Norge

Tre overfallsvoldtekter på ett døgn i Bergen

Politiet jakter intenst på gjerningsmenn etter tre grove overfallsvoldtekter i Bergen i helgen.

— Vi har satt inn alle tilgjengelige ressurser på disse sakene. Ingen er så langt pågrepet, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Hordaland politidistrikt til Aftenposten.no.På bakgrunn av forklaringer fra ofrene mener politiet at det er forskjellige gjerningspersoner som står bak voldtektene. Overfallsvoldtekter er uvanlig i Bergen.- I hele fjor hadde vi tre overfallsvoldtekter her i byen. Nå har vi hatt tre slike voldtekter bare på én helg, sier Leganger.Det ene offeret skal ha blitt voldtatt av to menn. Det betyr at fire antatte voldtektsmenn er på frifot.

Her skjedde voldtektene:

 • Natt til lørdag i 03-tiden i Vestre Torggate: En kvinne i 20-årene gikk sammen med to menn hun møtte utenfor en pub. Plutselig dro de henne inn i en hage. Begge mennene voldtok henne.
 • Natt til lørdag i 04.00-tiden i området rundt Steinkjellergaten: En kvinne i 20-årene var på fest og gikk for å røyke. Hun kom i prat med en mann. Han dro opp en kniv og truet henne inn i et smug hvor hun ble voldtatt.
  Gjerningsmannen beskrives som mellom 25 og 30 år gammel, høy, slank og lys i huden. Han var kledd i en mørk jakke med hettegenser under, hvit t-skjorte og mørk blå dongeribukse. Han skal ha snakket noe som lignet på sunnmørsdialekt.
 • Natt til søndag mellom 04:30 og 05:00: En kvinne i 30-årene gikk på do i buskene ved SAS-hotellet på Bryggen. Inn i buskene kom det to menn. Den ene holdt vakt, mens den andre voldtok henne. Gjerningsmannen snakket gebrokkent norsk, er 25 til 30 år, 170 cm høy og hadde en grå collegegenser. Offeret tror han kan være fra Balkan. Begge beskrives som mørkere i huden, med svart hår.

Noen så voldtekten

Politiet er svært interessert i tips fra publikum. Spesielt i saken fra Steinkjellergaten har politiet forhåpninger om gode vitneobservasjoner. Der var det nemlig folk som kom forbi da overgrepet skjedde.- Forbipasserende har reagert på at noe skjedde. Voldtektsmannen skal da ha sagt "det er damen min". De forbipasserende skal ha akseptert dette og gått videre. Offeret torde ikke gjøre anskrik på grunn av kniven. Disse vitnene vil vi snakke med, sier Leganger.

Biologiske spor

Alle ofrene ble brakt til voldtektsmottaket i Bergen hvor de er blitt undersøkt. Politiet håper at man har funnet biologiske spor som skal gjøre jakten lettere. Prøvene er sendt til analyse. Politiet har foreløpig ingen konkrete mistenkte i sakene. Nye avhør vil bli tatt av de fornærmede for å prøve å få enda mer utfyllende forklaringer.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Politiet mener kvinne ga uriktig forklaring om overfallsvoldtekt

 2. NORGE

  22-åring erkjenner voldtekt av kvinne med barnevogn, men sier han ikke husker overgrepet

 3. KOMMENTAR

  Hvorfor er det så vanskelig å gjøre noe med voldtekt?

 4. NORGE

  Aktor ber om over seks års fengsel

 5. VERDEN

  Avis: Antallet dommer for gruppevoldtekter i Sverige er doblet på fire år

 6. NORGE

  Anmeldte falske voldtekter – 18 år gammel kvinne dømt til fengsel i ett år og fire måneder