Drapet på Oda (15) kan ha vært planlagt

Politiet sier ingenting tyder på at Oda Moe (15) fra Skaun ble drept i affekt.

Drapet skal ha skjedd i nærheten av dette huset ved travbanen i Skaun.
  • Kristoffer Furberg
  • Pål Solberg

15-åringen ble funnet drept bak et hus ved travbanen i Skaun søndag kveld.

Siktelsen kan bli endret

Én av politiets teorier er at den 15 år gamle jenta fra ble offer for et planlagt drap. Politiet utelukker ikke at siktelsen vil kunne bli utvidet fra forsettlig til overlagt drap. — Ingenting tyder på at drapet er begått i affekt. Vi kan ikke se bort fra at siktelsen vil bli endret, sier fungerende lensmann Arve Nordtvedt til Adresseavisen.

Tilsto drapet

En 18 år gammel gutt fra nabolaget til avdøde er siktet for drapet. 18-åringen har overfor sin forsvarer, Torfinn Svanem, beskrevet det hele som en stor og dyp personlig tragedie. Siktede ble pågrepet i en bil i Oppdal klokken 22.45 søndag kveld. Pågripelsen skjedde på bakgrunn av bekymringsmeldinger til politiet og forløp uten dramatikk. Selve drapet skal ha skjedd mellom klokken 18 og 19. Siktede har tilstått å ha drept den 15 år gamle jenta.

Fra samme nabolag

Han var hjemme på permisjon fra Forsvaret i helga. Familiene til siktede og avdøde bor i samme nabolag. De møttes på Skaun lensmannskontor mandag ettermiddag for å snakke ut. - Det er forståelse mellom partene at begge familiene er i dyp sorg. Bakgrunnen for møtet er at de ønsker å greie å bo sammen i samme område i fremtiden, sa førstelensmannsbetjent Odd Harald Fossland til adressa.no etter møtet.