Norge

Sykkelglede i mil etter mil

En typisk ettermiddagstur på femseks mil. Men vennegjengen lar seg ikke skremme av vind og øsende regn.

 • Agnethe Weisser

— Vi er da trøndere, sier Arnulf Hogstad.Som så ofte ellers tar han klassikeren i Trondheim - opp til Klæbu og Byneset rundt. Noen ganger er de syv-åtte syklister - andre ganger over tretti.Det begynte med en vennegjeng i 1995. Nå er de 59 i klubben "Tursyklistene". De drar på treningsturer sammen, på helgeturer, løp og til utlandet - for å sykle. Stadig dukker nye ansikter opp.

Sykkelfrelst.

Frank Lamøy (37) ble med for noen år siden. Han og de andre snakker om sykkelgleden, om å bli bitt av basillen. - I vår alder trenger vi mosjon. Med sykling kommer du skikkelig ut, lenger enn rundt husveggen, sier Kjell Innset (61).- Du begynner med sykling når knærne blir vonde, ler Inger Lise Willmann (64).For selv om det er flest menn med, er det hun som holder orden på dem som leder av klubben. Alle sykler på racer. Noen driver bare med mosjon, andre deltar i turløp og ikke minst Styrkeprøven.Selv begynte Inger Lise med landeveissykling da barna var blitt store.- Jeg brukte sykkel til og fra jobb. Så var det én som sa til meg: Skal ikke du være med på et løp, du som sykler så mye. Dermed var det gjort.

 1. Les også

  Racer frem på to hjul

Inger Lise Willmann er "Tursyklistene"s førstedame. Her sammen med Frank Lamøy (midten) og Are Moan. Foto: AGNETHE WEISSER / ADRESSEAVISEN

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Han har syklet 58.229 kilometer på 312 etapper. Beste plassering sammenlagt: 53.

 2. SPORT
  Publisert:

  Verdens beste kommer til triatlonfest på Bryne

 3. OSLO
  Publisert:

  Politiet har anmeldt syklist for sykling i kollektivfelt. Mener han var til hinder for annen trafikk.

 4. SPORT
  Publisert:

  Skulle bli friidrettsutøver som 16-åring, langrennsløper som 18-åring, terrengsyklist som 20-åring. Nå er han proffsyklist på øverste nivå.

 5. SPORT
  Publisert:

  Etter åtte år som proff står syklisten uten arbeid: - Det var et sjokk

 6. NORGE
  Publisert:

  Flere og flere ungdommer dropper sykkelen. De blir heller kjørt.