegårshei. Sjåføren av ulykkesbilen stakk fra stedet, men ble pågrepet dagen etter, ifølge Fædrelandsvennen.

Da rettssaken startet i Aust-Agder tingrett sto 37-åringen tiltalt for to tilfeller av grov kroppsskade, ettersom påtalemyndigheten mente at mannen kjørte på to av løperne med vilje.

37-åringen nektet for å ha kjørt på noen med vilje og forklarte i retten at han hadde sovet lite i dagene før hendelsen. Han erkjente straffskyld for kjøring i ruspåvirket tilstand, besittelse av tre gram hasj og flere brudd på veitrafikkloven.

Etter bevisførselen valgte påtalemyndigheten å frafalle anklagene om grov kroppsskade. 37-åringen ble dermed frikjent for disse forholdene.

Dommen på fem måneders fengsel er i tråd med aktors påstand. Mannens tilståelse, lang saksbehandlingstid og belastningen han er påført ved at han «på uriktig grunnlag, ble anklaget av påtalemyndigheten for å ha kjørt på de fornærmede forsettlig» har fått betydning i formildende retning.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Rettssaker
 2. Aust-Agder
 3. Vegårshei
 4. Narkotika

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Mann dømt til fengsel for grov vold og trusler

 2. NORGE

  Kjørte fluktbilen for Nokas-ranerne – nå innrømmer han smugling av 130 kilo hasj

 3. NORGE

  Mann dømt til over ni års forvaring for voldtekt og grov kroppsskade

 4. NORGE

  Hun var på vei til jobb på Gardermoen. Så kom en bil midt imot i samme kjørefelt på E6.

 5. NORGE

  Svenske dømt til ti års fengsel for to drapsforsøk i Oslo

 6. NORGE

  Aktor ber om syv år og åtte måneders fengsel for drapsforsøk på datter