Norge

Politiet har mottatt 150 nye tips på 24 timer

På politiets tredje pressekonferanse på tre dager etter at Anne Elisabeth Hagens (68) forsvinning ble offentlig kjent, ber de om tips om lydisolering, tildekte vinduer og mistenkelige innkjøp av kvinneprodukter.

 • Eirik Husøy
  Journalist
 • Olav Olsen
  Fotograf

Har du tips om saken? Ring 02286 eller send e-post til tips@aftenposten.no. Du kan også tipse oss kryptert via Securedrop eller via Signal på +47 911 64 210 (journalist Jan Gunnar Furuly).


Anne-Elisabeth Hagen (68), kona til en av Norges rikeste menn Tom Hagen (68), antas å ha blitt bortført fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

Politiet har mottatt 150 nye tips de siste 24 timene. Fra før hadde politiet allerede mottatt 100 tips siden saken ble offentlig kjent onsdag.

– Vi har mottatt tips om både syklisten og de to andre personene. De er fortsatt ikke identifisert, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt på en pressekonferanse fredag formiddag.

I går gikk politiet ut og etterlyste tre personer fra overvåkingsvideo utenfor mannens arbeidsplass i Lørenskog.

Hovedbudskapet til politiet er fortsatt at alle som kan vite noe om bortføringen, tar kontakt.

– Vi henstiller publikum om å ta kontakt, og så får politiet selv vurdere om opplysningene er relevante eller ikke, sier Brøske.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt under pressekonferansen fredag formiddag.

Ber om tips om skjulesteder

Politiet har fortsatt ingen mistenkte og vet ikke noe om hvor Hagen er eller har vært. Brøske tror skjulestedet kan være innenfor eller utenfor Norges grenser.

Et skjulested kan være hytter, hus eller bygg under rehabilitering. Brøske ber også folk være oppmerksomme på tildekte vinduer og arbeid med lydisolering.

– Tegn kan være økt aktivitet av personer og biler i nærmiljøet. Det kan være tildekte vinduer og arbeid med lydisolering i perioden før 31. oktober i fjor, sier Brøske.

Politiet ber også om tips dersom noen har observert at personer de kjenner, har gjort unormale innkjøp av for eksempel gjenstander som kan brukes til å holde kontroll på en person, kvinneklær og andre produkter.

 • Hør Forklart: Hva skjedde de 71 dagene forsvinningssaken ble holdt hemmelig?
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) har vært borte i ti uker. Politiet tror kvinnen er bortført av gjerningspersonen som har økonomiske motiver. Ektemannen Tom Hagen er på listen over landets rikeste personer.

Forsvunnet i 73 dager

Hagen har nå vært borte i 73 dager, og politiet og familien har ikke mottatt noen livstegn fra henne siden 31. oktober i fjor.

Politiet har mottatt et løsepengekrav i kryptovaluta på en digital plattform, men har ikke villet si noe utover dette om hvordan de har kommunisert med de antatte gjerningspersonene.

Les mer om

 1. Forsvinningssaken på Lørenskog
 2. Tom Hagen
 3. Lørenskog
 4. Krim