Norge

Fortvilet og oppgitt over Scandinavian Star-konklusjon

Terje Bergsvåg (i midten) er nestleder i Stiftelsen etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi er fortvilet og oppgitt. Politiet vasser i bevis, mener Terje Bergsvåg, nestleder i Stiftelsen etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star.

  • NTB

Ifølge VG konkluderer politiet etter to års etterforskning med at det ikke er bevis for at det var flere brannstiftere ombord på fergen, og etterforskningen avsluttes uten innstilling om tiltaler.

Les også

VG: Ingen tiltaler i ny Scandinavian Star-etterforskning

Politiet vil under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag legge frem en gjennomgang av resultatene etter etterforskningen og den samlede påtalevurderingen.

159 mennesker mistet livet i Scandinavian Star-brannen i 1990. Arkivfoto: Foto Per Løchen / NTB scanpix Foto: Per Løchen / AFP

Overfor NTB hevder Bergsvåg at politiet sorterer etterforskningen i sin favør.

– Vi visste resultatet. Det har vi skjønt på uttalelsene til politiet. De har ikke gjort de rette grepene, sier Bergsvåg.
Oslo-politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere stiftelsens kritikk.

– Vi må vente med å kommentere saken til vi har fått gått gjennom dette på pressekonferansen, sier pressesjef Unni Grøndahl til NTB.

159 mennesker mistet livet i brannen som natt til lørdag 7. april 1990 brøt ut om bord i Scandinavian Star på fergens første tur fra Oslo til Frederikshavn.

Les også

  1. Politiken: - Danske myndigheter unnlot å dele Scandinavian Star-opplysninger

  2. Bergingsselskapet: Politiet tar feil om Scandinavian Star

  3. Dette er de nye «Scandinavian Star»-bevisene

Les mer om

  1. Scandinavian Star