Ambulansekaprer ville ramme tilfeldige ofre – siktet for drapsforsøk

En 32 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter at han kapret en ambulansen. En 25 år gammel kvinne er pågrepet og siktet for befatning med skytevåpen.

Johan Fredriksen, leder for Felles enhet for operativ tjeneste, og Grete Lien Metlid, leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt under tirsdagens pressekonferanse.

Den 25 år gamle etterlyste kvinnen er pågrepet, opplyser politiet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Hun er siktet for befatning med skytevåpen.

– Den etterlyste kvinnen fra det første ulykkesstedet er nylig pågrepet, sier politiinspektør Johan Fredriksen, leder for Felles enhet for operativ tjeneste i Oslo politidistrikt.

Hun ble pågrepet på en butikk på Sandaker Senter. Det var ingen dramatikk i forbindelse med pågripelsen, ifølge Fredriksen.

Les også

Her blir gjerningsmannen pågrepet på Torshov i Oslo etter at han stjal ambulanse

Siktet for drapsforsøk – ville ramme tilfeldige ofre

Den 32 år gamle mannen som kjørte den kaprede ambulansen, er siktet for drapsforsøk. Begge de siktede er kjenninger av politiet.

I ambulansen fant politiet en hagle og en uzi, en type maskinpistol, opplyser politiet. Det ble også funnet noe politiet mener med stor sannsynlighet er narkotika.

Ifølge politiet har ambulansen kjørt opp på et fortau for å ramme tilfeldige ofre.

– Det som er særdeles alvorlig og beklagelig, er at gjerningsmannen bevisst har kjørt bilen opp på fortau for å ramme tilfeldige ofre, sier Fredriksen.

– Det er i denne fasen han treffer en barnevogn og et eldre ektepar som kastet seg unna, sier han.

Det har foreløpig ikke vært mulig å avhøre den siktede mannen.

– Det vil vi forsøke på nytt igjen utover ettermiddagen og kvelden, sier Grete Lien Metlid, leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt.

Les også

Ambulanse stjålet på Torshov: Dette vet vi, og dette vet vi ikke

Kapret ambulanse

En bevæpnet mann ble arrestert etter at han kapret en ambulanse i Oslo. Flere personer ble påkjørt, blant annet en kvinne med en barnevogn. De syv måneder gamle tvillingene i barnevognen er lettere skadet.

Like etter klokken 12.30 fikk politiet melding om at det hadde vært en trafikkulykke ved Rosenhoff i Oslo, der en bil hadde havnet på taket, opplyser politiet i en pressemelding.

Deretter fikk politiet meldinger om at en mann stakk fra stedet til fots. Mannen skal ha blitt observert med et våpen, og siktet på folk.

Mannen tok deretter kontroll over en ambulanse på stedet, og kjørte av gårde i ambulansen i høy fart.

Politipatruljer fulgte etter den stjålne ambulansen samtidig ble det gitt bevæpningsordre. Politiet fulgte ambulansen mot Torshov i Oslo. Det ble løsnet skudd mot ambulansen for å stanse den, og en politibil og en annen ambulanse ble også benyttet for å stanse den.