Norge

Nyhetsstudio med siste nytt

Aftenposten dekker nyhetsbildet i Norge og verden.

 • Send oss ditt nyhetstips her
Festet innlegg
Fødende fra Nordmøre må reise til Molde sykehus
13. januar kl 21:29av Solveig Ruud
DEL

Deler av fødeavdelingen i Kristiansund stenges midlertidig. Fra 8. februar til 1. oktober må fødende på Nordmøre reise til Molde sjukehus.

Dette skjer etter drøyt tre måneder med alternerende drift, der fødeavdelingene ved Molde og Kristiansund har byttet på å holde åpent hver 14. dag, skriver Romsdals Budstikke.

Årsaken til at fødeavdelingen i Kristiansund stenges, er mangel på fagfolk. Sykehusledelsen mener det uforsvarlig å fortsette.

Til NRK sier avdelingssjef og gynekolog Øyvind Nytun at driftsformen har vært svært utfordrende. Det har vært flere brudd på arbeidsmiljøloven og stor vikarbruk.

14. mai 2020 vedtok Stortinget at fødeavdelingen i Kristiansund ikke skulle legges ned før det nye akuttsykehuset for Nordmøre og Romsdal står innflyttingsklart. Det skal etter planen skje i mai 2024. (NTB)

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Nesten 5 millioner har søkt om å få bli i Storbritannia etter brexit

  Nesten 4,9 millioner EU- og EØS-borgere og deres familiemedlemmer hadde ved årsskiftet søkt om fortsatt opphold i Storbritannia etter at landet forlot EU.

  Ved årsskiftet var det kommet inn 4,88 millioner søknader. 4,49 millioner av disse var ferdig behandlet, og drøyt 97 prosent hadde fått opphold, opplyser innenriksdepartementet. 54 prosent var innvilget permanent opphold, mens 43 prosent har fått foreløpig oppholdstillatelse.

  Ved utgangen av september, som er siste måned med tilgjengelige tall fordelt på nasjonalitet, var det 18.650 nordmenn som hadde søkt om å bli boende i Storbritannia. 17.440 søknader var ferdig behandlet, og brorparten av dem godkjent. 8630 hadde fått permanent opphold og 8410 midlertidig.

 • av NTB
  DEL
  Washington Post: Biden vil forlenge atomavtale med Russland
  President Joe Biden vil i likhet med Russland forlenge Ny Start-avtalen om atomvåpen som utløper 5. februar, ifølge Washington Post.
  President Joe Biden vil i likhet med Russland forlenge Ny Start-avtalen om atomvåpen som utløper 5. februar, ifølge Washington Post. Foto: AP / NTB

  President Joe Biden vil forlenge atomnedrustningsavtalen med Russland med fem år, sier to høytstående kilder til Washington Post.

  Den såkalte Ny Start-avtalen er den siste store atomnedrustningsavtalen mellom USA og Russland. Den trådte i kraft i 2011 og utløper 5. februar.

  Få timer etter at Biden var tatt i ed som president onsdag, tilbød Russland seg «betingelsesløst» å forlenge avtalen med fem år.

  To høytstående kilder i Biden-administrasjonen sier til Washington Post at Biden også ønsker å forlenge avtalen med fem år.

 • av NTB
  DEL
  Person funnet omkommet etter boligbrann i Nes på Romerike

  En person ble funnet omkommet etter en boligbrann i Nes kommune på Romerike torsdag ettermiddag. Nærmeste pårørende er varslet

  – Vi fikk melding fra AMK-sentralen klokka 15.10. Politiet rykket ut og kom fram til en adresse hvor det hadde brent. På stedet ble en person funnet død, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Trond Lorentzen, til Romerikes Blad.

  Politiet vil etterforske brannårsaken.

 • av NTB
  DEL
  Strømmen tilbake i Hemsedal

  Strømmen er tilbake i Hemsedal kommune etter at om lag 4.400 kunder sto strømløse torsdag ettermiddag.

  – Alle skal nå ha fått tilbake strømmen. Årsaken var i overliggende nett, skriver Hemsedal Energi i en oppdatering klokken 17.40.

  Selskapet meldte om strømbruddet klokken 15.34 torsdag.

 • av NTB
  DEL
  FBI: 630.000 kroner i dusør for rørbombemistenkt
  Denne rørbomben ble plantet utenfor Republikanernes partikontor 6. januar. Foto: AP Photo/NTB
  Denne rørbomben ble plantet utenfor Republikanernes partikontor 6. januar. Foto: AP Photo/NTB

  FBI øker dusøren de tilbyr for hjelp med å identifisere personen som plantet to rørbomber i Washington D.C. 6. januar.

  Torsdag ble dusøren økt fra 50.000 til 75.000 dollar, drøyt 630.000 kroner. De to bombene ble plassert utenfor hovedkontorene til det demokratiske og det republikanske partiet nær kongressbygningen samme dag som den ble stormet. Bombene eksploderte ikke, men blir ansett som et eksempel på hvor alvorlig og velplanlagt kongressangrepet var.

  Personen ble trolig observert på et sikkerhetskamera mens vedkommende begikk handlingen, og hadde på seg en løs grå hettegenser, svarte hansker og et munnbind. Enkelte analytikere mistenker at bombene var en avledningsmanøver.

 • av NTB
  DEL
  Oslomann siktet for nettovergrep er varetektsfengslet

  En oslomann i 20-årene som tirsdag ble pågrepet og siktet for et titalls nettovergrep mot barn, er varetektsfengslet i fire uker. Han har erkjent straffskyld.

  – Det dreier seg om omfattende nettovergrep, og vi har en ganske stor identifiseringsjobb foran oss siden det dreier seg om en god del barn, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til VG.

  Mannen, som brukte falsk identitet, forgrep seg på både norske og utenlandske barn og gutter og jenter, ifølge politiet. De yngste barna skal ha vært 14 år gamle. Politiet har gjort en rekke elektroniske beslag i saken.

 • av NTB
  DEL
  Oslo Børs endte i minus tross Norwegians opptur

  Hovedindeksen på Oslo Børs endte også torsdag svakt ned. Ved børslutt lå indeksen på 1001,54 poeng, ned med 0,11 prosent. Norwegian steg med over 13 prosent.

  Norwegian styrket seg med hele 13,3 prosent på Oslo Børs torsdag, etter bekreftelsen på at norske myndigheter er positive til å hjelpe flyselskapet med restruktureringen.

  Norwegian-aksjen er også dagens tredje mest omsatte, bare passert av Equinor og Nel, og dagens soleklare børsvinner. Salmar følger deretter med en oppgang på 4,9 prosent.

 • av NTB
  DEL
  Regnværet gir ingen konsekvenser for anleggsarbeidet på Ask
  NVE bygger anleggsvei for å kunne bistå politiet med gravemaskiner i søket etter de savnede personene.
  NVE bygger anleggsvei for å kunne bistå politiet med gravemaskiner i søket etter de savnede personene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  De siste dagers nedbør på Østlandet får ingen konsekvenser for byggingen av anleggsvei inn i skredområdet på Ask i Gjerdrum. NVE håper veien er klar mandag.

  – Vi overvåker situasjonen. Regnet har ikke noen vesentlig betydning, men vi ser at dagens nedbør har gitt litt erosjon i skredkanten. Det er som forventet, sier regionsjef Toril Hofshagen i NVE til NTB.

  – Det er litt avskalling, som det har vært innimellom. Vi bruker droner, så vi har full overvåking med hensyn til anleggsarbeidet, sier hun.

 • av Marianne Stensland
  DEL
  Navalnyj-støttespiller arrestert før demonstrasjon

  Russisk politi arresterte torsdag Lyubov Sobol, en støttespiller av regimekritikeren Alexei Navalnyj.

  Årsaken skal være at hun oppfordret Navalnyjs støttespillere til å demonstrere mot arrestasjonen av ham førstkommende lørdag, skriver Reuters.

  Russiske myndigheter sier de planlagte protestene er ulovlige og at det vil komme reaksjoner mot personer som oppfordrer til deltagelse.

  Navalnyj selv ble arrestert da han landet på russisk jord søndag. Han kom da fra Tyskland der han mottok medisinsk behandling etter et forgiftningsforsøk i august 2020.

  En agent fra den russiske sikkerhetstjenesten FSB har innrømmet angrepet overfor Navalnyj.

 • av NTB
  DEL
  Nytt varsel om kraftig nedbør på Østlandet

  Også på Østlandet er det meldt kraftig vind og mye nedbør torsdag og fram til fredag formiddag. Brannvesenet ber folk i Oslo-området om å ta forholdsregler.

  Fra torsdag ettermiddag og fram til fredag formiddag ventes det mye nedbør på Østlandet, i Agder og i Rogaland, melder Meteorologisk institutt.

  I høyden kan det komme mellom 40 og 50 centimeter snø, mens det ventes mye regn i lavlandet.

  I Oslo ber brannvesenet om at alle må ta forholdsregler og å sørge for at overvann ledes bort ifra hus og kjellere.

  I Sandefjord meldte politiet i 15-tiden om løse plater som blafret i vinden i Torggata i sentrum av byen. Patruljen som kom til stedet, observerte at takbeslag i metall hang ned fra bygget. Kommunen er varslet for å få sikret bygningen.

 • av NTB
  DEL
  Ølsalg på bensinstasjon fikk ikke flertall

  Fremskrittspartiets forslag om å tillate ølsalg i kiosker og på bensinstasjoner ble stemt ned i Stortinget.

  I forbindelse med at dagligvaremeldingen nylig ble behandlet i Stortingets næringskomité, benyttet Frp anledningen til å fremme forslaget. Dette er et forslag som også Virke Servicehandel har jobbet sterkt for.

  Men forlaget fikk ikke flertall da Stortinget behandlet meldingen torsdag, skriver Nettavisen. KrF er glad for at alkoholpolitikken ligger fast.

 • av NTB
  DEL
  Strømmen tilbake i Hemsedal

  Strømmen er tilbake i Hemsedal kommune etter at om lag 4.400 kunder sto strømløse torsdag ettermiddag.

  – Alle skal nå ha fått tilbake strømmen. Årsaken var i overliggende nett, skriver Hemsedal Energi i en oppdatering klokken 17.40.

  Selskapet meldte om strømbruddet klokken 15.34 torsdag.

 • av NTB
  DEL
  Kokevarsel for innbyggere i Hamar, Løten og Ringsaker

  Abonnentene i Hamar, Løten og Ringsaker bes koke drikke- og matlagingsvann etter at det interkommunale selskapet Hias har påvist bakterier i rentvannsprøven.

  Kommunene har sendt ut sms-varsling til berørte innbyggere, skriver selskapet på sine nettsider.

  De venter at kokevarselet varer i minimum to døgn.

  – Dersom du har drukket vann fra springen de siste dagene, og har eller får symptomer fra mage/tarm-kanalen, bør du kontakte fastlege, skriver selskapet.

 • av NTB
  DEL
  Stenger skoler på grunn av ekstremværet

  Flere kommuner i Nordland stenger eller vurderer å stenge skoler på grunn av ekstremværet Frank.

  Meløy kommune stenger Enga skole og Skolefritidsordningen fredag på grunn av ekstremværet, melder NRK. Beredskapsledelsen i kommunen vurderer situasjonen fortløpende.

  I Saltdal kommune ble elevene sendt hjem fra skolen tidligere torsdag slik at de skal komme seg trygt inn før vinden økte på.

  Også i Fauske kommune vurderer man om skolene skal stenges fredag. Dersom skolene stenges, blir foresatte varslet via SMS.

 • av NTB
  DEL
  Slutt på gratis Ryfast-kjøring
  Takstene blir lavere enn vanlig i slike veiprosjekter, etter ønske fra lokale myndigheter, opplyser samferdselsminister Knut Arild Hareide.
Arkivfoto: Ørn E. Borgen / NTB
  Takstene blir lavere enn vanlig i slike veiprosjekter, etter ønske fra lokale myndigheter, opplyser samferdselsminister Knut Arild Hareide. Arkivfoto: Ørn E. Borgen / NTB

  Bompengeinnkrevingen for Ryfast starter opp 1. februar, ett år etter at veiforbindelsen ble åpnet.

  Norges hittil største veiprosjekt sørger for at trafikken gjennom Stavanger går bedre, og det er fastlandsforbindelsen til Ryfylke.

  Meningen var at det skulle kreves bompenger fra første dag, men problemer med leveringen av det tekniske utstyret førte til at det skar seg.

  Takstene blir lavere enn vanlig i slike veiprosjekter, etter ønske fra lokale myndigheter. Prisen skal vurderes på nytt om ett år, opplyser samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

 • av NTB-AFP
  DEL
  Minst 15 døde i brann på pleiehjem i Ukraina

  Minst 15 mennesker mistet livet og 11 ble såret i en brann på et pleiehjem i byen Kharkiv øst i Ukraina, opplyser den statlige redningstjenesten.

  Redningstjenesten har offentliggjort et bilde av bygningen med gitter på vinduene i første etasje, og røyk som siger ut av knuste vinduer i andre etasje, skriver nyhetsbyrået Reuters.

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har bedt innenriksministeren ta ansvar for en etterforskning av hendelsen.

  Riksadvokaten sier myndighetene har åpnet straffesak og at de foreløpig mener tragedien ble forårsaket av «uforsiktig håndtering av elektriske varmeapparat».

 • av NTB
  DEL
  Merkel ser større rom for samarbeid med Biden
  Tysklands statsminister Angela Merkel har positive forventninger til samarbeidet med USAs nye president Joe Biden. Foto: AP / NTB
  Tysklands statsminister Angela Merkel har positive forventninger til samarbeidet med USAs nye president Joe Biden. Foto: AP / NTB

  Tysklands statsminister Angela Merkel håper på en forbedring av forholdet til USA med Joe Biden som president.

  – Samarbeidet vil simpelthen igjen bygge på et bredere grunnlag av felles oppfatninger, sier Merkel.

  Som eksempler trekker hun fram Bidens beslutninger om å gå inn igjen i Parisavtalen og Verdens helseorganisasjon (WHO) og planene hans om en bred innvandringsreform i USA.

 • av NTB
  DEL
  Nordnes-drapet: reduserte straffen
  I ankebehandlingen av tingrettsdommen for Nordnes-drapet reduserte Gulating lagmannsrett straffen fra 16,5 til 15,5 års fengsel. Foto: Marit Hommedal / NTB
  I ankebehandlingen av tingrettsdommen for Nordnes-drapet reduserte Gulating lagmannsrett straffen fra 16,5 til 15,5 års fengsel. Foto: Marit Hommedal / NTB

  Mannen som er dømt for Nordnes-drapet i Bergen, fikk i lagmannsretten redusert straffen med ett år til 15 og et halvt års fengsel.

  Den svenske mannen i 40-årene ble våren 2020 i Bergen tingrett dømt til 16 og et halvt års fengsel for drapet på sin samboer Randi Berntsen (66). Få dager senere anket han dommen.

  Torsdag melder Bergens Tidende at anken, etter behandling i lagmannsretten, fører til ett års redusert straff.

 • av Sigrid Gausen
  DEL
  Brannvesenet advarer om fare for oversvømmelser

  Brannvesenet i Oslo er forberedt på å ta i mot uværet Frank om det tar seg opp i ettermiddag.

  De er rustet på å dra ut på oppdrag både på grunn av vann og vind.

  - Nå som det er mye snø og is kan vannet ta noen interessante veier, sier Ola Fredrik Klakegg , vaktkommendør hos Brann- og redningsetaten i Oslo.

  Han sier det er fare for oversvømmelse nå som det er tele i jorda. Da har ikke vannet noe sted å dra.

  - Det er lurt å ta en ekstra runde rundt huset for å se at vannet ikke dreneres inn mot huset, men at det har en vei bort.

 • av NTB
  DEL
  Fredrik Skavlan tapte rettssak mot tømrer
  Fredrik Skavlan tapte rettssaken mot en tømrermester. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB
  Fredrik Skavlan tapte rettssaken mot en tømrermester. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB

  Programleder Fredrik Skavlan må ut med 550.000 kroner til en tømrermester etter at han tapte rettssaken om arbeid tømreren hadde utført i hans villa i Oslo.

  Fredrik Skavlan må også betale tømrermester Kjetil Eriksens sakskostnader på 294.000 kroner, skriver Dagbladet.

  Rettssaken gikk i Oslo tingrett i desember etter at tømrermesteren saksøkte Skavlan for 550.000 kroner for manglende betaling for utført arbeid på programlederens villa i Oslo.

  Skavlan holdt tilbake betalingen fordi han mente arbeidet var dårlig utført, og gikk også til motsøksmål og krevde kontrakten hevet.

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Stavanger kommune jobber med ny forskrift etter dyster smitterekord

 2. NORGE
  Publisert:

  Mer enn 5000 mennesker har søkt om å få være finske i 90 dager

 3. NORGE
  Publisert:

  Masseevakuering etter garasjebrann i kjøpesenter i Bærum

 4. NORGE
  Publisert:

  Munnbind ligger strødd på gaten: – Folk må bare skjerpe seg

 5. NORGE
  Publisert:

  – Jeg vil være den ordentlige meg. Det sa Klara Lyby (9) da hun fikk vite at botilbudet for tegnspråklige elever avvikles.

 6. NORGE
  Publisert:

  Koronavaksinen er i Norge: – En veldig viktig dag