Norsk Tipping tar spillselskap til retten i Lotto-strid

Norsk Tipping vil beskytte merkenavnet Lotto og tar det utenlandske spillselskapet Playcherry, som står bak Norgesspill.com, til retten.

Lotto ble lansert i Norge i 1986, og ble først oppført i varemerkeregisteret i 2004, ifølge Patentstyret.
  • NTB

– Norsk Tipping har brukt lang tid og store økonomiske ressurser på å bygge opp merkevaren Lotto. Vi ønsker derfor å prøve denne saken for retten ettersom vi opplever at Playcherry utnytter merkevaren vi har skapt og markedsført gjennom flere år, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping til Dagens Næringsliv.

I desember tok Norsk Tipping kontakt og ba selskapet fjerne Lotto-betegnelsene som er blitt brukt på nettsidene i seks år, noe Playcherry ikke gikk med på. Norsk Tipping la dermed ned påstand om midlertidig forføyning for å stoppe bruken av ordet i markedsføringen.

– Lotto burde aldri vært registrert som et eget varemerke. Det må kjennes ugyldig på samme måte som potetgull, sier Playcherrys advokat Jan Magne Juuhl-Langseth i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig til avisen.

Han viser til den nylige dommen fra Borgarting lagmannsrett, der Maarud tapte potetgullstriden mot Orkla fordi varemerkeregistreringen av ordet «potetgull» ble funnet ugyldig.

Tipping-partene møtes i Hedmark tingrett i slutten av mai.

Norsk Tipping innrømmer: Noen stortapere spiller bort hundrevis av millioner