Norge

Nødetater og bombegruppe er på universitetsområdet i Oslo i forbindelse med brev inneholdende pulver

Brevet med mistenkelig pulver er tatt hånd om av bombegruppen, og er fraktet bort fra Universitetet i Oslo for videre analyse. Innholdet er fremdeles ukjent.

Bombegruppen fra politiet på universitetet i forbindelse med at det ble levert et brev med pulver til Universitetet i Oslo. Foto: Olav Olsen

 • Hedda Ovidia Stølen
 • Mathilde Waale
  Journalist

Nødetatene er ved Problemveien/Universitetet i Oslo i forbindelse med at det er blitt mottatt et brev inneholdende pulver, skrev politiet i Oslo på Twitter klokken 10.50.

– Bombegruppen har sikret gjenstanden og fraktet den til Forsvarets forskningsinstitutt på Kjeller, hvor innholdet skal videre undersøkes, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Aftenposten.

– Vi vet ennå ikke om det er sprengfarlig stoff i brevet, og det var derfor vi rykket inn med bombegruppe og nødetater, forteller operasjonslederen.

Politiet mottok en melding om at universitetet mottok et brev med pulver i klokken 09.57. Brevet er tilsendt universitetet via vanlig postsendelse. Foto: Olav Olsen

Fem har vært i kontakt

Politiet mottok en melding om at universitetet mottok et brev med pulver i klokken 09.57. Brevet er tilsendt universitetet via vanlig postsendelse.

– Det er totalt fem personer som har vært i kontakt med brevet. Ingen av disse har meldt om ubehag, sier Engeseth.

Engeseth forteller at det, så vidt han vet, kun er ansatte ved universitetet som ble eksponert for pulveret. De blir nå tatt hånd om av helsepersonell.

Universitetets pressetjeneste opplyser om at brevet ble tatt imot på universitetets budsentral, som er Høyblokken på Blindern.

Brevet ble sendt til Lucy Smiths hus, skriver avisen Uniforum. Både rektor, den sentrale universitetsledelsen og ulike støtteenheter holder til i dette bygget.

Bombegruppen skal nå ta seg inn i rommet for å undersøke innholdet. Det er ennå ikke klart hva slags pulver som ligger inni brevet. Foto: Olav Olsen

Er skrevet på brevet

Ifølge Engeseth er det også skrevet noe på brevet som ble levert, men han ønsker ikke å utdype mer om hva som står skrevet, hvem brevet var rettet mot eller hvem som har sendt brevet.

Saken etterforskes av seksjon for økonomi og spesialetterforskning

– Politiet opplyser å ha kontroll på situasjonen – og ser ikke grunn til å evakuere bygget. UiO har satt beredskap og jobber i tett samarbeid med nødetatene, opplyser universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe på universitetets nettsider.

Les mer om

 1. Oslo
 2. Krim
 3. Universitetet i Oslo
 4. Politiet

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Pulveret som utløste full politiaksjon på UIO var helt ufarlig

 2. ØKONOMI
  Publisert:

  Vindkraftentreprenør mottok brev med hvitt pulver

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Rederi mottok konvolutt med hvitt pulver stilet til Ocean Viking

 4. NORGE
  Publisert:

  Bombegruppe undersøkte ødelagt bil ved E18 i Porsgrunn

 5. OSLO
  Publisert:

  Granat funnet på tog var ufarlig

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Hvitt pulver i konvolutt var ufarlig