Norge

Fikk boliglån til slutt

Abdul Razaq gikk fra bank til bank for å søke boliglån, men kom tomhendt tilbake. Med hjelp fra Finanseksperten fikk han til slutt napp.

 • Frøydis Braathen
  Journalist

Abdul Razaq er selvstendig næringsdrivende, og har en stabil økonomi. Årslønnen hans har ligget på over 350 000 de siste årene, men det hjalp lite da han møtte opp i banken.— Jeg leide leilighet og hadde lyst til å kjøpe noe eget. Jeg regnet på det og fant ut at det ville være billigere for meg å betale på et lån enn husleie, forteller Razaq.

Avslag.

Men det ble vanskeligere enn han hadde forestilt seg.- Jeg fikk enten avslag, eller ikke noe svar. Noen av bankene mente inntekten min var usikker, siden jeg var selvstendig næringsdrivende. Det skjønner jeg ikke, for inntekten min har vært stabil i flere år nå, sier han.Da han gikk over dørstokken til Finanseksperten, hadde han nesten gitt opp drømmen om å eie egen leilighet. - Det var tilfeldig at jeg fikk hjelp her. Jeg kjente Ali Asghar litt gjennom familien, og jeg gikk inn for å si hei da jeg så ham gjennom vinduet, forteller Razaq.Razaq fikk dermed hjelp av rådgiveren, og ikke lenge etter var boliglånet i boks. Snart får Razaq nøkkelen til sin egen leilighet i Gamlebyen. - Det var en stor lettelse å få boliglån. Nå gleder jeg meg til å flytte, sier Razaq.

 1. Les også

  Åpner stengte dører for lånsøkere

 2. Les også

  - Språk ingen barrière

Etter flere avslag fra ulike banker, fikk Abdul Razaq hjelp av Finanseksperten til å skaffe boliglån. Her sammen med finansrådgiver Nasir Mahmood. FRØYDIS BRAATHEN

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Flere får nei til boliglån

 2. KARRIERE

  Slik kan studiegjelden ødelegge boligdrømmen: – Skulle ønske jeg visste dette tidligere

 3. ØKONOMI

  Ny lånegrense skal bremse boligmarkedet: - Bra for å dempe prispresset for førstegangskjøpere

 4. BOLIG

  Hadde for lite egenkapital. Et lite kjent smutthull reddet boligdrømmen.

 5. NORGE

  Bønder ber banken om hjelp

 6. FAMILIE OG OPPVEKST

  Fem spørsmål og svar om skattemeldingen: Dette er grunnen til at du «alltid» får baksmell