Norge

All flytrafikk stanset på grunn av røyk

Røykutvikling i Avinors kontrollsentral i Røyken førte til full stans i flytrafikken på Østlandet, fredag kveld.

  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

Det skal ha vært varmgang i et ventilasjonsanlegg som medførte røykutvikling og brannvesenet ble varslet klokken 22.30 fredag, skriver dagbladet.no.

Kontrollsentralen ble evakuert og dermed var det ingen flygeledere på plass ved radarskjermene for å dirigere flytrafikken. Dermed ble alle avganger og landinger på flyplassene stanset.

Klokken 23.30 ble trafikken satt i gang igjen, men alle de siste avgangene og landingene ved Oslo lufthavn Gardermoen, Rygge og Torp ble forsinket.

Den midlertidige flystansen skjedde på en tid av døgnet da det er lite trafikk over Sør-Norge. Konsekvensene ble dermed ikke store, men kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor opplyser at både fly som skulle lande på Østlandet og internasjonale flygninger som benytter luftrommet, ble berørt.

Rundt 15 fly var i luften da luftrommet ble stengt.

— Rundt ti av disse måtte lande andre steder, som Kjevik, Værnes eller Sola, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor til NRK.

Han legger til at det er opp til de enkelte flyselskapene å håndtere passasjerene som har havnet andre steder enn de skulle.