Norge

Nyhetsstudio med siste nytt

Aftenposten dekker nyhetsbildet i Norge og verden.

 • Send oss ditt nyhetstips her
Festet innlegg
Airbnb kansellerer bestillinger i Washington
13. januar kl 17:15av NTB
DEL
Airbnb kansellerer alle reservasjoner i Washington neste uke. Foto: Eric Risberg/AP/NTB
Airbnb kansellerer alle reservasjoner i Washington neste uke. Foto: Eric Risberg/AP/NTB

Utleieselskapet Airbnb kansellerer alle reservasjoner i den amerikanske hovedstaden neste uke når Joe Biden tas i ed som president.

Etter kongressopprøret 6. januar har lokale og føderale myndigheter oppfordret folk til å holde seg unna hovedstaden i forbindelse med seremonien 20. januar.

På bakgrunn av den oppfordringen har Airbnb besluttet å kansellere alle reservasjoner i hovedstadsområdet neste uke, varsler selskapet.

Airbnb skriver at alle som har reservasjoner, vil få refundert sine utgifter, og at selskapet også vil betale utleierne det de skulle tjene på oppholdene som nå kanselleres.

Flere personer som var knyttet til opprøret i Washington, er også blitt kastet ut fra Airbnb og vil ikke få anledning til verken å leie eller leie ut i framtiden.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB-AFP
  DEL
  Vatikanets tidligere banksjef må i fengsel

  Den tidligere sjefen for Vatikanets mektige bank IOR, 81 år gamle Angelo Caloia, er dømt til åtte år og elleve måneders fengsel for hvitvasking og underslag.

  Pave Frans har lovet å bekjempe korrupsjon og svindel innen den katolske kirke, et arbeid som ble innledet under forgjengeren Benedikt.

  Vatikanets egen domstol fant Caloia skyldig i å ha solgt rundt 20 leiligheter i Roma og Milano til underpris, for siden å ta kontroll over dem gjennom et komplisert nettverk av stråselskaper.

  Banksjefens 97 år gamle advokat Gabriele Liuzzo ble også funnet skyldig og dømt til samme straff som Caloia. Liuzzos sønn Lamberto ble funnet skyldig i medvirkning og dømt til fem år og to måneders fengsel.

 • av NTB-Anne Marjatta Gøystdal
  DEL
  Stortinget skjerper tonen overfor dagligvarekjedene
  Næringskomiteen på Stortinget har lagt fram en pakke med tiltak for å bekjempe maktkonsentrasjon i dagligvarekjedene.
  Næringskomiteen på Stortinget har lagt fram en pakke med tiltak for å bekjempe maktkonsentrasjon i dagligvarekjedene. Foto: Terje Pedersen / NTB

  En samlet næringskomité vil hindre at kjedenes egne merkevarer blir så dominerende at andre presses ut.

  Les hele saken her.

 • av NTB
  DEL
  To personer tok seg inn i leiligheter og truet med pistol

  To personer tok seg inn i to leiligheter i Eidsvoll og truet personer torsdag kveld. Begge ble pågrepet av politiet etter kort tid.

  – Gjerningspersonene hadde tatt seg inn i to leiligheter. I den ene leiligheten truet de med pistol, og det ble stjålet noen gjenstander, forteller operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

  Gjerningspersonene gikk inn i en annen leilighet der de viste fram en pistol og stjal noen gjenstander, sier Lorentzen.

  Begge gjerningspersonene er kjent for politiet fra tidligere, og de ble pågrepet etter kort tid.

 • av NTB-AFP
  DEL
  Journalister forsvant etter anklage om falske nyheter i Egypt

  Reportere uten grenser (RSF) ber Egypts myndigheter slippe fri to journalister som ble bortført etter at de ble anklaget for å ha «spredt falske nyheter».

  Fotojournalisten Hamdi al-Zaeem og nettredaktøren Ahmed Khalifa ble meldt savnet for rundt to uker siden etter at sikkerhetsstyrker raidet hjemmene deres.

  Begge ble forrige uke stilt for en statlig sikkerhetsdomstol, som også anklaget dem for å «tilhøre en terrorgruppe».

 • av NTB-DPA
  DEL
  EMD: Ukraina ansvarlig for demonstrants død

  Ukraina er ansvarlig for dødsfallet til en demonstrant som ble bortført, torturert og frøs i hjel under demonstrasjoner i 2014, fastslår Menneskerettsdomstolen.

  Retten mener politiet under daværende president Viktor Janukovitsj brukte overdreven vold og gikk til ulovlige pågripelser for å forsøke å undertrykke det som begynte som fredelige, provestlige demonstrasjoner.

  – Retten finner at myndighetene bevisst brukte mishandling og at staten var ansvarlig for dødsfallet til en demonstrant, heter det i en uttalelse fra Den europeiske menneskerettsdomstolen.

 • av NTB-Ritzau
  DEL
  Facebooks tilsynsråd vurderer å slippe Trump til igjen
  Facebook utestengte Donald Trump på ubestemt tid etter talen han holdt til tilhengere i Washington 6. januar.
  Facebook utestengte Donald Trump på ubestemt tid etter talen han holdt til tilhengere i Washington 6. januar. Foto: AP / NTB

  Facebooks tilsynsråd skal vurdere om det var riktig å stenge Donald Trump ute fra Facebook og Twitter.

  Det er Facebook selv som har bedt rådet om å vurdere beslutningen, som ble tatt etter at Trump 6. januar oppmuntret sine tilhengere til å «gå mot» Kongressen som deretter ble stormet.

  Tilsynsrådet består av 20 medlemmer, og Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er en av de fire lederne.

  Rådet har mandat til å omgjøre beslutninger tatt av Facebooks ledelse og moderatorer.

  – Tilsynsrådet har fulgt nøye med på hendelsene i USA og Facebooks svar å dem. Tilsynsrådet vil komme med en grundig og uavhengig vurdering av selskapets beslutning, heter det i en uttalelse.

 • av NTB-AP-AFP
  DEL
  Twitter stengte kontoen til Kinas ambassade i USA

  Twitter har stengt den kinesiske ambassaden i USAs konto etter en påstand om at kvinnelige uigurer i Xinjiang er frigjort og ikke lenger er «babymaskiner».

  Noe av det siste Donald Trumps administrasjon gjorde denne uka, var å erklære at Kinas politikk og handlinger overfor muslimer og etniske minoriteter vest i Xinjiang, utgjør forbrytelser mot menneskeheten og folkemord.

  Bakteppet er blant annet omfattende, tvungen prevensjon blant uigurer, en praksis nyhetsbyrået AP dokumenterte i fjor. En annen årsak som ble oppgitt, er tvangsarbeid.

  Kinas ambassade i Washington har ikke svart på Aps forespørsel om kommentar til saken og benekter også øvrige anklager om overgrep mot uigurer.

 • av NTB-AP
  DEL
  Russland dømt for menneskerettsbrudd i georgiske utbryterrepublikker
  Russland ble dømt for menneskerettsbrudd etter krigen mot Georgia i 2008, men ikke for anklager som gjaldt i perioden kampene pågikk.
  Russland ble dømt for menneskerettsbrudd etter krigen mot Georgia i 2008, men ikke for anklager som gjaldt i perioden kampene pågikk. Foto: Arkivfoto: Darko Bandic / AP / NTB

  Russland er dømt for en rekke brudd på menneskerettighetene i to georgiske utbryterrepublikker etter krigen med Georgia i 2008.

  Dommen gjelder blant annet dårlig behandling og tortur av krigsfanger, vilkårlig arrest av georgiere og «inhuman og nedverdigende behandling» av 160 sivile fanger som ble holdt i overfylte celler i august 2008.

  Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg mener Russland var ansvarlig fordi landet i praksis kontrollerte utbryterrepublikkene Sør-Ossetia og Abkhasia. Dommen oppfattes som en stor seier i Georgia.

 • av NTB-AP
  DEL
  Britene vil komme Sudans fattigste til unnsetning

  Storbritannias utenriksminister Dominic Raab besøkte torsdag Sudan og lovet drøyt 460 millioner kroner i bistand til landets fattigste.

  Raab er den første britiske utenriksministeren på ti år som har besøkt den tidligere kolonien, der landets mangeårige diktator Omar al-Bashir ble presset til å gå av etter et folkelig opprør våren 2019.

  Landet blir nå styrt av de militære i skjør allianse med den tidligere opposisjonen, men står i likhet med resten av verden midt oppe i en pandemi og har store økonomiske problemer.

 • av NTB
  DEL
  Overgrepssiktet løslatt på grunn av fulle fengsler og kansellert fly
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

  En mann fra Trondheim som er siktet for seksuell omgang med flere unge gutter, skulle torsdag fengsles, men ble løslatt fordi flyet ble kansellert.

  Den siktede mannen skulle etter planen fraktes med fly til Mosjøen etter torsdagens fengslingsmøte i Sør-Trøndelag tingrett. Flyet ble imidlertid kansellert, og ettersom det er mangel på fengselsplasser i Trøndelag, måtte han løslates, opplyser politiadvokat Kjersti Hegerberg i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

  Les resten av saken her.

 • av NTB
  DEL
  Uenighet i fagmiljøene om betaling for eggdonasjon
  Det er debatt om hvor stor kompensasjon kvinner skal få for eggdonasjon. Bildet er fra Høyres landsmøte i 2018, der eggdonasjon var en stridssak.
Foto: Lise Åserud / NTB
  Det er debatt om hvor stor kompensasjon kvinner skal få for eggdonasjon. Bildet er fra Høyres landsmøte i 2018, der eggdonasjon var en stridssak. Foto: Lise Åserud / NTB

  Det er stor uenighet blant fagfolk om hvor stor kompensasjon kvinner som donerer egg, skal få. Rådet for legeetikk frykter effekten av for stor kompensasjon.

  – Den samlede effekten kan bli at fattige kvinner donerer egg til rike, skriver de i sitt høringssvar til Helsedirektoratet, ifølge Vårt Land.

  Eggdonasjon ble tillatt fra 1. januar i år. Ap, Frp og SV fastslo i komitébehandlingen i fjor at eggdonasjon skal være «altruistisk» og kompensasjonen «nøktern». Den skal dekke utgifter og ulemper, men ikke være en motivasjon for å donere.

  Helsedirektoratet har sendt to ulike forslag på høring, 10 og 5 prosent av folketrygdens grunnbeløp, tilsvarende om lag 10.000 og 5.000 kroner.

 • av NTB
  DEL
  Nesten 5 millioner har søkt om å få bli i Storbritannia etter brexit

  Nesten 4,9 millioner EU- og EØS-borgere og deres familiemedlemmer hadde ved årsskiftet søkt om fortsatt opphold i Storbritannia etter at landet forlot EU.

  Ved årsskiftet var det kommet inn 4,88 millioner søknader. 4,49 millioner av disse var ferdig behandlet, og drøyt 97 prosent hadde fått opphold, opplyser innenriksdepartementet. 54 prosent var innvilget permanent opphold, mens 43 prosent har fått foreløpig oppholdstillatelse.

  Ved utgangen av september, som er siste måned med tilgjengelige tall fordelt på nasjonalitet, var det 18.650 nordmenn som hadde søkt om å bli boende i Storbritannia. 17.440 søknader var ferdig behandlet, og brorparten av dem godkjent. 8630 hadde fått permanent opphold og 8410 midlertidig.

 • av NTB
  DEL
  Washington Post: Biden vil forlenge atomavtale med Russland
  President Joe Biden vil i likhet med Russland forlenge Ny Start-avtalen om atomvåpen som utløper 5. februar, ifølge Washington Post.
  President Joe Biden vil i likhet med Russland forlenge Ny Start-avtalen om atomvåpen som utløper 5. februar, ifølge Washington Post. Foto: AP / NTB

  President Joe Biden vil forlenge atomnedrustningsavtalen med Russland med fem år, sier to høytstående kilder til Washington Post.

  Den såkalte Ny Start-avtalen er den siste store atomnedrustningsavtalen mellom USA og Russland. Den trådte i kraft i 2011 og utløper 5. februar.

  Få timer etter at Biden var tatt i ed som president onsdag, tilbød Russland seg «betingelsesløst» å forlenge avtalen med fem år.

  To høytstående kilder i Biden-administrasjonen sier til Washington Post at Biden også ønsker å forlenge avtalen med fem år.

 • av NTB
  DEL
  Person funnet omkommet etter boligbrann i Nes på Romerike

  En person ble funnet omkommet etter en boligbrann i Nes kommune på Romerike torsdag ettermiddag. Nærmeste pårørende er varslet

  – Vi fikk melding fra AMK-sentralen klokka 15.10. Politiet rykket ut og kom fram til en adresse hvor det hadde brent. På stedet ble en person funnet død, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Trond Lorentzen, til Romerikes Blad.

  Politiet vil etterforske brannårsaken.

 • av NTB
  DEL
  Strømmen tilbake i Hemsedal

  Strømmen er tilbake i Hemsedal kommune etter at om lag 4.400 kunder sto strømløse torsdag ettermiddag.

  – Alle skal nå ha fått tilbake strømmen. Årsaken var i overliggende nett, skriver Hemsedal Energi i en oppdatering klokken 17.40.

  Selskapet meldte om strømbruddet klokken 15.34 torsdag.

 • av NTB
  DEL
  FBI: 630.000 kroner i dusør for rørbombemistenkt
  Denne rørbomben ble plantet utenfor Republikanernes partikontor 6. januar. Foto: AP Photo/NTB
  Denne rørbomben ble plantet utenfor Republikanernes partikontor 6. januar. Foto: AP Photo/NTB

  FBI øker dusøren de tilbyr for hjelp med å identifisere personen som plantet to rørbomber i Washington D.C. 6. januar.

  Torsdag ble dusøren økt fra 50.000 til 75.000 dollar, drøyt 630.000 kroner. De to bombene ble plassert utenfor hovedkontorene til det demokratiske og det republikanske partiet nær kongressbygningen samme dag som den ble stormet. Bombene eksploderte ikke, men blir ansett som et eksempel på hvor alvorlig og velplanlagt kongressangrepet var.

  Personen ble trolig observert på et sikkerhetskamera mens vedkommende begikk handlingen, og hadde på seg en løs grå hettegenser, svarte hansker og et munnbind. Enkelte analytikere mistenker at bombene var en avledningsmanøver.

 • av NTB
  DEL
  Oslomann siktet for nettovergrep er varetektsfengslet

  En oslomann i 20-årene som tirsdag ble pågrepet og siktet for et titalls nettovergrep mot barn, er varetektsfengslet i fire uker. Han har erkjent straffskyld.

  – Det dreier seg om omfattende nettovergrep, og vi har en ganske stor identifiseringsjobb foran oss siden det dreier seg om en god del barn, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til VG.

  Mannen, som brukte falsk identitet, forgrep seg på både norske og utenlandske barn og gutter og jenter, ifølge politiet. De yngste barna skal ha vært 14 år gamle. Politiet har gjort en rekke elektroniske beslag i saken.

 • av NTB
  DEL
  Oslo Børs endte i minus tross Norwegians opptur

  Hovedindeksen på Oslo Børs endte også torsdag svakt ned. Ved børslutt lå indeksen på 1001,54 poeng, ned med 0,11 prosent. Norwegian steg med over 13 prosent.

  Norwegian styrket seg med hele 13,3 prosent på Oslo Børs torsdag, etter bekreftelsen på at norske myndigheter er positive til å hjelpe flyselskapet med restruktureringen.

  Norwegian-aksjen er også dagens tredje mest omsatte, bare passert av Equinor og Nel, og dagens soleklare børsvinner. Salmar følger deretter med en oppgang på 4,9 prosent.

 • av NTB
  DEL
  Regnværet gir ingen konsekvenser for anleggsarbeidet på Ask
  NVE bygger anleggsvei for å kunne bistå politiet med gravemaskiner i søket etter de savnede personene.
  NVE bygger anleggsvei for å kunne bistå politiet med gravemaskiner i søket etter de savnede personene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  De siste dagers nedbør på Østlandet får ingen konsekvenser for byggingen av anleggsvei inn i skredområdet på Ask i Gjerdrum. NVE håper veien er klar mandag.

  – Vi overvåker situasjonen. Regnet har ikke noen vesentlig betydning, men vi ser at dagens nedbør har gitt litt erosjon i skredkanten. Det er som forventet, sier regionsjef Toril Hofshagen i NVE til NTB.

  – Det er litt avskalling, som det har vært innimellom. Vi bruker droner, så vi har full overvåking med hensyn til anleggsarbeidet, sier hun.

 • av Marianne Stensland
  DEL
  Navalnyj-støttespiller arrestert før demonstrasjon

  Russisk politi arresterte torsdag Lyubov Sobol, en støttespiller av regimekritikeren Alexei Navalnyj.

  Årsaken skal være at hun oppfordret Navalnyjs støttespillere til å demonstrere mot arrestasjonen av ham førstkommende lørdag, skriver Reuters.

  Russiske myndigheter sier de planlagte protestene er ulovlige og at det vil komme reaksjoner mot personer som oppfordrer til deltagelse.

  Navalnyj selv ble arrestert da han landet på russisk jord søndag. Han kom da fra Tyskland der han mottok medisinsk behandling etter et forgiftningsforsøk i august 2020.

  En agent fra den russiske sikkerhetstjenesten FSB har innrømmet angrepet overfor Navalnyj.

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Virusmutasjonen skremmer en hel verden. Men det er gode grunner til ikke å få panikk.

 2. NORGE
  Publisert:

  Flere meldinger om familievold julaften

 3. NORGE
  Publisert:

  Flere hus tatt i jordskred i Gjerdrum

 4. NORGE
  Publisert:

  Koronastudien: Utenlandsreisende og helsepersonell blir oftere smittet

 5. NORGE
  Publisert:

  – Jeg vil være den ordentlige meg. Det sa Klara Lyby (9) da hun fikk vite at botilbudet for tegnspråklige elever avvikles.

 6. NORGE
  Publisert:

  Meteorologene: 2020 er det varmeste året målt noensinne i Norge