Sjåfør angret seg - tok kontakt med familien

Bilføreren som skal ha oppgitt feil navn og nummer til Helene (18) etter at hun skadet seg for å unngå kollisjon med mannen, har nå meldt seg.

Torsdag havnet Helene Lundin på asfalten og skadet seg etter at hun måtte bråbremse for å unngå kollisjon med en bil. Nå har sjåføren meldt seg.

– Mannen tok kontakt med oss lørdag kveld. Søndag møtte vi ham på stedet der hendelsen fant sted. Der skrev vi skademelding, sier Christian Lundin, faren til Helene Lundin (18).

Lørdag skrev Aftenposten om Helene som var på vei hjem fra Sandvika videregående skole torsdag. Turen endte på asfalten i rundkjøringen ved Engervannet, ikke så langt fra Sandvika togstasjon.

Helene Lundin

– Jeg var langt inne i rundkjøringen idet en bil kom i full fart fra min høyre side. Jeg måtte bråbremse og veltet på den våte asfalten. Det endte meg at jeg fikk skrubbsår på låret og en forslått ankel. Og så fikk mopeden store skader, fortalte 18-åringen til Aftenposten.

Bilføreren ville ikke skrive skademelding, og han skal ha oppgitt feil navn og telefonnummer til Helene før han kjørte fra stedet.

Fra Bærum

Saken fikk stor oppmerksomhet da Christian Lundin delte historien på Facebook. Nå viser det seg at bilføreren var en bærumsmann i begynnelsen av 40-årene.

– Han har nå oppgitt riktig navn og nummer. Han var lei seg og har tatt på seg skylden for ulykken, sier Lundin.

Her kan man se noen av skadene på mopeden. I tillegg er flere deler løsnet og skadet.

– Sa han noe om hvorfor han oppga feil navn og nummer?

– Han sa bare at han mistet hodet. Han sa også at han hadde gjort noe veldig dumt, sier Lundin.

– Fint at han tar ansvar

Helene selv har vært sterkt preget av ulykken som skjedde dagen før hun skulle ha muntlig eksamen. Derfor har hun overlatt mediekontakten til faren sin.

– Hun er skuffet over at voksne mennesker utnytter situasjonen når unge jenter er involvert i ulykker, og hun håper at ingen andre opplever det samme som hun har gjort. Hun er glad for at så mange engasjerte seg, og at det førte til at vedkommende ble funnet, sier Lundin.

Hva som skjer videre med saken som politiet har opprettet mot bilføreren, er foreløpig uklart. Han er anmeldt for brudd på veitrafikkloven. Det er enhet vest i Oslo politidistrikt som skal ta en beslutning i saken.