Norge

Slik serveres karsk fra en hipstertrønder

Trønderfester er ikke som før, men mye står fortsatt sterkt. Det mener Aftenpostens ekspertpanel.

Fra venstre: Joacim Lund (ikke trønder), Tølløv Foss Heggem, Margaret Berger, Paul Ottar Haga og Carl Alfred Dahl. Foto: Signe Dons

  • Carl Alfred Dahl
    Journalist
  • Joacim Lund
    kommentator

Trønderfester har vært sjeldent mye i nyhetsbildet de siste ukene og månedene, og som et aktualitetsprogram om mat og drikke, kunne ikke podkasten Aftensmaten unngå å ta temaet opp til diskusjon.

Historiene er mange, fordommene kanskje enda flere, og forventningene til fester i Trøndelag eller arrangert av trøndere andre steder er som oftest skyhøye.

Men stemmer alle fordommene?

  • Stemmer mytene om slåssing på dansegulvet og elskov i åkerkanten?
  • Serveres det fortsatt sodd og hjemmebrent på alle fester i Trøndelag?
  • Hva skjer når kultureliten fra Oslo drar på karskfest i Verdal’n?
  • Hvem har Oslos beste hjemmebrent?

Vi inviterte et særdeles bredt panel av trøndere for å finne ut av dette.

Nattmat på trøndersk vis

Panelet går gjennom en rekke tradisjonelle oppskrifter på karsk, og deler nyttige tips til svært moderniserte, raffinerte versjoner av karsk.

– Du har sterkt brennevin som gjør deg ganske full, og kaffen som gjør deg våken i tillegg, sier Heggem, og forteller om den amerikanske musikeren Steave Earle som fikk karsk i Trondheim og mente det fungerte «bedre enn amfetamin».

Vi tar også en tur innom hvor sodd passer best, og hva man bør servere som nattmat på en fuktig fest.

Episoden finner du blant annet i Itunes, Spotify eller her:

Vertskap er som vanlig Aftenposten-kommentator og matskribent Joacim Lund (Rælingen, 45) og Aftenposten-journalist og storspiser Carl Alfred Dahl (Levanger, 36).

Les mer om

  1. Mat og drikke
  2. Podkast
  3. Trøndelag
  4. Senterpartiet (Sp)

Flere artikler

  1. A-MAGASINET
    Publisert:

    Erfarne festdeltagere forklarer: Slik er det egentlig på trønderfest

  2. NORGE
    Publisert:

    Bent Stiansens tusenkronerstips: Slik sparer du penger på julematen

  3. SULTEN
    Publisert:

    Podkast: Da Erik Fosnes Hansen kastet masken, ble han utestengt fra Oslos restauranter. Åtte år senere følger flere etter.

  4. NORGE
    Publisert:

    Hoksrud: «Spis mer, så går det bra!»

  5. NORGE
    Publisert:

    – Forbrukerne må få slippe å subsidiere den voldsomme kjøttproduksjonen

  6. LANGRENN
    Publisert:

    Er det bare mannfolk som kan løfte trøndersk langrenn?