Mann skutt av politiet i Rælingen

En mann i i 20-årene er pågrepet og siktet for grov ulovlig bevæpning, etter å ha avfyrt flere skudd på Løvenstad i Rælingen kommune.

Politiet på stedet på Løvenstad lørdag morgen

Natt til lørdag, rundt klokken 04:45, ble mann en skutt av politiet i Rælingen kommune. Mannen ble truffet i beinet og muligens i armen.

– Siktede er kjent for politiet fra før. Vedkommende er også siktet for andre brudd på våpenloven, opplyser politiinspektør Terje Didriksen i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har opprettet straffesak og iverksatt etterforskning i forbindelse med siktelsen.

– Det er blant annet foretatt en ransakelse av mannens hjem, hvor det er blitt funnet flere våpen, opplyser Didriksen.

I tillegg til siktelsen har mannen fått status som fornærmet på grunn av skuddskadene han ble påført.

Flere politibiler var på Løvenstad lørdag morgen.

Ble observert med skytevåpen

– Bakgrunnen for at politiet rykket ut, var at den siktede ble observert med skytevåpen, sier Didriksen til NTB.

Politiinspektøren ønsker ikke å uttale seg ytterligere om hendelsesforløpet, men henviser til Spesialenheten for politisaker.

Han opplyser at den siktede er ikke livstruende skadet, men sier at et avhør foreløpig vil la vente på seg.

– Mannen skal først opereres. Deretter vil tilstanden hans gi en indikasjon på når et eventuelt avhør kan gjennomføres, men det er også opp til Spesialenheten å avgjøre, sier Didriksen.

Skuddene falt utendørs på Løvenstad i Rælingen kommune. Hendelsen oppsto da vedkommende løsnet flere skudd og rettet skytevåpen mot politiet, opplyste operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

– Mannen er kjørt til sykehus med moderate til alvorlige skader. Skadene er ikke livstruende, opplyste Skaftnes.

Siktede ble truffet i beinet

Det er samtidig blitt iverksatt en etterforskning for å kartlegge hendelsesforløpet og omstendighetene rundt skuddene politiet avfyrte. Kripos vil bistå i arbeidet, opplyste Spesialenheten for politisaker i en pressemelding lørdag morgen.

– Politiets tjenestevåpen er sikret. Mannen som ble skutt, ble truffet i beinet og muligens i armen. Spesialenheten vil så snart som mulig avhøre de tjenestepersonene som var direkte involvert i hendelsen, og fornærmede som er på sykehus, heter det videre i pressemeldingen.

Fire politibetjenter avhøres. Mannen som ble skutt, er foreløpig ikke avhørt, opplyste Spesialenheten lørdag ettermiddag.

– Teknikerne fra Kripos er ferdige på åstedet, og det videre arbeidet med å gjennomgå funn og opplysninger fra stedet er påbegynt. Det foretas samtidig avhør av fire tjenestepersoner fra politiet som er sentrale i saken.