Norge

Flyktninger på vei til Norge mistenkt for terrorisme

Mellom fem og ti av rundt 1.000 kvoteflyktninger som er plukket ut av FN for å komme til Norge, er terrorister, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

En kriger i Al-Qaida-gruppen Jabhat al-Nusra viser frem flagget sitt i Idlib-provinsen i Syria. Foto: Jabhat al-Nusra/AP/NTB Scanpix

  • Ntb

PST bekrefter overfor Dagbladet at både Islamsk Stat (IS) og Nusrafronten, som er tilknyttet al-Qaida, har forsøkt å sende terrorister til Norge som flyktninger.

PST har på to turer til Midtøsten avslørt at nærmere ti personer som skulle til Norge hadde tilknytning til de to organisasjonene, får avisen bekreftet.

De var plukket ut som kandidater til å få opphold i Norge av FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR.

— Dessverre er det noen som forsøker å utnytte og misbruke flyktninginstituttet. Vi har avslørt flere kvoteflyktninger med tilknytning til Nusrafronten og IS, bekrefter politioverbetjent Svein Erik Molstad overfor Dagbladet.

PST vil ikke si noe om hvordan personene ble avslørt eller hvilke metoder som ble brukt. Sikkerhetspolitiet vil imidlertid ikke gi noen garantier og utelukker ikke at andre terrorister har klart å skaffe seg opphold i Norge.

Les også

  1. Anundsen positiv til at PST driver datasnoking

  2. Terrorsiktet Aker-ingeniør var offiser i Irak og SV-politiker i Oslo

  3. To nordmenn terrorsiktet i dag

  4. Tiltalt for terror og IS-støtte i Syria

  5. Historisk, nordisk terrordom: Tre norske menn dømt for å støtte IS