Norge

Nye dokumenter fra Lysbakken

I dag sender Audun Lysbakken et nytt brev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite med nye saksdokumenter i Jenteforsvars-saken.

FS00018221.jpg SCANPIX

 • Ole Mathismoen
 • Lars Inge Staveland
 • Siri Gedde-dahl

Etter de siste dagers leting – med ekstern hjelp – i departementet er det funnet nye dokumenter som ikke ble oversendt i Lysbakkens forrige brev til Stortinget.

Det er foreløpig ikke kjent hva dokumentene inneholder, eller om det dreier seg om de mye omtalte og etterlyste sms-meldingene som er utvekslet i saken, men tidligere ikke journalført.

Etter det Aftenposten erfarer skal dokumentene være «eposter med relevans for saken». Seniorrådgiver Raheela Chaudhry bekrefter at det kommer nye dokumenter i dag.

— De blir sendt over til kontroll- og konstitusjonskomiteen i dag. Da vil det også bli gjort offentlig tilgjengelig, sier Chaudhry til Aftenposten.no.

Audun Lysbakken har havnet i hardt vær etter at barne-, integrering- og likestillingsdepartementet i november 2011 bevilget 154 000 kroner til organisasjonen Jenteforsvaret. Ved tildelingen var Jenteforsvaret en del av Sosialistisk ungdom (SU).

Lovet all informasjon forrige uke

Som Dagbladet har avslørt, ble bevilgningen gitt uten at det ble lagt ut på anbud. Lysbakken har i etterkant lagt seg flat og sagt at tildelingen var uklok.

I forrige uke ble det kjent at embetsverket i departementet advarte politisk ledelse om å droppe anbudsrunden før tildeling. Det ble også pekt på at de tette båndene mellom politisk ledelse og SU ville være uheldig.

Statssekretær Kirsti Bergstø er tidligere leder av SU, og hun var sentral da departementet bestemte seg for ikke å legge bevilgningen ut på anbud.

Epost dukket opp

Lysbakken valgte i forrige uke å legge frem all dokumentasjon i saken, men dagen etter pressekonferansen trykket Dagbladet en ny epost. Den var signert Henriette Westhrin, som et svar fra daværende SU-leder Mali Steiro Tronsmoen.

Westhrin lovet den gang å «sette igang en jobb med å se på hvilke muligheter som finnes med en gang.».

Lysbakken sa da at han ville hente inn ekstern hjelp for å saumfare departementets epostkontoer for mer informasjon i saken.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  NSB varsler forsinkelser og innstillinger under streik tirsdag

 2. NORGE

  Offiserene: – Forsvarssjefen får et stadig mindre handlingsrom av regjeringen

 3. NORGE

  Jensen må svare for redigerte notater i SSB-saken

 4. NORGE

  Norske styrker avbrøt trening av syrisk milits etter «alvorlig hendelse»

 5. NORGE

  Regjeringen utsatte jernbaneprosjekt til 26 milliarder på grunn av muntlige tilbakemeldinger

 6. NORGE

  Arbeiderpartiet mener forsvarsministeren med overlegg tilslører fakta i kampflysaken