Seks nye mobiler

Sony Ericsson lanserer seks nye mobiltelefoner. En av dem kan du riste på for å skifte sang.

Walkman-telefonen W910i er en av to nye walkmantelefoner fra Sony Ericsson. W910 og er den første mobilen fra selskapet som kan styres ved risting. Du kan hoppe frem og tilbake i spillelisten ved å bevege telefonen i forskjellige retninger. Rister man telefonen velges en tilfeldig sang. Telefonen har stor skjerm, super-3G og kommer i rødt eller sort.

BILDER: Se bilde av alle mobilene her

Sony Ericsson har solgt mange millioner walkmantelefoner etter at den første ble lansert for snart to år siden.

– Entusiasmen i markedet for Walkman-telefonene har overgått våre forventninger. Vi har solgt mer enn 26,5 millioner Walkman-telefoner globalt og forbrukerne har virkelig oppdaget fordelene med å ha en bra musikkspiller i telefonen, sier National Account Manager Erik Sandsmark i Sony Ericsson Norge i en pressemelding.

Telefonen, som er oppfølgeren til W950i (les test her), vil være tilgjengelig mot slutten av året og koste rundt 4500,— kroner.

Kameramobil

K850i er en såkalt CyberShot-mobil med 5 megapiksler. Den er oppfølgeren til k800i (les test her) og K810i (les test her).

Foldetelefonen er utstyrt med en sensor som automatisk vet hva som er opp og ned. Det betyr at bilder som blir tatt i høydeformat vises i høydeformat på skjermen. K850i har HSDPA (Turbo-3G) og kommer i fargene blå og grønn. Den vil være tilgjengelig i løpet av fjerde kvartal i år til en pris på rundt 5000,- kroner.

Men Sony Ericsson stopper ikke der. Under en messe i Berlin fredag ble også fire andre mobiltelefoner vist frem.

K530i: 3G-mobil med nettleseren Opera Mini som standard. Slank telefon som kan plugges til GPS-enheten HGE-100 (også ny i dag) og fungere som et satellitt-navigasjonssystem. Vil koste rundt 2000,- kroner når den blir tilgjengelig fra tredje kvartal i år.

Z250i: Foldbar telefon med kun innvendig skjerm, men med symboler som lyser når det kommer meldinger eller ringer. Bare 19 millimeter tykk. Kommer i fargene hvit og sort. Vil være tilgjengelig i løpet av tredje kvartal 2007 til en pris på rett i underkant av 1000,- kroner.

Z320i: Foldbar telefon med retrodesign. En enkel telefon med tiltalende design utstyrt med 1,3 megapiksels kamera. Kommer fem farger med utskiftbare deksler. Telefonen vil være tilgjengelig i løpet av tredje kvartal 2007 og ligge på rundt 1200,- kroner.

W960i: Walkman- og 3G-telefon med operativsystemet Symbian. Utstyrt med 3,2 megapiksler kamera, trykkfølsom skjerm og 8 GB lagringskapasitet. Telefonen som omtales som en musikk- og mediespiller kommer i sort og vil koste rundt 6000,- kroner.

Walkman-telefonen Sony Ericsson W910i kan ristes for å skifte sang.