Politiet overtar leting etter savnet fritidsbåt i Hordaland

Søket etter fritidsbåten med en 56 år gammel mann om bord som ble meldt savnet ved Fensfjorden fredag, er ikke lenger en redningsaksjon. Nå overtar politiet.

Det pågår en stor leteaksjon etter denne båten fredag. Foto: HRS Sør-Norge / NTB scanpix

Søket ble avsluttet som redningsaksjon klokken 17 søndag, og videre søk vil bli gjort i samråd med politiet, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Letingen etter fritidsbåten som var på vei fra Sandnessjøen til Hjellestad, har pågått hele helgen. Ifølge NRK fant letemannskaper spor på et skjær mellom Fedjefjorden og Fensfjorden som kan stamme fra båten.

– Det er noen merker på et skvalpeskjær. Derfor er det litt stor aktivitet der nå, sier politiets innsatsleder Rune Vedeler i Vest politidistrikt.

Et skvalpeskjær er et skjær som så vidt er synlig ved lavvann.

Dykkere har søkt i området uten funn.

Savnet siden fredag

Fritidsbåten på 31 fot ble meldt savnet klokken 10.33 fredag formiddag. Båtføreren skulle kjøre båten til Hjellestad utenfor Bergen, hvor han skulle ha vært fremme ved 12-tiden fredag.

– Vi fikk melding fra en kamerat av den savnede om at han trodde det hadde skjedd noe. De hadde snakket sammen på telefonen da kameraten hørte noe han mente var unormalt, hvorpå de ble brutt. Kameraten fikk ikke kontakt da han ringte opp igjen, og han tok deretter kontakt med oss, har redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge tidligere opplyst til NTB.

Stor leteaksjon

Båten ble sist sett nord for Fensfjorden, og letingen foregår nå i området ved Fensfjorden, Gulen og Austrheim. Både Kystvakten, Redningsselskapet og Røde Kors har båter med i søket, og fem fly deltar også. De får hjelp fra Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder, i tillegg til en rekke båter.

Ifølge Helgelands Blad er båtføreren en erfaren båtfører som jobber som yrkesdykker.

Alle observasjoner av den savnede båten er av stor interesse. Hovedredningssentralen Sør-Norge og politiet er spesielt interessert i å få vite om observasjoner som er blitt gjort av et mindre fartøy som passerte over Fensfjorden fra Brosmeosen til Vetegjøgra mellom klokken 10 og 11 fredag.