Det beste fra spillåret 2007

Mange har fått spill til jul, og skal man dømme etter hva som har gått unna i spillbutikkene, er det ikke bare kvalitet som har havnet under juletrærne. Her er årets topptitler, hvis du skulle ha lyst til å bytte.<br></br>

Les også:

 • Alle spillanmeldelser
 • Nyheter om spill og konsoll
  Det finnes mange spillgenrer og et utall spill å velge mellom i hver av dem.

Spillåret 2007 har levert et imponerende antall topptitler, uansett hva slags spill man foretrekker.

Det har kommet spill som har satt ny standard for hva vi kan forvente i fremtiden i alle genrer, og spillbransjen fortsetter å ta markedsandeler fra tradisjonelle underholdningsbransjer.

Allerede før juleshoppingen i desember måned hadde begynt, hadde spillsalget i Norge gått forbi både fjoråret og rekordåret 2005 og trenden ser ut til å fortsette. Neste år kommer storspill som Rock Band og GTA IV, og det er også mange andre titler å glede seg til.Her har du en oversikt over noen av de beste spillene som kom i år, så du vet hva du skal be om hvis du har lyst til å bytte noe.

Super Mario Galaxy

Utgiver: Nintendo

Genre: Plattform

Plattformer: Wii

Alder: 3+

 • Det første fullverdige Mario-spillet på Wii er et av de aller beste plattformspillene som er laget noensinne. Spillet er fullt av humør og overrasker i hvert eneste nivå. Et soleklart førstevalg for alle som har Wii.

Bioshock

Utgiver: 2K

Genre: Førstepersons action

Plattformer: 360, PC

Alder: 18+

 • Bioshock forteller en fengslende historie fra en verden på havets bunn der alt har gått alvorlig av skaftet. Spillet tvinger spilleren til å ta moralske valg, det ser fantastisk ut og er ekstremt spennende fra begynnelse til slutt.

Final Fantasy XII

Utgiver: Square Enix

Genre: Rollespill

Plattformer: PS2

Alder: 16+

 • Det tolvte spillet i den mest populære rollespillserien fra Japan har et helt nytt kampsystem som gir serien nytt liv. En storslagen historie med helter og monstre som sitter som et skudd for alle rollespilltilhengere.

Okami

Utgiver: Capcom

Genre: Actioneventyr

Plattformer: PS2

Alder: 12+

 • Et herlig eventyr der du spiller en ulv og må redde verden fra demoner og forurensning. Okami har særegen grafikk og er et friskt pust i actioneventyrgenren med fantastisk musikk og sjarmerende figurer.

God of War II

Utgiver: Sony

Genre: Action

Plattformer: PS2

Alder: 18+

 • Verdens tøffeste actionhelt, Kratos, er tilbake. Nok en gang er han mektig irritert på Olympens guder, og du må styre ham gjennom et rått spill basert på gresk mytologi.

The Orange Box

Utgiver: Valve

Genre: Førstepersonsaction

Plattformer: 360, PC, PS3

Alder: 16+

 • Den beste spillpakken i 2007, her får du det opprinnelige Half Life 2, de to oppfølgerepisodene, nettspillet Team Fortress 2 og det nyskapende og unike hjernetrimspillet Portal. Masse moro for pengene.

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

Utgiver: Nintendo

Genre: Actioneventyr

Plattformer: DS

Alder: 7+

 • Phantom Hourglass er det første Zeldaspillet til DS. Du kontrollerer alven Link med stylusen på berøringsskjermen og det er en fryd å spille. Spillet er en direkte oppfølger til Windwaker til Gamecube og bruker samme tegneserieaktige grafikk.

Halo 3

Utgiver: Microsoft

Genre: Førstepersonsaction

Plattformer: 360

Alder: 16+

 • Det tredje og siste spillet i serien der supersoldaten Master Chief må redde verden fra en trussel fra verdensrommet. Halo 3 er stappfullt av action fra begynnelse til slutt og er en verdig avslutning på historien.

Uncharted: Drake’s Fortune

Utgiver: Sony

Genre: Actioneventyr

Plattformer: PS3

Alder: 16+

 • Et spennende eventyr som gir deg følelsen av å spille hovedrollen i en film. På jakt etter en gullskatt må du kjempe deg forbi skurker som vil deg til livs og klatre rundt i gamle ruiner i fantastisk vakre omgivelser.

Skate

Utgiver: EA

Genre: Skating

Plattformer: 360, PS3

Alder: 16+

 • Tony Hawk-serien har hatt full kontroll over skatespillmarkedet i mange år, men i år kom EA med et spill som er enda bedre. Skate passer for alle, dette er det nærmeste du kommer å skate i virkeligheten.

Crackdown

Utgiver: Microsoft

Genre: Action

Plattformer: 360

Alder: 18+

 • Åpent spill laget av mannen bak det opprinnelige Grand Theft Auto. Du spiller en genmanipulert supersnut som kan hoppe over hus og sparke lastebiler nedover gaten. Spillet har tegneserieaktig grafikk og tar sandkassespill et steg videre.

Tomb Raider Anniversary

Utgiver: Eidos

Genre: Actioneventyr

Plattformer: PS2, PC, PSP, Wii, 360

Alder: 16+

 • Lara Croft er tilbake, denne gangen i en ny versjon av det første spillet i Tomb Raiderserien. Spillet er like morsomt som første gang og passer for alle.

Super Paper Mario

Utgiver: Nintendo

Genre: Plattform

Plattformer: Wii

Alder: 3+

 • Artig spill med Mario med spesiell grafisk presentasjon som skifter mellom 3D og 2D på en unik måte. Du spiller som Mario, Luigi, Bowser og prinsesse Peach i et spill som er moro for alle.

Ratchet & Clank: Tools of Destruction

Utgiver: Sony

Genre: Actioneventyr

Plattformer: PS3

Alder: 7+

 • Den gærne duoen kommer for første gang til PS3, i et eventyr som ser fantastisk ut og er like moro å spille som de gøyale forløperne. Humoren sitter fremdeles som et skudd og likte du de tidligere spillene kommer du til å elske dette også.

Project Gotham Racing 4

Utgiver: Microsoft

Genre: Racing

Plattformer: 360

Alder: 3+

 • Nytt spill i racingserien der du samler biler og får poeng for å kjøre stilig. Solid racing for alle som liker en blanding av actionpreget kjøring og en skikkelig utfordring.

Mass Effect

Utgiver: Microsoft

Genre: Rollespill

Plattformer: Kun 360,- Alder: 18+

 • Et storslagent rollespill for alle science-fiction— entusiaster. I Mass Effect reiser du gjennom galaksen til ulike planeter på eventyr. Spillet har troverdig historie og figurer, og kommer til å gå rett hjem hos alle som liker romeventyr.

Guitar Hero III

Legends of Rock

Utgiver: Activison

Genre: Musikk

Plattformer: 360, PS3, Wii, PS2

Alder: 12+

 • Du vrenger ut monsterriff med plastgitar. Det høres kanskje rart ut før du har prøvd, men dette er et spill alle liker. Fete låter og utfordringer på astronomisk nivå gjør dette til en sikker vinner.

Call of Duty 4: Modern Warfare

Utgiver: Activision

Genre: Førstepersonsaction

Plattformer: 360, PS3, PC

Alder: 16+

 • Nok en gang er du tilbake på fronten, men denne gangen er nazistene byttet ut med fiender fra vår egen tid som truer verdensfreden. Spillet er så intenst at du nesten er andpusten ved slutten av hvert nivå.

World in Conflict

Utgiver: Sierra

Genre: Strategi

Plattformer: PC

Alder: 16+

 • I World in Conflict har det gamle Sovjetunionen på snedig vis invadert USA, og det blir opp til deg å sende «those commie bastards» tilbake der de hører hjemme. God historie og strålende grafikk for strategientusiaster.

Assassins Creed

Utgiver: Ubisoft

Genre: Actioneventyr

Plattformer: PS3, 360

Alder: 18+

 • Et storslagent spill der du spiller leiemorderen Altair som må ta seg av en rekke onde krigsprofitører for å gjøre opp for seg. Du hopper, klatrer, slåss, løper og rir gjennom en åpen verden, i en slags blanding av Prince of Persia, GTA og Hitman.

Alle våre spillanmeldelser finner du her

Nyheter om spill og konsoll