Jubelgjengen på finalejakt

Håndballeventyret vil ikke ta slutt! Nå kan Norges eventyrlige ballartister ende i VM-finalen. - Dette er science fiction! sier lagkaptein Glenn Solberg.

Norge-Sverige 34-31Glenn Solberg har ikke vist sitt beste i VM. Ikke før i går. Da viste han storhet som gjorde at svenskene gråt over at Drammen er norsk. Med gjennombrudd, pasninger og innspill til gjorde Solberg at Sverige aldri visste hva han ville finne på. Som regel fant han Frank "Goliat" Løke. Finnes det en strekspiller i verden som er bedre?— Nå kommer den der Løke inn igjen. Huff! Lød det på svensk TV4 da vestfoldingen herjet som verst med det svenske forsvaret. Og like etter stønnet den svenske reporteren enda høyere: - Løke igjen! Det er jo mål uansett hva han foretar seg!Jo, det var en stor kveld. En historisk kveld. Norge hadde ikke vunnet mer enn tre landskamper mot Sverige de siste 25 årene - ingen av dem i noen viktig kamp. Forrige seier kom i 1992 mot et svensk fremtidslag, Team 94.Og svenskene var ikke så sikre på at det skulle skje forandring i går heller. På forhånd gikk både forbundskaptein Ingemar Linnéll og Kiel-spiller Martin Boquist ut og at svakheten i det norske laget var det kollektive angrepsspillet. Så feil de tok!

Lur prat.

— Det beste vi har gjort angrepsmessig i VM, konkluderer Gunnar Pettersen. Han tok en liten prat med Glenn Solberg før kampen.- Jeg sa bare at han ikke måtte begynne å tvile på seg selv, selv om han ikke hadde fått vist sitt beste, forteller Pettersen. Selv har Solberg tatt manglende briljering helt med ro.- Så lenge laget vinner, er det det samme hvem som gjør det bra utpå der. Selv synes jeg at jeg har spilt bedre i forsvar enn jeg gjorde i denne kampen, men i angrep har jeg kanskje ikke vært bedre, sier den nøkterne Flensburg-proffen.- Nå kan det bli semifinale?- Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Det er bare neste kamp som er fokus.- Ja, men det er den som avgjør om det blir semifinale, og du kjenner spanjolene fra din tid i Barvelona? - Ja, Spania har et lag som gjør en del tekniske finesser. De har gode enkeltspillere. Skader og dagsform vil avgjøre. Jeg vil si at vinnersjansene er 50/50, sier verdens raskeste midtback.

Undertalls-mirakel.

Norge hadde en strålende mulighet til å rykke fra etter drøyt halsvpilt første omgang. Men norske feil førte til at svenskene kjapt kuttet 12-8 til 12-9. Det norske angrepsspillet gikk litt i stå de siste 12 minuttene av omgangen. Da klarte ikke gutta å lage et eneste spillemål! Kanskje litt overraskede at landet kjent for å ha verdens beste 6-0-forsvar plutselig spilte 5-1Vendepunktet i kampen kom tidlig i andre omgang. Med en mann i undertall greide Norge mesterstykket å vinne 4-0! Det etter å ha kastet alle reservasjoner fra tidligere i VM hva gjaldt kontringer. Da svenskene skulle rykke i fra på 18-18 endte det i stedet med at Norge gikk opp til 22-18. Og ga aldri ledelsen fra seg igjen.Mange helterNorge har manglet en sikker straffeskytter i VM. I går dukket plutselig Rune Skjærvold opp og satte syv av syv!- Når du først har fått keeperen på kroken og har satt de to første, kan du begynne å leke med ham. Men jeg er ikke sikker på at jeg får jobben torsdag, sier trønderen.I motsatt mål hadde svenskene hatt taket på Steinar Ege i tilsvarende situasjoner. Inntil kampen skulle avgjøres. Som vanlig.Han svenskene fryktet aller mest, Kristian Kjelling, ble det ikke så mye bruk for - for å si det litt rått på en kveld med helter som Løke, Skjærvold, Solberg og Ege.Men bare vent til i morgen, Spania!

Steinar Ege, Johnny Jensen og Børge Lund ser muligheten til å spille en av finalene nå.
Nok en gang var Frode Hagen en viktig brikke i det norske angrepsspillet.
Jubel på tribunene hvor det også ble feiret unionsoppløsning.