Berge får stjernestøtte

Flensburg har ikke lenger nytte av Christian Berge på banen, men vil ikke la ham være alene i kampen mot kreften. 8. juni får han en testimonialkamp som vil innbringe ham flere hundre tusen kroner.

Christian Berge har begynt på cellegift for å få has på lymfekreften som angriper ham for andre gang. Hans arbeidsgiver vil ikke at trønderen skal bli glemt i kampen han kjemper hjemme i Trondheim.

Hjelp.

Derfor har spillerne og klubbledelsen i Flensburg tatt initiativet til en "Benefizspiel" — en veldedighetskamp, eller testimonial som det heter på fotballspråket. Og det blir intet mindre enn Flensburg mot et lag med verdensstjerner.- Christian fortjener dette. "Benefizspeil" er en god idé, og det er veldig hyggelig at så mange stjerner har sagt ja til å stille opp. Det er ikke vanlig i slike kamper. Men Christian har et godt rykte, sier Glenn Solberg. Han og Johnny Jensen var lagkamerater med Berge inntil trønderen måtte kaste inn håndkleet som toppspiller.- Vi ønsker å gi både finansiell og moralsk støtte til Christian, og så krysser vi fingrene for at det går bra med ham, sier Solberg, som holder tett kontakt med Berge og følger utviklingen.

Stjerner.

Blant spillerne som har sagt ja til å stille opp i Campushalle 8. juni er tunisieren Wissem Hmam. Han ble toppscorer i VM og greide nesten alene å skyte Tunisia til finale på hjemmebane i februar. Også den franske verdensstjernen Jackson Richardson har takket ja. I tillegg kommer tyske stjerner som Christian Schwartzer, Volker Zerbe og Stefan Kretchmar.Billettene til kampen vil koste 45-130 kroner. Blir det fullt i hallen (6000 tilskuere), kan Berge få nærmere en halv million kroner. I tillegg starter Flensburg denne uken salg av armbind påtrykt navnene til alle Flensburg-spillerne. Også inntektene fra dette salget skal gå til Christian Berge.