Norge

Nyhetsstudio med siste nytt

Aftenposten dekker nyhetsbildet i Norge og verden.

 • Send oss ditt nyhetstips her
Festet innlegg
Eidsvoll: Gutt alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt
13. januar kl 14:06av Sindre Trygsland
DEL

En gutt er alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av en bil på Eidsvoll. Guttens bror ble også påkjørt, men er uskadet.

Ulykken skjedde på Odalsvegen da de to brødrene gikk av skolebussen og ble påkjørt av en bil da de krysset veien, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Politiet meldte om ulykken klokken 12.40 onsdag ettermiddag.

Den alvorlig skadde gutten kjøres til Ahus, mens den uskadde gutten tas med til legevakten for en sjekk.

Ifølge politiet er det glatt på stedet.

(©NTB)

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Jack Ma viste seg for første gang på to måneder
  Jack Ma, her fotografert i 2018, har vist seg igjen etter å ha vært forsvunnet fra offentligheten i to måneder. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB
  Jack Ma, her fotografert i 2018, har vist seg igjen etter å ha vært forsvunnet fra offentligheten i to måneder. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB

  Den styrtrike kinesiske Alibaba-gründeren Jack Ma har vist seg offentlig for første gang på to måneder. Han deltok på statlig TV i et digitalt møte med lærere.

  Ma har ikke vært sett offentlig siden han holdt en tale i Shanghai i slutten av oktober, der han anklaget kinesiske myndigheter for å hindre den teknologiske utviklingen.

  Forsvinningen hans har fått stor oppmerksomhet, og det er blitt spekulert om hvorvidt han straffes av kinesiske myndigheter.

  Onsdag viste han seg igjen på statlig TV i et digitalt møte med 100 lærere fra rundt om i landet.

  – Vi møtes igjen etter at pandemien er over, sa han ifølge Global Times.

 • av NTB
  DEL
  Ford må tilbakekalle 3 millioner biler
  Ford må tilbakekalle 3 millioner biler som bruker kollisjonsputer fra den japanske produsenten Takata. Illustrasjonsfoto: Paul Sancya / AP / NTB
  Ford må tilbakekalle 3 millioner biler som bruker kollisjonsputer fra den japanske produsenten Takata. Illustrasjonsfoto: Paul Sancya / AP / NTB

  Ford beordres til å tilbakekalle 3 millioner biler som har kollisjonsputer fra den japanske produsenten Takata.

  USAs trafikksikkerhetsmyndighet NHTSA forkastet en anke fra bilgiganten, og beordret tilbakekalling av seks modeller produsert mellom 2007 og 2012.

  Bilene er utstyrt med kollisjonsputer som inneholder en potensielt farlig del fra den japanske produsenten Takata. Delen har fått kollisjonsputer til å eksplodere, noe som har kostet minst 27 mennesker livet verden over, 18 av dem i USA.

 • av NTB
  DEL
  En sykepleier kan kun kjøpe 1 av 40 boliger i Oslo
  Henning Lauridsen er administrerende direktør i Eiendom Norge, som står bak indeksen. Her er han fotografert under presentasjonen av utviklingen i eiendomsprisene tidligere denne måneden. Foto: Torstein Bøe / NTB
  Henning Lauridsen er administrerende direktør i Eiendom Norge, som står bak indeksen. Her er han fotografert under presentasjonen av utviklingen i eiendomsprisene tidligere denne måneden. Foto: Torstein Bøe / NTB

  En enslig sykepleier vil kun ha mulighet til å kjøpe 2,5 prosent av boligene i Oslo, ifølge den ifølge halvårlige sykepleierindeksen fra Eiendom Norge.

  Dette kommer fram når indeksen for andre halvår 2020 presenteres onsdag, skriver Klassekampen.

  – Det viser at boligprisene er for høye. Hele det sentrale Østlandet er på vei til å bli for dyrt, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

  Sykepleierindeksen måler hvor stor andel av de omsatte boligene en singel spesialsykepleier med ti års ansiennitet – og dermed en lønn på nærmere 580.000 kroner – får finansiering til å kjøpe. Med i beregningen er også en egenkapital på 450.000 kroner og et lavt studielån.

 • av Sindre Trygsland
  DEL
  Oslo kommune vil gjennomgå støtten til AUF

  Kulturetaten i Oslo vil gå gjennom vedtak om støtte til AUF, ifølge VG. Ungdomspartiet sier de har gjort det de kan for å følge regelverket.

  Bakgrunnen er den såkalte 10-kronersvervingen.

  Til VG sier Geir Nikolai Rege, leder for seksjonen for tilskudd i Kulturetaten i Oslo kommune, at han ikke får tallet på medlemmer som kun betaler 10 kroner i kontingent, til å stemme med kriteriene kommunen har satt.

  For at Oslo kommune skal gi driftsstøtte til en barne- og ungdomsorganisasjon, må den ha 60 prosent «tellende medlemmer». Dette er medlemmer under 26 år som har betalt minst 50 kroner i kontingent.

  (©NTB)

 • av Sindre Trygsland
  DEL
  FN ber om krisehjelp til Madagaskar

  FN ber om 650 millioner kroner i krisehjelp til Madagaskar, der over 1 million mennesker står overfor livstruende mangel av mat, vann og helsetilbud.

  Det sørlige Madagaskar har opplevd katastrofal tørke, noe som har fått avlingene til å svikte. På toppen av dette kommer koronapandemien.

  – Dette har drevet mennesker helt til randen, sier en talsmann for FNs nødhjelpskontor (OCHA).

  Hver tredje innbygger i sør risikerer nå alvorlig matmangel, blant dem 135.000 barn, ifølge OCHA.

  (©NTB)

 • av Sindre Trygsland
  DEL
  Italias regjering overlevde også andre tillitsvotering

  Italias statsminister Giuseppe Conte fortsetter inntil videre. Det er klart etter at han vant tirsdagens tillitsvotering i det italienske Senatet.

  Conte fikk imidlertid ikke et flertall av senatorene med seg. Han ble reddet av en rekke avholdende stemmer.

 • av Ingeborg Moe
  DEL
  Senterpartiet utsetter landsmøtet

  Senterpartiet er nå det tredje partiet i rekken som utsetter landsmøtet sitt.

  Det skulle egentlig vært avholdt 19.-20.mars, men er utsatt til 4.-6. juni. Årsaken er koronapandemien.

  Venstre og Høyre har også utsatt sine landsmøter.

 • av NTB
  DEL
  Amerikanske soldater flyttes til Harstad på grunn av vind

  600 amerikanske soldater flyttes fra telt i Bjerkvik til Åsegarden leir i Harstad på grunn av sterk og kald vind.

  Amerikanerne har på grunn av smittesituasjonen justert ned kohortstørrelsen og dermed blitt forlagt i mindre telt som ikke er like robuste som de opprinnelige teltfasilitetene de var tiltenkt, heter det i en pressemelding fra Forsvaret.

  Ingen av soldatene som nå flyttes, har testet positivt på covid-19, og de fortsetter sin karantene i Åsegarden.

  Til sammen er over 3000 utenlandske soldater samlet i Nord-Norge for å være med på en militærøvelse.

 • av NTB
  DEL
  Amerikansk soldat arrestert for IS-støtte

  En amerikansk soldat ble tirsdag pågrepet, siktet for forsøk på å gi støtte til den ytterliggående islamistgruppen IS og for forsøk på drap på en medsoldat.

  Soldaten skal ha skrevet på nettet at han ville sprenge amerikanske landemerker som minnesmerket for terrorangrepet 11. september i New York, og angripe soldater i Midtøsten.

  Den 20 år gamle soldaten ble pågrepet i Georgia. Han trodde han snakket med medlemmer i IS, mens det i realiteten satt en FBI-ansatt i motsatt ende.

 • av NTB
  DEL
  15 ansatte i private omsorgsbedrifter streiker

  15 ansatte i private omsorgsbedrifter går ut i streik etter at Fagforbundet og NHO ikke kom til enighet i meklingen som har pågått de to siste dagene.

  – Vi har strukket oss langt, men klarte dessverre ikke å unngå konflikt, sier Sigbjørn Mygland, direktør for arbeidsliv i NHO Service og Handel, i en pressemelding.

  Dermed går 15 ansatte ved sju virksomheter ut i streik ved midnatt.

  Les mer om saken her.

 • av NTB
  DEL
  Polens visestatsminister innlagt med covid-19

  Polens koronasmittede visestatsminister Jacek Sasin får behandling på et sykehus i hovedstaden Warszawa, ifølge nyhetsbyrået PAP.

  Sasin kunngjorde torsdag at han hadde fått påvist koronasmitte. Han har vært i karantene flere ganger siden pandemien traff landet.

  Det er ikke kjent hvordan tilstanden hans er.

  Polen har de siste dagene registrert flere tusen nye smittetilfeller daglig. På tirsdag ble det registrert 4.800 nye smittetilfeller.

 • av Marianne Stensland
  DEL
  VG: AUF i Oslo kan ha fått feilaktig utbetalt millionstøtte

  AUF i Oslo har fått utbetalt over en million kroner i driftstilskudd fra Oslo kommune de siste tre årene. Nå vil Kulturetaten i kommunen undersøke hva som har skjedd, skriver VG.

  Interne dokumenter avisen har fått tilgang til, viser at et stort flertall av medlemmene både nasjonalt og i hovedstaden bare har betalt 10 kroner i kontingent.

  Det er 40 kroner mindre enn kravet kommunen har satt for å få tildelt penger.

  AUF-ere som leverte søknadene sier til VG at de har fulgt veiledning fra kommunen.

  - For å være ærlig, synes jeg det som kommer fra Kulturetaten er overraskende, sier Varin Hiwa, leder i Oslo AUF.

 • av NTB
  DEL
  Redningsaksjonen i Gjerdrum skal evalueres
  Natt til 30. desember tok et stort kvikkleireskred med seg flere hus fra boligfeltet Nystulia i Gjerdrum. Ti personer omkom i skredet, og over 1.000 personer ble evakuert fra hjemmene sine. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  Natt til 30. desember tok et stort kvikkleireskred med seg flere hus fra boligfeltet Nystulia i Gjerdrum. Ti personer omkom i skredet, og over 1.000 personer ble evakuert fra hjemmene sine. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Regjeringen har besluttet at redningsaksjonen og den akutte krisehåndteringen av kvikkleireskredet i Gjerdrum skal evalueres.

  – Selv om førsteinntrykket er godt, er det alltid viktig å evaluere håndteringen av slike hendelser. Justis- og beredskapsdepartementet skal derfor sørge for at det blir utarbeidet en rapport for å få fram eventuelle læringspunkter og forslag til å forbedre fremtidige aksjoner, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) til Romerikes Blad.

  Ti personer omkom i kvikkleireskredet som rammet Ask i Gjerdrum i romjulen. Sju av personene er funnet og identifisert.

 • av NTB
  DEL
  Politiet ber folk på Østlandet om å la bilen stå
  På grensen ved Svinesund hadde flere vogntog problemer med vær og føre tirsdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB
  På grensen ved Svinesund hadde flere vogntog problemer med vær og føre tirsdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB

  Sludd og snø skaper trafikale problemer på deler av Østlandet. Politiet ber folk i Østfold og Akershus om å la bilen stå på grunn av vanskelig føre.

  – Det anbefales at man lar bilen stå om ikke det er nødvendig å kjøre. Hvis du må kjøre: Kjør forsiktig, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

  Tirsdag ettermiddag var det en rekke mindre trafikkuhell og lastebiler som slet med å komme seg fram på strekninger på blant annet E6, E18, fylkesvei 118 og riksvei 204. I 19.30-tiden hadde flere av strekningene åpnet igjen, ifølge Vegtrafikksentralen.

 • av NTB
  DEL
  Måling: Ny bunnotering for Frp
  Frp fortsetter en dårlig trend på Nettavisens januarmåling. Arkivfoto: Berit Roald / NTB
  Frp fortsetter en dårlig trend på Nettavisens januarmåling. Arkivfoto: Berit Roald / NTB

  I en fersk meningsmåling går MDG fram, mens Frp bare får 8,4 prosent oppslutning ett år etter de valgte å forlate regjeringen.

  Dermed faller de ytterligere fra den dårlige desembermålingen på 8,8 prosent, skriver Nettavisen. Den månedlige målingen som Sentio gjennomfører for avisen, viser at Frp dermed ville gått fra 27 til 16 representanter på Stortinget dersom det var valg i dag.

  Til sammenligning fikk Frp en boost da de gikk ut av regjering i januar i fjor og hadde 14,6 prosent oppslutning i februarmålingen.

 • av NTB
  DEL
  Fire aktører vant 5G-auksjonene i Sverige

  Net4Mobility, som er et samarbeidsprosjekt mellom Telenor og svenske Tele2, vant auksjonen om 5G-frekvenser i Sverige sammen med Hi3G, Telia og Teracom.

  Den forsinkede auksjonen ble overskygget av at kinesiske Huawei og ZTE ble fjernet fra auksjonene.

  Selskapene Hi3G Access, Net4Mobility og Telia Sverige vant alle i 3,5 GHz-båndene. Selskapet Teracom vant i sin tur hele 2,3 GHz-båndet. Net4Mobility er et samarbeid mellom Telenor og svenske Tele2.

  Auksjonsinntektene utgjorde over 2,3 milliarder svenske kroner, skriver nyhetsbyrået TT.

 • av NTB
  DEL
  Politiet etterforsker dødsfall på asylmottak i Østre Toten

  En person ved Toten statlige mottak er død, melder politiet i Innlandet tirsdag. De etterforsker nå dødsfallet.

  I forkant av dødsfallet skal personen ha vært involvert i en voldshendelse ved mottaket, opplyser politiet i en pressemelding. De gjør nå undersøkelser for å finne ut om det er en sammenheng mellom dødsfallet og hendelsen.

  En person er siktet for kroppskrenkelse og skal avhøres av politiet. Det er også begjært obduksjon av avdøde. Den vil trolig være klar i løpet av uka.

  Politiet jobber med å varsle de pårørende.

 • av Marianne Stensland
  DEL
  Nordmann pågrepet i drapssak på Kreta

  Greske medier melder at nordmannen som er mistenkt for å ha drept samboeren sin på Kreta, er pågrepet, skriver VG.

  Det skal ha vært vitneobservasjoner som gjorde at mannen ble pågrepet. Mannen har vært etterlyst siden søndag, da samboeren ble funnet død. Pågripelsen skal ha gått rolig for seg.

 • av Sindre Trygsland
  DEL
  USA anklager Kina for å begå folkemord mot uigurene

  USAs utenriksdepartement anklager Kinas regjering for å begå folkemord og forbrytelser mot menneskerettighetene i Xinjiang-provinsen.

  – Jeg tror dette er et pågående folkemord, og jeg tror vi ser et systematisk forsøk på ødelegge uigurene som den kinesiske ettpartistaten står bak, sier utenriksminister Mike Pompeo i en uttalelse, ifølge New York Times.

  Uttalelsen er den skarpeste fra offisielt amerikansk hold så langt. Kinesiske myndigheter har hele tiden avvist anklagene.

  Les mer om saken her.

  (©NTB)

 • av Marianne Stensland
  DEL
  Thailand: 43 års fengsel for å kritisere monarkiet

  En thailandsk kvinne er ifølge BBC dømt til 43 års fengsel for å kritisere og fornærme monarkiet. Ifølge den britiske statskanalen er dette den strengeste straffen noensinne i landet for brudd på loven om majestetsfornærmelse.

  Kvinnen, som bare er kjent som Anchan, er 63 år gammel. Hun skal være del av en gruppe på 14 personer som ble siktet for majestetsfornærmelser kort tid etter at en militærjunta tok makten i Thailand i 2014.

  Gruppen er mistenkt for å laste opp podkaster som er populære i dissidentkretser. Selv skal Anchan ha postet lydklipp, men ikke kommentert disse.

  Fordi hun erkjente seg skyldig, ble straffen mer enn halvert - fra 87 år.

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Koronanervøst før julen: Disse områdene i Norge bekymrer mest

 2. NORGE
  Publisert:

  Stavanger kommune jobber med ny forskrift etter dyster smitterekord

 3. NORGE
  Publisert:

  Munnbind ligger strødd på gaten: – Folk må bare skjerpe seg

 4. NORGE
  Publisert:

  Flere hus tatt i jordskred i Gjerdrum

 5. NORGE
  Publisert:

  Flere meldinger om familievold julaften

 6. NORGE
  Publisert:

  Stansen i direkteflyginger fra Storbritannia videreføres. Kan bli gjeldende til over nyttår.