Norge

Anders Anundunsen fikk detaljerte tall om asylbarn

Hver eneste måned har Justisdepartementet fått skriftlige rapporter om hvor mange lengeværende barn politiet har sendt ut.

Justisminister Anders Anundsen har omtalt de nye signalene til Politidirektør Odd Reidar Humlegård som krystallklare. Ruud, Vidar

 • Bergens Tidende
 • Aftenposten

Det melder Bergens Tidende. Anders Anundsen fikk i dag kraftig kritikk fra opposisjonen for å legge skylden på asylbarnsaken over på politidirektør Odd Reidar Humlegård.

— Det er ikke uten videre vanlig at statsråder så direkte legger ansvaret over på etatssjefer, sa leder i Stortingets kontroll- og kontrollkomité, Martin Kolberg.

Les avsløringen som startet asylbarnsaken : Ordre om å skjerme asybarn nådde aldri politiet.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sa i Stortinget denne uken at han hadde bedt politidirektør Odd Reidar Humlegård redegjøre for hvorfor POD ikke hadde fått med seg regjeringens omlegging av utsendelses-praksisen. Statsminister Solberg holdt frem politidirektør Odd Reidar Humlegårds håndtering av saken som «et eksempel på dårlig ledelse når man ikke har klart å ta de politiske styringssignalene».

Justisdepartementet får imidlertid hver måned detaljerte rapporter om alle gjennomførte utsendelser av lengeværende asylbarn. Rapportene kommer fra Politidirektoratet (POD), som gjør rede for alle detaljer rundt hvem som er sendt ut. Rapportene blir sendt direkte til Justisdepartementet og bygger på tall fra Politiets utlendingsenhet (PU).

Disse tilbakemeldingene kommer i tillegg til den systematiske varslingen til ministeren om saker med potensial for mediestøy, somBT allerede har omtalt.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  PST-sjef Benedicte Bjørnland kan bli politidirektør

 2. NORGE

  Amundsen vil granske politiet etter Eirik Jensen-saken

 3. NORGE

  Politidirektoratet ønsker ikke generell bevæpning av politiet

 4. NORGE

  Politidirektøren går av

 5. A-MAGASINET

  Politidirektøren slutter i en jobb han ikke ville ha: Sjefer må ikke sitte for lenge

 6. NORGE

  Dette dokumentet viser overforbruk av 37 millioner skattekroner. Slik ble det skjult for offentligheten.