Norge

Forsvarsansatt siktet for underslag av våpen

Politiet og Forsvaret samarbeidet lørdag om pågripelse av en forsvarsansatt og ransaking av hans bolig i Østfold. Mannen er siktet for grovt underslag av våpen.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Mannen, som ble pågrepet i Rakkestad, ble løslatt etter avhør, skriver VG. Han skal ha forsynt seg av våpen og materiell fra arbeidsplassen. Politiet har beslaglagt en rekke våpen.

– I beslaget er det både skarpt og plombert materiell. Vi har foreløpig ikke full oversikt, sier politiinspektør Skule Worpvik i Sørøst politidistrikt. Han ønsker ikke å kommentere om den siktede skal ha solgt våpen og annet militært materiell til andre.

Politiet har jobbet med et nasjonalt prosjekt knyttet til våpen i to år og har hatt saker i store deler av landet. Denne saken dukket opp i forbindelse med det prosjektet.

Mannens forsvarer, advokat Harald Otterstad, mener klienten hans har gitt en god forklaring på hvorfor han har hatt mye våpen lagret.

– Han er en dedikert våpenmann, og jeg mener løslatelsen bekrefter at han har gitt en troverdig forklaring. Det er regler for oppbevaring av våpen og ammunisjon som kan være brutt, men det er langt derfra til en alvorlig siktelse for grovt underslag, sier Otterstad.

Våpnene er i en beskaffenhet som gjorde at politiet måtte be om hjelp fra ekspertise i Forsvaret. Forsvarets logistikkorganisasjon opplyste i fjor at 6.439 våpen var registrert som tapt av Forsvaret.

Les mer om

  1. Våpen