Reiste seg og tok VM-bronse

Kristine Lunde-Borgersen ledet håndballjentene til VM-bronse.

De norske jentene kunne juble for VM-bronse, selv om det lyste av flere av dem at de heller ville spilt finale.

Les også:

Les også

Herrem sprengte egne krav

Spania — Norge 26-31

Et seiersvant norsk håndballandslag reiste seg fra fredagens slette innsats i semifinalen og feide over Spania i kampen om bronsemedalje.

Thorir Hergeirsson lyktes med å vinne medalje i sitt første mesterskap som hovedtrener. FOTO: GORM KALLESTAD

Thorir Hergeirssons jenter etablerte tidlige en komfortabel ledelse og holdt spanjolene på fire-fem-måls avstand gjennom hele kampen. Dermed kan islendingen henge sin første mesterskapsmedalje som landslagssjef på veggen. — Det var fantastisk. Vi liker å vinne kamper og vinne finaler. Selv om vi bare fikk spille om bronse, så var det viktig for oss å vinne, sier Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Med et lag med flere mesterskapsdebutanter og haltende stjerner har prestasjonene i årets mesterskap vært veldig varierende. I bronsefinalen leverte imidlertid både nye og gamle på "vanlig" nivå.

— Hvert kamp og hvert mesterskap lever sitt eget liv og jeg skal ikke sammenligne med noe, men jeg synes spillergruppa og teamet rundt har gjort en fantastisk jobb, sier Hergeirsson.

Bedre med bronse enn ingenting

En av dem som har vært både skadeplaget og meget varierende i formen, er kaptein Kristine Lunde-Borgersen. Søndag var hun også hun tilbake i praktslag.

— Det var deilig. VI kjempa, løp og gjorde det vi hadde avtalt, sier hun til TV 2.

Selv om det lyste av kapteinen at hun ikke synes det er veldig gøy å spille bronsefinale, så var hun i hvert fall litt glad for at det ble medalje.

Kartine Lunde Haraldsen var tilbake i storform i bronsefinalen. FOTO: GORM KALLESTAD

— Det er bedre med bronse enn ingenting. Når man først skulle være her så vil man jo vinne. Man vil helst spille om gull, men vi var for dårlige fredag og da ble det sånn, sier Lunde-Borgersen.

Tilbake i verdensklasse

Med aggressivt forsvar og en kjempegod keeper avgjorde Norge før pause. Katrine Lunde Haraldsen skuffet stort mot Russland da semifinalen ble tapt fredag. Nå var hun tilbake i sprudlende form. Det ga 11 redninger på 18 skudd i første omgang.

— Når man ikke kan komme til finalen så er det godt å kunne avslutte med bronse og en bra kamp, sier hun.