Kjetil Klungland: Jeg forholder meg til det retten avgjør

Kjetil Klungland har utover dette ingen kommentar til at farens drapsmann nå skal prøveløslates.

Kjetil Klungland, sønn av politimannen Arne Sigve Klungland, håndhilser på advokat Abdelilah Saeme like før rettsaken mot Yusuf Hani, den siste raneren i Nokas-saken, startet høsten 2010. I bakgrunnen Bjørn Kåre Dahl fra politiet.

Sønn til Arne Sigve Klungland, som ble drept under NOKAS-ranet i 2004, har møtt drapsdømte Kjell Alrich Schumann i Trondheim fengsel flere ganger tidligere, og vet at han risikerer å møte drapsmannen utenfor murene, skriver Adresseavisen.

— Jeg har tenkt en del på hvordan det kan bli å møte deg ute igjen, på gata, enten det skulle være i Rogaland eller andre plasser. Jeg tenker at det vil være unaturlig for meg å gå forbi uten å si «hei». Jeg tenker at det vil være naturlig å hilse på deg, sa Klungland til Schumann da NRK var med under deres møte tidligere i år.

Han møtte Schumann i 2006 og 2010, men da var ikke tv-kameraene med.

I dag ønsker Kjetil Klungland ikke å kommentere saken ytterligere.

— Jeg forholder meg til det som retten avgjør, sier Kjetil Klungland til adressa.no.

- Veldig godt liv

Under intervjuet med NRK ble Klungland spurt om han hadde tilgitt drapsmannen.

— Tilgivelse betyr for meg å sikre min egen livskvalitet. Jeg tenker at hvis jeg tilgir, så er det min egen livskvalitet jeg sikrer. Jeg kjenner på meg selv at jeg har et veldig godt liv i dag, og jeg er veldig takknemlig for det. Jeg tror at tilgivelsen har mye med det å gjøre, sier Kjetil Klungland.

Kan bli anket

Faren til Kjetil, politimannen Arne Sigve Klungland, ble drept under NOKAS-ranet i 2004. Kjell Alrich Schumann ble dømt til forvaring i 16 år.

Han er i dag løslatt av Trondheim tingrett, etter å ha sonet minstetiden på ti år av forvaringsdommen.

Påtalemyndigheten har nå 14 dager på å bestemme seg for om de vil anke. De har tidligere varslet at de kommer til å gjøre dette. Inntil dette er avgjort, må Schumann sitte i fengsel.