Norge

Oslomann dømt for omfattende mishandling av samboeren

En 37 år gammel mann fra Oslo er i Oslo tingrett dømt til tre års fengsel for omfattende og grov mishandling av samboeren.

En mann med et langt kriminelt rulleblad er i Oslo tingrett dømt til tre års fengsel for mishandling av samboeren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

 • NTB

Ifølge dommen fra Oslo tingrett rettet mannen en ladd pistol med delvis fylt magasin mot kvinnen og trakk av, såkalt russisk rulett.

Mannen er også dømt for å ha brukt en strømpistol under mishandling av kvinnen og for å ha truet henne med en gassbrenner. Han skal ha slått og skåret henne med en machete og tatt kvelertak på henne til hun besvimte.

Mishandlingen skal ifølge dommen ha foregått fra mars 2016 til februar 2017, og han må nå sone tre år i fengsel for grov mishandling i nære relasjoner, brudd på besøksforbud og overtredelse av våpenloven.

Aktors påstand var fem og et halvt års fengsel, men retten reduserte straffen blant annet på grunn av lang liggetid hos politiet.

Den dømte mannen er tidligere straffet en rekke ganger for narkotikaovertredelser, vinningsforbrytelser, brudd på våpenlovgivningen og veitrafikkloven.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til kontaktforbud mot kvinnen på ubestemt tid. Han må også betale henne 175.000 kroner i oppreisningserstatning.

Les mer om

 1. Vold
 2. Oslo
 3. Oslo tingrett

Flere artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Kampsportutøver dømt til fem års fengsel for å ha mishandlet samboeren

 2. NORGE
  Publisert:

  Sara ble mishandlet av faren hele barndommen. Nå er han dømt til fem måneders fengsel.

 3. NORGE
  Publisert:

  Mann dømt til tre år og åtte måneders fengsel for mishandling av samboer

 4. NORGE
  Publisert:

  Tiltalte etter Regestrand-drapet dømt til 15 og 20 års forvaring

 5. NORGE
  Publisert:

  Mann dømt til forvaring for flere voldtekter begått som 16-åring

 6. NORGE
  Publisert:

  Norskpakistaner dømt til 21 år fengsel for æresdrap i Pakistan