Ny vurdering av Sigrid-drapsmann neste sommer

Behovet for videre tvunget psykisk helsevern av 41-åringen som har tilstått drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, skal vurderes på nytt sommeren 2017.

Den drapsdømte sunnmøringen sammen med sin advokat, forsvarer John Christian Elden, i Borgarting lagmannsrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

41-åringen ble dømt til tvunget psykisk helsevern etter drapet på 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne på Bryn i Oslo for snart fire år siden.

Behovet for en slik behandling skal revurderes tre år etter at dommen ble rettskraftig – som i dette tilfellet var juli 2014. At den dømte 41-åringen nå har tilstått drapet, er derfor ikke årsaken til at mannen blir vurdert på nytt.

– Dersom påtalemyndigheten ser behov for forlengelse, må de vurdere om de vil fremme ny sak, sier 41-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Tilsto

Søndag kunne Dagbladet melde at 41-åringen har tilstått ugjerningen han er dømt for. I en politiforklaring i sommer skal han ha forklart at han planla å kjøre Sigrid til legevakten etter at hun ble påkjørt, men at han ombestemte seg.

– Han har hele tiden vært klar på at han er tilregnelig, men vi har ikke drøftet noen rettslige skritt i saken. Det viktigste for ham nå, var at han fikk tilstå det han er dømt for, sier Elden videre.

Helhetlig vurdering

Jourhavende statsadvokat Carl Graff Hartmann sier på generelt grunnlag at slike vurderinger blir gjort på bakgrunn av opplysninger fra institusjonen der den dømte blir behandlet.

– En tilståelse vil i seg selv ikke ha betydning for en slik vurdering. Det er situasjonen til den dømte man ser på. Da vurderer man helsesituasjonen og faren vedkommende utgjør for samfunnet, sier Hartmann til NTB.

Oslo tingrett slo i 2013 fast at 41-åringen drepte Sigrid i en campingvogn som sto i en låve på Bryn i Oslo for å skjule at han hadde bortført jenta.