Norge

Hagen-barna vil at politietterforskerne byttes ut

Barna til Hagen-ekteparten har ikke tillit til at etterforskningsledelsen i Øst politidistrikt etterforsker saken objektivt, opplyser barnas bistandsadvokat til TV 2.

Politiet har en klar formening om hva som skal være motivet for at Tom Hagen var involvert da kona Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra parets bolig 31. oktober 2018.
  • NTB
  • Aftenposten
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

De tre barna gir uttrykk for at at de er overbevist om at faren deres er uskyldig anklaget for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen.

– Mine klienter ønsker at andre og nye øyne skal komme inn og se på denne saken, sier barnas bistandsadvokat Ståle Kihle til TV 2.

Misnøyen fra barna går på at de opplever at politiet har låst seg fast på et spor der hypotesen er at Tom Hagen er skyldig.

– Mine klienter har, og har hatt, en grunnleggende tillit til politiet og til rettsstaten, men i denne saken ser de ingen bredde i etterforskningen.

Slik svarer Øst politidistrikt på kritikken:

– Jeg forstår veldig godt at dette er en krevende og belastende sak for de nærmeste, og jeg forstår at enkelte etterforskningsskritt oppleves som belastende. Vi har et sterkt ønske om å ha dialog, for vi har fortsatt en del spørsmål som vi ønsker svar på, sier Ida Melbø Øystese, som er politimester i Øst politidistrikt.

Les også

Hagen-familien kritisk til politiets etterforskning – vil ikke avhøres på nytt

Onsdag ble det også klart at politiet har en klar formening om hva som skal være motivet for at Tom Hagen skal ha vært involvert i drapshandlingen mot kona, ifølge TV 2.

Tom Hagen fotografert i oktober 2019.

Det bekrefter påtaleansvarlig Haris Hrenovica overfor kanalen.

– Vi har selvsagt gjort oss opp en mening knyttet til motiv, men det er noe som forblir i etterforskningen, sier Hrenovica, som sier politiet har et klart bilde av motivet.

Hva motivet skulle være, ønsker han ikke foreløpig å gå inn på.

I forrige uke ble det klart at lagmannsretten var uenig i politiets vurdering om at det er skjellig grunn til å mistenke Tom Hagen for å være involvert i drapet på kona. Dermed ble han løslatt fra varetektsfengsel.

Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, har brakt politiets ransaking av Hagens hjem og det at de ikke ønsker å gi ham tilgang, inn for retten.

Det er ventet at Nedre Romerike tingrett vil avsi en kjennelse angående ransakingen torsdag morgen.

Les mer om

  1. Forsvinningssaken på Lørenskog