Norge

Veterinær roer ned hundeeiere etter meldinger om ny diaré-runde

Det har kommet flere nye meldinger om hunder med blodig diaré i høst, men landets største dyreklinikk ber hundeeiere ta det med ro.

  • NTB

I fjor ble flere hundre hunder syke med en uvanlig sterk og blodig diaré, og det ble lagt ned store ressurser i å finne sykdomskilden, uten hell. I høst er det kommet nye meldinger om lignende sykdomsforløp.

– Oppkast og diaré hos hunder er ikke uvanlig på høsten, og også nå opplever vi økt pågang. Det viktigste er at hundene får rask og riktig hjelp hvis de blir syke, så klarer vi å redde dem, sier veterinær Ole Harald Johnsen ved Fredrikstad Dyrehospital, som er Norges største dyreklinikk, til Fredriksstad Blad.

Johnsen mener det ikke er grunn til panikk til tross for at Mattilsynet er blitt varslet om flere hunder med symptomer som minner om de man så i fjor høst.

– Nei, men oppmerksomhet rundt dette er bra. Hundeeiere trenger ikke å gå rundt og være nervøse, men hvis hunden får diaré og allmenntilstanden blir svekket kan det være lurt å kontakte veterinær, sier Johnsen.

Les også

  1. Et hundekjøp kan bli rådyrt. Denne familien gjorde alt riktig, mener ekspertene.

  2. Mattilsynet: Hunden må ha god plass til å bevege seg når den er alene hjemme

  3. Hundetrener Maren Rørvik: – Man blir gæren hvis det bare er hund, hele tiden