Nettets versting

Google får strykkarakter av personvernorganisasjon.


Organisasjonen Privacy International slakter Google og selskapets personvern-rutiner i en ny rapport.

I rapporten går det frem at Google er det verste av de store Internett-selskapene og at konkurrenter som Yahoo, MSN og AOL er langt tryggere for forbrukerne.

LES OGSÅ: Vil google genene dine

Søkegiganten har fått laveste karakter av de 23 selskapene som ble undersøkt. Karakteren gjør at de plasseres i gruppen for selskaper som "har omfattende brukerovervåking og en befestet fiendtlighet til personvern" . Ingen av de andre undersøkte selskapene havner i denne kategorien, skriver CNN.com.

Google har blant annet fått mye kritikk for å lagre informasjon om brukernes søk altfor lenge. Selskapet sier de tar vare på informasjonen for å optimalisere hver brukers fremtidige søk. Privacy International er spesielt misfornøyd med måten Google matcher data som samles fra søkemotoren mot andre tjenester som e-post, messengertjenester og kart.

— Misforståelser

I en kunngjøring gjennom en av sine advokater hevder Google at de gjør mye for å beskytte sine brukeres personvern.

— Vi er skuffet over Privacy Internationals rapport, som er basert på tallrike unøyaktigheter og misforståelser med hensyn til vår service, sier Nicole Wong, som mener det er en skam at menneskerettighetsgruppen publiserte rapporten før Google fikk mulighet til å diskutere personvern-hensyn med dem.

Les hva Google mener om personvern i den offisielle Google-bloggen her.

Privacy International svarer med et brev der de ber Google komme med en unnskyldning for sine uttalelser. Les brevet fra Privacy International til Google her.

Blir viktigere

Senere i sommer får Google og Privacy International imidlertid anledning til å diskutere saken.

Privacy International har invitert Internett-gigantene til et møte om personvern i San Francisco i juli.

— Vi mener at personvern de kommende månedene vil bli et nøkkeltema på Internett. Forbrukerene forventer sterk og konsistent personvern. Vi tror også at selskaper som opererer på Internett vil omfavne meningsfull personbeskyttelse, skriver organisasjonen som legger til at ingen av delene dessverre er mulig i dag.

Målet med møtet vil være å diskutere eksisterende praksis i et forsøk på å finne ut akkurat hvordan data fra forbrukerne blir brukt og hva som kan gjøres bedre.

LES OGSÅ: Sjekk utsikten fra Golden Gate her og nå!

Google får kritikk for sin håndtering av lover om personvern.