Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB-AFP
  DEL
  Kraftig økning i overskuddet for Amazon

  Overskuddet til netthandelsgiganten Amazon steg nesten 50 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

  Resultatet ble på 7,8 milliarder dollar, tilsvarende over 61 milliarder kroner.

  Omsetningen økte 27 prosent til 113 milliarder dollar. Dette var likevel lavere enn ventet, og Amazon-aksjen falt derfor rundt 5 prosent i den såkalte etterhandelen torsdag etter at resultatet var offentliggjort.

 • av NTB
  DEL
  Vedum vil bruke mindre på nytt regjeringskvartal
  Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sier på sin valgkamptur i Nord-Norge at han vil bruke færre milliarder på nytt regjeringskvartal – og mer penger i nord.
  Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sier på sin valgkamptur i Nord-Norge at han vil bruke færre milliarder på nytt regjeringskvartal – og mer penger i nord. Foto: Berit Roald / NTB

  Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sier på sin valgkamptur i Nord-Norge at han vil bruke færre milliarder på nytt regjeringskvartal – og mer penger i nord.

  – De siste årene har vi sett en befolkningsnedgang i de tre nordligste fylkene. Derfor ønsker vi å få ned transportkostnadene. Slik at flere vil bosette seg her og satse, argumenterer Vedum overfor NRK.

  Noen av pengene vil Vedum hente ved å kutte milliarder fra det nye regjeringskvartalet i Oslo.

  – Du kan få gratis ferger i 23 år på de nordlige fergestrekningene med under 100.000 passasjerer årlig bare for kostnadssprekken på lufte- og kjøleanlegget i regjeringskvartalet, hevder han.

 • av NTB
  DEL
  Senatet vedtok mer penger til sikkerhet i Kongressen
  Sikkerheten ved kongressbygningen i Washington skal styrkes etter stormingen i januar. Bygningen skal blant annet få sikrere dører og vinduer. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
  Sikkerheten ved kongressbygningen i Washington skal styrkes etter stormingen i januar. Bygningen skal blant annet få sikrere dører og vinduer. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

  Senatet i USA har vedtatt en krisebevilgning på 2,1 milliarder dollar som blant annet skal gå til å styrke sikkerheten ved Kongressen.

  Summen tilsvarer over 17 milliarder kroner. Pengene skal også brukes til å dekke utestående gjeld etter stormingen av Kongressen i januar.

  Vedtaket torsdag innebærer også en økning i antallet visum til tolker og andre som jobbet sammen med amerikanerne i Afghanistan.

  Nesten samtlige senatorer stemte for forslaget. Representantenes hus ventes å behandle saken i løpet av de nærmeste dagene.

 • av NTB
  DEL
  Rundt 11.000 nordmenn har tatt «drone-førerkortet»
  Siden Luftfartstilsynet innførte «drone-førerkortet» ved nyttår, har 11.000 nordmenn tatt det.
Foto: Heiko Junge / NTB
  Siden Luftfartstilsynet innførte «drone-førerkortet» ved nyttår, har 11.000 nordmenn tatt det. Foto: Heiko Junge / NTB

  Siden Luftfartstilsynet innførte «drone-førerkortet» ved nyttår, har 11.000 nordmenn tatt det – til tross for at rundt 400.000 nordmenn eier droner.

  Etter 1. januar må de som skal fly en drone på mer enn 250 gram og som ikke er merket som leketøy, registrere seg hos Luftfartstilsynet. I tillegg kreves det i flere tilfeller et kompetansebevis – et såkalt «drone-førerkort», som man skaffer seg på nettet.

 • av NTB-AFP-DPA
  DEL
  Spansk domstol stanser sak mot Polisario-leder
  Polisario-leder Brahim Ghali i en flyktningleir i Algerie i februar i år.
  Polisario-leder Brahim Ghali i en flyktningleir i Algerie i februar i år. Foto: Fateh Guidoum / AP / NTB

  En spansk domstol har avsluttet en sak som omhandlet anklager om folkemord rettet mot lederen for uavhengighetsbevegelsen i Vest-Sahara.

  Brahim Ghali (71) leder bevegelsen Polisario, som kjemper for at Vest-Sahara skal oppnå uavhengighet fra Marokko.

  Bakgrunnen for rettssaken i Spania var anklager om at Ghali var ansvarlig for folkemord, terrorisme og tortur mellom 1975 og 1990. Anklagene stammer fra menneskerettsorganisasjonen ASADEH, som har forbindelser til regjeringen i Marokko.

  En dommer i Spanias øverste straffedomstol stanset rettsprosessen torsdag og viste blant annet til manglende bevis.

  Ghali ble nylig behandlet for covid-19 i Spania, noe som utløste en diplomatisk konflikt mellom Spania og Marokko.

 • av NTB
  DEL
  Bil vraket av stein – ingen skadet

  Til alt hell ble ingen skadet da en bil ble delvis knust av en stein som raste fra taket av Trodaltunnelen på E39 i Masfjorden kommune i Vestland fylke.

  Vest politidistrikt fikk melding om ulykken klokken 14 torsdag. Bilføreren, en mann i 40-årene, kom fra det uten skader.

  – Bilen har fått store skader og hele taket er trykket inn, forteller operasjonsleder Knut Dahl Michelsen til NRK.

  En annen bil har punktert.

  Tunnelene Matreberg og Trodal ble stengt for opprydding, men Vegtrafikksentralen melder klokken 20.19 at begge tunnelene nå er åpne igjen.

  Også Masfjordtunnelen ble stengt for å hindre at det ble stående kø der, men den åpnet igjen rundt klokken 17.

 • av NTB
  DEL
  Kvinne i 90-årene omkom i brann i Halden

  En eldre kvinne døde i en brann på Berg sør i Halden kommune torsdag kveld. De pårørende er varslet.

  Øst politidistrikt opplyser at det dreier seg om en kvinne i 90-årene. Det var Halden Arbeiderblad som først meldte om dødsfallet.

  Brannvesenet meldte først at tørrkoking av en kjele var årsaken til brannen. Det brant ikke da brannvesenet kom til stedet. Kvinnen ble båret ut, og det ble startet hjerte-lunge-redning. Livet hennes sto imidlertid ikke til å redde.

  Nødetatene ble varslet om brannen klokken 18.15.

 • av NTB-AP-AFP
  DEL
  Palestiner skutt og drept etter begravelse
  Palestinere fulgte torsdag tolv år gamle Mohammed al-Alami til graven i landsbyen Beit Ummar i nærheten av Hebron på den okkuperte Vestbredden.
  Palestinere fulgte torsdag tolv år gamle Mohammed al-Alami til graven i landsbyen Beit Ummar i nærheten av Hebron på den okkuperte Vestbredden. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB

  Israelske soldater har skutt og drept en palestiner under sammenstøt etter begravelsen til en gutt på Vestbredden, ifølge palestinske helsemyndigheter.

  20 år gamle Shaukat Awad ble skutt i hodet og mageregionen under uroen som brøt ut etter torsdagens begravelse i Beit Ummar sør på den okkuperte Vestbredden, opplyser helsedepartementet.

  Palestinske demonstranter kastet stein mot israelske soldater etter begravelsen av tolv år gamle Mohammed al-Alami. Han ble ifølge innbyggere og palestinske myndigheter drept av israelske soldater mens han satt på i farens bil onsdag.

  Den israelske hæren bekrefter at de skjøt med skarpt mot folkemengden torsdag og sier de har innledet en gransking av skuddene som drepte tolvåringen.

  Militæret sier at soldatene skjøt mot en bil som ikke stoppet ved en militærpost etter at de hadde avfyrt varselskudd.

 • av NTB
  DEL
  USAs bistandssjef til Etiopia for å hindre sult
  Millioner av mennesker trenger matvarehjelp i Etiopias Tigray-region, og FN er ekstremt bekymret over situasjonen der.
  Millioner av mennesker trenger matvarehjelp i Etiopias Tigray-region, og FN er ekstremt bekymret over situasjonen der. Foto: Arkivfoto: AP / NTB

  USAs bistandssjef Samantha Power skal reise til Etiopia i et forsøk på å presse frem humanitær tilgang til krigsherjede Tigray, der frykten øker for hungersnød.

  Power reiser til Etiopia neste uke, opplyser den amerikanske regjeringens bistandsorganisasjon USAID torsdag.

  USAID-sjef Power skal møte representanter for myndighetene i Addis Abeba for å «presse på for uhindret humanitær tilgang for å forhindre hungersnød i Tigray og innfri akutte behov i andre konfliktrammede regioner i landet», heter det videre.

  FN har gjentatte ganger bedt om at kritiske nødhjelpsruter åpnes i Tigray-regionen, der hundretusenvis står i fare for å sulte i hjel.

 • av NTB
  DEL
  Person hentet ut av brennende bolig i Halden

  En person er hentet ut av en bolig i brann i Halden og får hjerte- og lungeredning på stedet, melder politiet.

  Meldingen om brannen kom klokken 18.15. Alle nødetater er på plass, skriver politiet på Twitter.

  Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) har sendt et helikopter.

  Klokken 18.28 melder politiet at det ikke lenger brenner i boligen.

 • av NTB-AP-DPA
  DEL
  Gir Malta ansvar for drapet på gravejournalist
  Blomster og lys foran et portrett av den drepte gravejournalisten Daphne Caruana Galizia utenfor et rettslokale i Valletta på Malta i 2018.
  Blomster og lys foran et portrett av den drepte gravejournalisten Daphne Caruana Galizia utenfor et rettslokale i Valletta på Malta i 2018. Foto: Arkivfoto: Jonathan Borg / AP / NTB

  Den maltesiske staten er nødt til å ta ansvar for attentatet på gravejournalisten Daphne Caruana Galizia, ifølge en uavhengig gransking av drapet.

  53 år gamle Caruana Galizia ble drept av en bilbombe i nærheten av familiens hjem på Malta i oktober 2017.

  I en rapport som ble offentliggjort torsdag, konkluderer uavhengige granskere med at myndighetene sviktet. Granskerne har ikke funnet bevis for at staten spilte en direkte rolle i attentatet, men myndighetene klarte ikke å beskytte journalisten fra drapstrusler, ifølge rapporten.

 • av NTB
  DEL
  Advarer mot «kjøttetende» bakterier i Oslofjorden

  Ti personer har fått infeksjoner fra «kjøttetende» bakterier etter bading i Oslofjorden i sommer.

  Folkehelseinstituttet ber folk være på vakt dersom et sår endrer seg etter en tur i sjøen, skriver NRK.

  – Dette såret kan utvikle seg fort, og straks bli ganske alvorlig. Det er viktig at man da sier til legen at man har vært og badet, sier seniorrådgiver Line Angeloff i Folkehelseinstituttet til kanalen.

  Bakteriene Vibrio og Shewanella, som en hovedsakelig finner sør og sørøst i landet, trives godt når temperaturen i vannet er over 20 grader over tid. De typiske infeksjonene fra disse skjer gjennom et åpent sår. De fleste infeksjonene gir milde symptomer, men i verste fall kan man få blodforgiftning og ødelagt vev.

 • av NTB
  DEL
  Trolig ikke noe kriminelt bak dødsfall i Fredrikstad

  En kvinne i 40-årene er funnet død i en leilighet i Fredrikstad. Hun bodde ikke der, men politiet har ingen holdepunkter for at det har skjedd noe kriminelt.

  Politiet ble varslet om saken av helsepersonell klokken 9.50 torsdag. Det ble startet gjenoppliving, men kvinnen ble bekreftet død da politiet ankom.

  – Fordi omstendighetene rundt dødsfallet var uklare, ble dødsfallet betegnet som mistenkelig, og politiet startet derfor etterforskning. Etterforskningen har så langt ikke gitt oss holdepunkter for at det er skjedd noe kriminelt, opplyser Øst politidistrikt i en pressemelding.

  Kvinnen var fra Fredrikstad. De pårørende er varslet.

 • av NTB
  DEL
  Mann funnet død i Tønsberg

  En mann i Tønsberg er erklært død etter å ha blitt funnet livløs langs en sti, melder politiet.

  Politiet fikk 16.39 melding om funnet av mannen.

  Nødetatene drev med førstehjelp på stedet, men mannen ble siden erklært død.

  De pårørende til mannen er varslet og blir ivaretatt av en politipatrulje, melder politiet.

 • av NTB
  DEL
  Trolltunga godkjent som nasjonal turiststi
  Trolltunga i Ullensvang har fått status som Nasjonal turiststi.
  Trolltunga i Ullensvang har fått status som Nasjonal turiststi. Foto: Tore Meek / NTB

  Miljødirektoratet har torsdag autorisert Trolltunga i Ullensvang som nasjonal turiststi.

  – Vi er glade for at vi nå kan autorisere Trolltunga som nasjonal turiststi, et verdenskjent ikon der naturens eget verk utgjør attraksjonskraften, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet, i en presesmelding.

  Trolltunga, som ligger i Ullensvang kommune, er den fjerde stien som er blitt autorisert. Fra før har Fosseråsa i Geiranger og Kjerag og Preikestolen i Lysefjorden fått denne statusen. Inntil 15 stier kan bli autorisert som Nasjonal turiststi.

 • av NTB
  DEL
  Minst 18 sivile drept i angrep i Niger

  Minst 18 sivile er drept i et nytt angrep vest i Niger, nær grensen til Mali, opplyser en lokal tjenestemann.

  Onsdagens angrep fant sted i landsbyen Deye Koukou i Banibangou-området, der 14 sivile ble drept søndag, ifølge en lokal folkevalgt som nyhetsbyrået AFP har snakket med

  Han sier torsdag at gjerningspersonene bak begge angrepene var menn på motorsykler. Omstendighetene rundt det siste angrepet er ikke kjent. Massakren skjedde i et område der sivile jevnlig angripes av antatte jihadister.

 • av NTB
  DEL
  Syklist alvorlig skadd i kollisjon i Oslo

  En syklist har alvorlige skader i hodet etter en trafikkulykke i Oslo sentrum torsdag ettermiddag.

  Ulykken skjedde i krysset Schweigaards gate-St. Halvards gate, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

  Politiet varslet først om ulykken klokka 15.18. Syklisten er kjørt til sykehus for videre behandling, og politiet vil opprette en sak.

 • av Anders Veberg
  DEL
  Tre tunneler stengt etter steinras

  Trodal- og Matrebergtunnelen i Nordhordland er stengt etter steinras i Trodaltunnelen. Det opplyser Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende.

  Én bil er totalvraket etter at en sto stein falt fra taket i tunnelen. Den andre bilen er punktert. Ingen personer ble skadd.

  På grunn av raset er også Masfjordtunnelen stengt. Det er for å unngå kø inne i tunnelen.

 • av NTB
  DEL
  Mann bøtelagt etter filming av bilulykke i Oslo

  En mann har fått et forelegg på 5500 kroner for å ha filmet et trafikkuhell langs E6 på Skullerud i Oslo.

  Føreren fikk forelegg for bruk av håndholdt mobil under kjøring, skriver Avisa Oslo.

  Filmen skal ha blitt slettet. Ulykken i inngående kjøreretning endte med store materielle skader, men det er ikke meldt om personskader.

  Operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt anbefaler at folk ikke filmer trafikkulykker, særlig om de sitter bak rattet selv.

  – Det har også noe med personvern man bør tenke på når man kjører forbi et ulykkessted. Det bør være unødvendig å filme.

 • av NTB
  DEL
  Minst 150 mennesker har mistet livet i flom i Afghanistan

  Oppdatert.

  Minst 150 mennesker har mistet livet i flom i et fjellområde nord i Afghanistan som kontrolleres av Taliban, opplyser en talsperson for opprørerne.

  Provinsmyndighetene i Nuristan ber Taliban om å la redningsmannskaper slippe inn i området for å hjelpe ofrene.

  Kraftig regnvær onsdag kveld forårsaket styrtfloden, opplyser Talibans talsmann Zabihullah Mujahed. Han sier opprørerne har sendt sine egne redningsmannskaper til det rammede området og bevilget penger til opprydding og bistand til overlevende.