&ndash; Råkjørte forbi 15 foto-<br/>bokser uten å bli tatt

Tre unge gutter fra Kristiansand hevder at de råkjørte forbi 15 fotobokser på E18 fra Horten til Kristiansand, en strekning på 250 kilometer, uten å bli registrert av en eneste boks.

Guttene hevder å ha kjørt minst 40 kilometer for fort, uten at fotoboksene blinket.

De tre guttene fra 17 til 19 år hadde hørt at de kunne kjøre så fort de ville forbi fotoboksene langs veiene – uten å bli tatt – om de skrudde av bilskiltet foran og tok ned solskjermen. Guttene bestemte seg for å teste ut teorien.

– Ikke en eneste av de 15 fotoboksene vi passerte blinket. Det til tross for at vi kjørte minst 40 kilometer for fort forbi boksene. Ved to tilfeller kjørte vi til og med i 130 kilometer i timen i 60-sonen, sier de tre guttene til fvn.no.

— Vi gjorde egentlig dette forsøket for gøy. Vi gjorde det ikke for å skryte, men for å teste boksene. Vi ble derfor skuffet over at ingen av dem gikk av, sier en av guttene. Distriktssjef for Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Bjart Gabrielsen er ikke glad for eksperimentet fra de fartsglade unge mennene.

– Det er synd at disse menneskene ikke har noen ikke har noen i sin omgangskrets som kan fortelle dem at de må ta vare på sine egne liv, sier UP-sjefen.

At det ikke var kamera i noen av de 15 boksene som guttene passerte, synes ikke UP-sjefen i seg selv er særlig oppsiktsvekkende. - Det må jo ha vært ganske tilfeldig at alle boksene ikke hadde apparat i seg. Men de er jo heller ikke aktivisert hele døgnet, sier Gabrielsen til fvn.no..