Dette bildet viser at politiet avfyrte flere skudd

Dette bildet forteller at politiet løsnet mange skudd under skytedramaet på Gartnerløkka i Kristiansand sentrum tidlig søndag morgen.

Politiets kriminalteknikere har markert funnene sine på åstedet.

En 35 år gammel familiefar fra Vennesla døde av skadene han pådro seg etter at politiet avfyrte en rekke skudd på Gartnerløkka i 05-tiden søndag morgen.

Politiet vil ikke si hvor mange skudd som ble løsnet mot 35-åringen, men det er på det rene at politiets krimteknikere plukket opp mange tomhylser i timene etter skytingen, skriver Fevennen.no.

15 bevismarkeringer

På få kvadratmeter satte krimteknikerne opp totalt 15 markeringer. Det går tydelig frem på bildene fra åstedet at det ligger tomhylser ved halvparten av de gule bevismarkeringene.

Ved de øvrige markeringene kan det i teorien være andre ting enn tomhylser som blir vurdert som bevismateriale.

Tomhylsene i veibanen er fra politiets tjenestevåpen. Skuddene er avfyrt med enten pistol eller MP5, som begge er i kaliber 9 mm.

Begge våpnene har 15 skudd i magasinene som standard.

– Flere skudd

Politistasjonssjef Ole Hortemo ved Kristiansand politistasjon ønsket ikke på pressekonferansen søndag formiddag å kommentere om politiet også hadde skutt mot mannen andre steder enn på Gartnerløkka.

– Det kan jeg ikke svare på. Vi kan ikke si så mye mer enn at det er blitt avfyrt flere skudd, sa Hortemo.

Politiet opplyste tidlig søndag morgen at mannen var truffet av flere skudd, blant annet i armen. Liv Øyen, etterforskningsleder hos Spesialenheten, har senere opplyst at mannen ble truffet i overkroppen.

De to politimennene som avfyrte de dødelige skuddene er tatt ut av operativ tjeneste.

Dette er bilen som 35-åringen skal ha kjørt da han ble skutt av politiet.

Politiet vil ikke å si noe om det ble løsnet skudd mot bilen i fart. De vil heller ikke si noe om kulehullet i frontruten på bilen, eller hvorfor bakruten er knust.

Brukte haglgevær

Våpenet til mannen ble liggende igjen i veien ved vestre avkjørselen ut fra rundkjøringen. Om 35-åringen har gått ut av bilen der, er uklart.

Det er også uklart om han der løsnet skudd mot politiet.

Ferden hans endte flere hundre meter videre vestover på Vesterveien, hvor bilen ble stående inntil en betongmur på gang- og sykkelveien få meter fra Samsen.

Ifølge en våpenekspert Fædrelandsvennen har snakket med, var det en halvautomatisk hagle som lå igjen i veien. Våpenet brukes ofte som jaktvåpen.

Både Hortemo eller Bård Austad, stabssjef og leder for Felles operativ enhet, opplyser at de ikke kjenner til hvor mange skudd som ble avfyrt mot politiet.

Men på spørsmål om politiet er helt sikre på at det var mannen som skjøt først, svarer Hortemo ja.

Bistand fra Kripos

Spesialenheten for politisaker kom søndag til Kristiansand og er i gang med etterforskningen.

– Vi skal i gang med avhør i dag. Etterforskningen vil pågå i flere dager. Vi vil også få bistand fra Kripos, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten til Fædrelandsvennen.