Kjørte på rulleskiløpere i hasjrus – dømt til fem måneders fengsel

37-åringen som kjørte på tre rulleskiløpere i Vegårshei er dømt til fem måneders fengsel av Aust-Agder tingrett. Han er også fradømt førerretten på livstid.

37-åringen er dømt for ruskjøring og uaktsom kjøring, men frikjent for å ha kjørt på noen av rulleskiløperne med vilje.
  • Erlend Aas Olsbu

(Fædrelandsvennen): Om kvelden 26. oktober i fjor ble tre rulleskiløpere påkjørt mens de var på treningstur langs riksvei 414 i Vegårshei. Sjåføren av ulykkesbilen stakk fra stedet, men ble pågrepet dagen etter, ifølge Fædrelandsvennen.

Da rettssaken startet i Aust-Agder tingrett sto 37-åringen tiltalt for to tilfeller av grov kroppsskade, ettersom påtalemyndigheten mente at mannen kjørte på to av løperne med vilje.

37-åringen nektet for å ha kjørt på noen med vilje og forklarte i retten at han hadde sovet lite i dagene før hendelsen. Han erkjente straffskyld for kjøring i ruspåvirket tilstand, besittelse av tre gram hasj og flere brudd på veitrafikkloven.

Etter bevisførselen valgte påtalemyndigheten å frafalle anklagene om grov kroppsskade. 37-åringen ble dermed frikjent for disse forholdene.

Dommen på fem måneders fengsel er i tråd med aktors påstand. Mannens tilståelse, lang saksbehandlingstid og belastningen han er påført ved at han «på uriktig grunnlag, ble anklaget av påtalemyndigheten for å ha kjørt på de fornærmede forsettlig» har fått betydning i formildende retning.