Norge

Ny problemdag for Telenor

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har fått kritikk etter at Telenors nett brøt sammen forrige fredag. Nå er det trøbbel igjen. Foto: AFTENPOSTEN

Fortsatt trøbbel i Midt- og Nord-Norge. - Det kan virke som det er litt flaks hvem som kommer igjennom, sier Post- og teletilsynsdirektøren.

  • Lars Magne Sunnanå
  • Roald Ramsdal
  • Lars Inge Staveland
  • Kristine Grue Kristine Grue Langset

Hva mener du om saken? Diskutér nederst i artikkelen.

— Den siste informasjonen vi fikk fra Telenor var at fylkene Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Nordland og Troms er berørt, men at trafikken ellers i landet går som normalt , sier Post- og teletilsynsdirektør Willy Jensen til Aftenposten.no ved 17-tiden fredag.

— Det er ikke helt svart i disse landsdelene, det kan virke som det er litt flaks hvem som kommer igjennom, legger han til.

Klokken 17.30 opplyser Telenor at det fortsatt er feil i mobilnettet i deler av Midt- og Nord-Norge, men at feilretting pågår og skal ha bedret situasjonen noe.

— Det kan ta noe tid før situasjonen normaliserer seg. Har du mulighet til å låse telefonen til 3G kan dette løse problemet, skriver Telenor på sin Facebook-side.

Problemer ved 14-tiden

Meldinger om problemer begynte å strømme inn på Telenors Facebook-side tidlig i ettermiddag. Brukere fra hele Vestlandet, Nord-Norge og Østlandet meldte om problemer.

Klokken 14.40 bekreftet Telenor problemene.

- Vi opplever fortiden en feil i mobilnettet og jobber med å finne ut av problemet. Vi kommer tilbake med mer info, skriver selskapet i en melding.

Mulig å skrive SMS

I motsetning til sist fredag er det nå mulig å skrive SMS. 3G-nettet skal ikke være rammet.

— Dette skjer en uke etter mobilnettet var nede et halvt døgn, Bjørn Amundsen?

- Dette er noe vi for enhver pris skulle unngå. Nå er det ikke noe som tyder på at vi står overfor en lignende situasjon, men per nå vet jeg ikke mer, sier Amundsen .

Direktør for Post- og teletilsynet Willy Jensen. Foto: Holm, Morten

— Det er tragisk

— Det er selvfølgelig tragisk, men jeg kan ikke sitte og synse i øst og vest. Vi må finne ut av hva dette er for noe, sier Post- og teletilsynsdirektør Willy Jensen til Aftenposten.no.

— Vi har nettopp fått første rapport. Jeg aner ikke hva det skyldes, jeg har ikke fått lest rapporten. Jeg tror ikke de vet det selv heller, sier Jensen.

- Hva gjør dere nå med dette?

— Det kan ikke fortsette slik, men vi har ikke nok skrujern til å gå ut og reparere det for dem.

Les hele intervjuet med tilsynsdirektøren:

Les også

Tilsynsdirektøren: - Det er tragisk

Får ikke ringt

På Telenors Facebook-side oste det frustrasjon fra brukerne gjennom dagen.

— Får ikke ringt ut, eller tatt imot samtaler! Når blir dette rettet opp? skriver en bruker.

- Samme tullet en gang til???? Går ikke å ringe ut eller ta imot samtaler, skriver en annen.

Også teleselskapet Ventelo, som bruker Telenor sitt nett, melder om driftsproblemer på sine nettsider.

Problemer forrige fredag

Siste uke var Telenors mobilnett nede i et halvt døgn etter en overbelastning i en server. Det var den verste svikten i mobilnettet siden det kom på plass i 1993.

Det skjedde mens flommen herjet på Østlandet og i Trøndelag, og samtidig med den travle pinseutfarten. Mellom to og tre millioner kunder ble rammet.

Telenor-sjef Baksaas har fått kritikk for at han ikke avbrøt sin forretningsreise da mobilnettet sviktet. Han sier imidlertid at hans håndtering ville ha vært den samme.

— Håndteringen hadde vært den samme uansett hvor jeg var, og hva jeg gjorde. Jeg var tett på kriseledelsen hele helgen, sa Baksaas i går.

Forsinket rapport fra tilsynet

Post- og teletilsynets rapport etter hendelsene forrige fredag var ventet å foreligge i ettermiddag, men rapporten er noen timer forsinket.

— Den foreligger tidligst klokken syv. Vår fremdrift er avhengig av utviklingen i denne siste hendelsen i dag, sier Post- og teletilsynsdirektør Willy Jensen til Aftenposten.no.

Les også

  1. Baksaas: - Jeg må lære

  2. Telenor-sjefen tjente 18 millioner

  3. Viktig å velge et smart abonnement