Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Google blokkerer Twitter-konkurrent
09. januar kl 08:08av NTB
DEL
Teknologiselskaper krever at plattformen Parler modererer innholdet. President Trumps støttespillere skal blant annet ha brukt Parler til å organisere opptøyene i Washington D.C.
Teknologiselskaper krever at plattformen Parler modererer innholdet. President Trumps støttespillere skal blant annet ha brukt Parler til å organisere opptøyene i Washington D.C. Foto: Reuters/Mike Theiler

Google har blokkert Parler, medieplattformen som er blitt populær blant Trump-tilhengere.

Google-eier Alphabet viser til voldsfremmende innlegg, og krever «robust» moderering av innholdet på plattformen. Appen er nå sperret fra nedlastning via Googles app-bibliotek.

Samtidig har Apple sperret Parler og gitt selskapet en frist på 24 timer til å legge fram en plan for moderering på plattformen. Apple viser til flere medierapporter om at demonstranter som deltok i stormingen av Kongressen onsdag, i stor grad hadde organisert seg på apper som Parler, skriver Reuters.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Tre personer til sykehus etter båtforlis

  Tilstanden er stabil, men alvorlig for en av de tre personene som var involvert i et båtforlis utenfor Hammerfest lørdag.

  – Tilstanden er alvorlig, men stabil, sier kommunikasjonsrådgiver Solveig Jacobsen til iFinnmark søndag.

  Det var en 17 fot lang båt som hadde kantret utenfor Nordre Seiland på lørdag. Om bord var en mann i 50-årene og to tenåringsgutter, skriver avisa.

  To av dem som ble hentet opp av vannet, ble sendt til Hammerfest sykehus, mens den tredje personen, en ungdom, ble sendt til videre til UNN i Tromsø.

  Til NTB lørdag uttalte HRS at ungdommen var ganske nedkjølt. Det er grunnen til at han er fraktet til UNN, hvor de har spesialitet på hypotermi.

  Operasjonsleder Gunnar Øvregaard opplyser i en pressemelding søndag at de tre personene som var involvert, har en familierelasjon og kommer fra Alta kommune.

  – Det er gjennomført noen vitneavhør og det er blitt gjort åstedsundersøkelser, sier operasjonslederen.

  Foreløpig kan politiet ikke si noe om hendelsesforløpet, ettersom de ikke har fått snakket med de tre som var om bord i båten.

 • av NTB
  DEL
  Unge i Myanmar produserer hemmelige nyhetsbrev
  Unge demokratiforkjempere demonstrerer i Yangon søndag. Aktivistene tar i bruk stadig nye metoder for å omgå juntaens informasjonssensur. Foto: AP / NTB
  Unge demokratiforkjempere demonstrerer i Yangon søndag. Aktivistene tar i bruk stadig nye metoder for å omgå juntaens informasjonssensur. Foto: AP / NTB

  Unge i Myanmar slår tilbake mot juntaens internett-nedstenging og informasjonssensur ved å lage egne hemmelige nyhetsbrev.

  Tusenvis av lesere i landet laster ned en PDF-versjon av nyhetsbrevene, printer dem ut og distribuerer dem fysisk i nabolag i Yangon, Mandaly og andre byer. Selve nyhetsbrevene blir produsert i skjul på hemmelige steder.

  Tilgangen til internett har vært stengt i flere uker nattetid i Myanmar. Nylig ble også oppkoblinger med trådløse nett stengt.

  – Dette er vårt svar på dem som sinker informasjonsflyten – og for oss er det en trussel, sier en 30-åring som kaller seg Lynn Thant, som ikke er hans virkelige navn, til nyhetsbyrået AFP. Det er han som startet produksjonen av nyhetsbrevene, som har fått navnet Molotov.

  Ifølge ham har publikasjonene nådd flere enn 30.000 folk på Facebook så lang, de fleste av dem unge aktivister.

  Siden militærkuppet i februar har juntaen tilbakekalt lisensene til fem medier. I tillegg har politiet arrestert flere tusen mennesker. Flere enn 700 er trolig drept.

 • av NTB
  DEL
  Iran: Problemer på atomanlegg skyldes sabotasje
  Satellittfoto fra Natanz-anlegget. Bildet ble tatt 7. april. Foto: Planet Labs Inc. via AP / NTB
  Satellittfoto fra Natanz-anlegget. Bildet ble tatt 7. april. Foto: Planet Labs Inc. via AP / NTB

  Problemene som har oppstått ved det iranske atomanlegget Natanz, var sabotasje, sier sjefen for Irans sivile atomprogram. Han kaller det «atomkraftterrorisme».

  Ali Akbar Salehi har derimot ikke utpekt noen han mener står bak sabotasjen. Han kom med kommentarene i en rapport publisert av iransk statlig TV søndag.

  Det ble tidligere på søndagen meldt om et «uhell» ved atomanlegget Natanz.

  Hendelsene er under etterforskning, og det skal ikke ha ført til personskader, ødeleggelser eller forurensede utslipp, ifølge iranske myndigheter.

  Natanz-anlegget brukes til å anrike uran, og lørdag opplyste president Hassan Rouhani i en TV-tale at Iran starter opp flere avanserte sentrifuger for å anrike mer uran ved anlegget.

 • av NTB
  DEL
  Ecuador i gang med valget
  Valgplakater med bilde av blant annet presidentkandidaten Andrés Arauz ved en skjønnhetssalong i Quito. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB
  Valgplakater med bilde av blant annet presidentkandidaten Andrés Arauz ved en skjønnhetssalong i Quito. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB

  Ecuador har innledet valget som skal avgjøre om landet skal ledes av en sosialistisk eller en borgerlig president.

  Valget står mellom venstrefløyens Andrés Arauz og den konservative bankmannen Guillermo Lasso.

  Den som vinner valget, vil måtte lede det oljerike landet både gjennom den økonomiske krisen og koronapandemien.

  – Jeg erklærer valgdagen for offisielt åpnet, sa valgkommisjonens leder Diana Atamaint søndag morgen lokal tid.

  I første valgrunde fikk Arauz, som er en nær alliert av den tidligere sosialistiske presidenten Rafael Correa, i overkant av 30 prosent av stemmene, mens Lasso fikk rundt 20 prosent.

 • av NTB
  DEL
  Tre personer ble tatt av snøskredet i Sunnfjord

  Tre store snøskred gikk på Vestlandet søndag. I Stardalen i Sunnfjord ble tre personer ble tatt av skredet og fløt oppå snømassene. Alle tre er i god behold.

  – Det pågår fremdeles aktivt søk i skredet og etterretning med vitner og personer som har vært i området. Tre personer ble tatt, men disse fløt oppå snømassene og ble ikke begravd, de er i god behold, skriver Vest politidistrikt på Twitter litt før klokken 16 søndag ettermiddag.

  Politiet fikk melding om to skred i Sunnfjord i tidligere Jølster kommune to timer tidligere. En melder ringte og varslet om at han hadde sett seks personer høyt oppe i fjellsiden i Stardalen, under toppen av det 1.400 meter høye Tortnegrøegga, da et skred ble utløst.

  Skredet kan ha vært opptil 400 meter bredt og har en skredkant på om lag 43 meter, opplyser politiet.

  Kort etterpå opplyste politiet at de hadde vært i kontakt med flere personer som var i området da skredene gikk, og at ingen skal være savnet.

  Senere gikk det også et snøskred i ved Buskrednosi i Vigdal i Jostedalen, men dette anses som naturlig utløst, og redningsaksjonen ble avblåst.

  Det gikk også et større snøskred ved skianlegget Fjellsetra i området Tuvdalen i Sykkylven i Møre og Romsdal.

  På kort tid har Hovedredningssentralen bistått de lokale redningssentralene Vest og Møre og Romsdal i tre store skred. Potensialet til skredtatte var stor. Både i Stardalen og Tuvdalen er det meldt om at skikjørere ble tatt av skred, men alle kom seg ut på egen hånd, skriver de på Twitter søndag ettermiddag.

 • av NTB
  DEL
  Russland: Vil ikke gå til krig mot Ukraina
  Situasjonen i Øst-Ukraina er spent, og tidligere denne uken var den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj (i midten) på besøk ved fronten. Russland avviser søndag at de har planer om å gå til krig mot nabolandet. Foto: AP / NTB
  Situasjonen i Øst-Ukraina er spent, og tidligere denne uken var den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj (i midten) på besøk ved fronten. Russland avviser søndag at de har planer om å gå til krig mot nabolandet. Foto: AP / NTB

  Russland driver styrkeoppbygging langs grensen til Ukraina, men avviser at de vil gå til krig mot nabolandet.

  Den siste tiden har kampene mellom prorussiske separatister og ukrainske regjeringsstyrker i Øst-Ukraina økt. Samtidig har Russland utplassert flere soldater langs grensen til de separatist-kontrollerte områdene i Øst-Ukraina.

  Det har vakt frykt internasjonalt for en eskalering av konflikten. Men president Vladimir Putins talsmann Dmitirij Peskov avviser at russerne har planer om krig.

  – Selvfølgelig er det ingen som har planer om å gå til krig, sier Peskov søndag.

  Peskov hevder fortsatt at Russland ikke er involvert i konflikten i Øst-Ukraina, men sier at Russland ikke «vil forholde seg likegyldig» til skjebnen til de russisktalende som bor i de konfliktherjede regionene øst i Ukraina.

  Ukraina anklager Russland for å ha utplassert tusenvis av soldater langs den nordlige og østlige grensen mot Ukraina samt på Krim-halvøya som Russland annekterte i 2014.

  Kreml nekter ikke for styrkeoppbyggingen, men insisterer likevel på at de ikke har noen som helst planer om å true noen.

  Både USA og Europa advarer mot en eskalering av konflikten.

  Les mer om saken her.

 • av NTB
  DEL
  Større snøskred ved skisenter i Sykkylven

  Det gikk et større snøskred ved skianlegget Fjellsetra i Sykkylven i Møre og Romsdal søndag. Ifølge politiet er ingen tatt i skredet.

  – Vi har ingen indikasjon på at noen er tatt i skredet. Ingen er meldt savnet i området. Luftambulanser har gjennomført overflatesøk av skredet, samt søk med mottaker. Det er satt inn lavinehunder, som skal søke i skredområdet. Skredgruppa til Røde Kors er også på plass, skriver politiet på Twitter.

 • av NTB
  DEL
  Snøskred i Jostedalen – redningsaksjon avbrytes

  Det gikk et snøskred i ved Buskrednosi i Jostedalen søndag ettermiddag. Skredet anses som naturlig utløst, og redningsaksjonen er avblåst.

  – Dette skredet er nå klarert etter overflyging med helikopter. Ingen skispor inn eller ut av området, skredet virker naturlig utløst. Aksjonen blir avbrutt, opplyser Vest politidistrikt på Twitter.

  Skredet i Jostedalen ble varslet bare en time etter at to store snøskred ble varslet i Jølster.

 • av NTB
  DEL
  Rundt 70 drept i kamper i Jemen
  En 17 år gammel gutt med et våpen i Maarib i Jemen. Kampene om byen og provinsen er nå svært intense. Bildet er fra 2018. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB
  En 17 år gammel gutt med et våpen i Maarib i Jemen. Kampene om byen og provinsen er nå svært intense. Bildet er fra 2018. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB

  Det har vært enda en dag med høye dødstall i kampene som raser i Maarib-provinsen i Jemen. 70 stridende meldes drept.

  Kampene raste søndag på tre fronter i den strategisk viktige provinsen, opplyser militære kilder som støtter regjeringssiden.

  Houthi-opprørerne, som i flere år har kontrollert hovedstaden Sana, forsøker å ta kontroll over Maarib. Greier de det, vil det være et stort nederlag for den internasjonalt anerkjente regjeringen, som mister det siste området de kontrollerer nord i landet.

  Lørdag ble det meldt at 53 personer var drept i løpet av 24 timer.

  Jemens regjering støttes av Saudi-Arabia og er basert i Aden sør i landet, mens houthiene kontrollerer store områder i nord.

 • av NTB
  DEL
  80-åring mistenkt for å ha drept kone, sønn og naboer i Italia

  En eldre italiensk mann er mistenkt for å ha drept sin kone, parets funksjonshemmede sønn og et nabopar ved Torino nord i landet.

  Ifølge italienske medier har politiet funnet de fire likene i en privat bolig i Rivarolo Canavese utenfor Torino.

  Da politiet ankom stedet, skal 80-åringen ha skutt seg selv. Han er alvorlig skadd og brakt til sykehus, melder avisen Corriere della Sera.

  Det er uklart hvorfor han drepte familiemedlemmer og et eldre ektepar, som skal ha eid leiligheten som familien bodde i.

  Likene ble oppdaget etter at datteren til naboene ringte politiet. (NTB)

 • av NTB
  DEL
  To snøskred i Stardalen i Sunnfjord

  Seks personer ble sett i området. Det er uvisst om to av dem er tatt. Fire personer er i god behold.

  – Vi varsler nå nødetatene og frivillige. Vær obs på utrykningskjøretøy i området, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

  – En melder ringte til oss og sa at han hadde sett seks personer i fjellet like før skredet gikk, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB.

  Skredet som har skjedd i tidligere Jølster kommune, kan ha vært opptil 400 meter bredt og har en høy skredkant, opplyser politiet.

  – Vi sender alt av nødetater inn til området nå. Politi, brann og helse er på vei. Videre jobber vi med å få et helikopter inn i området og har varslet Norske redningshunder og skredgrupper som er operative i området, sier Hellesund. (NTB)

 • av Thomas Olsen
  DEL
  Gressbrann var ute av kontroll - en person skadet

  Brannvesenet i Innlandet varsler søndag formiddag om flere gressbranner ute av kontroll på Ringsaker. Først rykket man ut til Brøttum. Politiet fikk melding om denne brannen klokken 12.20. En halvtime senere har brannvesenet fått kontroll, men en kvinne skal ha blitt skadet i slukningsarbeidet.

  Klokken 12.45 blir politiet varslet om en ny gressbrann på Ringsaker. Denne gang ved Store Bratten. Den har spredt seg til en låve. Bråtebrenning oppgis som årsak til den første gressbrannen, mens brenning av materialer oppgis til kilde i den siste brannen.

 • av NTB
  DEL
  Over 700 skal være drept etter kuppet i Myanmar
  Demonstranter i Yangon viser symbolet på motstand mens de ser på navnene til personer som er drept av sikkerhetsstyrker etter militærkuppet 1. februar. Foto: AP / NTB
  Demonstranter i Yangon viser symbolet på motstand mens de ser på navnene til personer som er drept av sikkerhetsstyrker etter militærkuppet 1. februar. Foto: AP / NTB

  Militærjuntaens vold mot demonstranter i Myanmar har så langt krevd over 700 liv, opplyser aktivister.

  Myndighetenes brutale svar på protestene mot kuppet har vakt fordømmelse verden over. Lørdag meldte øyenvitner at over 80 demonstranter ble drept i byen Bago. Byen ligger 65 kilometer nordøst for Yangon.

  Det er en interesseorganisasjon for politiske fanger som søndag meldte at den har registrert at 701 sivile er blitt drept siden 1. februar.

  Militærjuntaens tall er langt lavere. Fredag opplyste en talsmann at 248 personer er drept.

  Tross den blodige utviklingen fortsetter demonstranter å samle seg i gatene.

  Samtidig ble det søndag meldt om en bombeeksplosjon utenfor en militæreid bank i Mandalay, landets nest største by. En vakt skal ha blitt såret.

  I et videoopptak fra fredag morgen som AFP bekrefter er ekte, kan man se demonstranter utstyrt med hjemmelagde rifler som gjemmer seg bak sandsekker, mens lyden av eksplosjoner kan høres i bakgrunnen.

 • av NTB
  DEL
  Maktkampen spisser seg til i Iran

  Irans nasjonalforsamling har utarbeidet et anklageskrift mot president Hassan Rouhani der han beskyldes for å ha ignorert lover vedtatt av forsamlingen.

  Handlingen viser at maktkampen mellom den moderate og konservative fløyen i Iran er i ferd med å hardne til.

  Rouhani anses å tilhøre de moderate kreftene i det sjiamuslimske regimet.

  190 av 235 representanter stemte for anklagene, melder det iranske nyhetsbyrået Fars søndag. Det blir ikke oppgitt noen bakgrunn for anklagene.

 • av Fredrik Holtekjølen
  DEL
  Birgit Skarstein tok EM-gull i roing

  Birgit Skarstein var best i finalen og ble europamester i singlesculler under ro-EM i italienske Varese søndag.

  Foran mesterskapet i Italia var det norske gullhåpet usikker på hvor hun sto i forhold til konkurrentene. EM var nemlig første gang hun stilte på startstrek internasjonalt i roing siden VM i 2019. Da ble det gull i singlesculler.

  (NTB).

 • av NTB
  DEL
  Ever Given holdes tilbake av Egypt
  Konteinerskipet Ever Given ligger for anker i Great Bitter Lake i Suezkanalen og slippes ikke av gårde før eierne betaler Egypt en milliarderstatning. Foto: Mohamed Elshahed /AP / NTB
  Konteinerskipet Ever Given ligger for anker i Great Bitter Lake i Suezkanalen og slippes ikke av gårde før eierne betaler Egypt en milliarderstatning. Foto: Mohamed Elshahed /AP / NTB

  Trafikken er igjen i gang i Suezkanalen, men egyptiske myndigheter holder fortsatt tilbake gigantskipet Ever Given som blokkerte kanalen i nesten én uke.

  Egypt krever at de japanske eierne betaler erstatning og vil at den pågående utredningen av episoden ferdigstilles før de vil slippe skipet med sine fler enn 10.000 containere av gårde. Skipet har kapasitet til 20.000 containere i størrelsen 20 fot, men en stor del av lasten er containere som er dobbelt så store.

  Direktøren for kanaladministrasjonen Osama Rabie sier at kravet er en sum tilsvarende 8,5 milliarder kroner for kostnader og tap som Egypt mener at hendelsen forårsaket.

  Eierne, Shoei Kisen, sier de ennå ikke har mottatt noe krav om at de må betale før skipet slippes i vei.

 • av NTB
  DEL
  «Uhell» ved iransk atomanlegg med nye sentrifuger
  President Hassan Rouhani lytter til lederen av det iranske atomenergibyrået Ali Akbar Salehi under et besøk for å se på nytt utstyr som skal gjøre landets atomprogram mer effektivt. Foto: Irans presidentkontor via AP / NTB
  President Hassan Rouhani lytter til lederen av det iranske atomenergibyrået Ali Akbar Salehi under et besøk for å se på nytt utstyr som skal gjøre landets atomprogram mer effektivt. Foto: Irans presidentkontor via AP / NTB
  Satellittfoto fra Natanz-anlegget. Bildet ble tatt 7. april. Foto: Planet Labs Inc. via AP / NTB
  Satellittfoto fra Natanz-anlegget. Bildet ble tatt 7. april. Foto: Planet Labs Inc. via AP / NTB

  Det har vært et «uhell» ved atomanlegget Natanz, der iranske myndigheter dagen før innviet nye sentrifuger for å anrike uran.

  Talsmannen for Irans sivile atomprogram, Behrouz Kamalvandi, sier søndag at ulykken skjedde i anleggets elektrisitetsnettverk.

  Det iranske nyhetsbyrået Fars siterer ham på at uhellet verken førte til personskader eller ødeleggelser, og at det heller ikke har ført til forurensende utslipp.

  Det er ikke kommet detaljer om hva uhellet gikk ut på, men Kamalvandi sier at hendelsen er under etterforskning, og at det kommer flere opplysninger senere.

  Natanz-anlegget brukes til å anrike uran, og lørdag opplyste president Hassan Rouhani i en TV-tale at Iran starter opp flere avanserte sentrifuger for å anrike mer uran ved anlegget.

  Dette er nok et brudd på bestemmelsene i den internasjonale atomavtalen i kjølvannet av at USA trakk seg fra avtalen og innførte harde sanksjoner mot landet.

  Mystisk eksplosjon i fjor

  I juli i fjor førte en mystisk eksplosjon til skader på atomanleggets avanserte sentrifugeanlegg. Iran sa senere at eksplosjonen skyldtes sabotasje eller terrorisme, men de har ikke offentliggjort hvem de mener står bak eller detaljer om hva som forårsaket eksplosjonen.

  Det nye utstyret på Natanz-anlegget som ble innviet lørdag, innebærer at Iran kan anrike uran raskere, i større mengder og til nivåer som bryter med atomavtalen.

  Nye forhandlinger

  Tirsdag ble det innledet nye forhandlinger i Wien i et forsøk på å få USA til igjen å slutte seg til avtalen.

  Russland, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og EU har de siste tre årene forsøkt å holde liv i avtalen. Men de har ikke kunnet hindre effektene av USAs sanksjoner og heller ikke at Iran har begynt en opptrapping av sitt atomprogram, som landet insisterer på har kun fredelige og sivile formål.

  Da atomavtalen ble inngått i 2015, gikk Iran med på strenge restriksjoner og omfattende inspeksjoner i bytte mot at FN-sanksjonene mot landet ble opphevet.

  Hardt presset økonomi

  Det var i 2018 at Trump-administrasjonen trakk USA fra avtalen. Sanksjonene som deretter ble innført, har rammet iransk økonomi svært hardt og satt en effektiv stopper for landets viktige oljeeksport, samtidig som vestlige selskaper har forlatt landet.

  Iran har allerede iverksatt anriking til en grad på 20 prosent, mens avtalen setter en maksgrense på 3,67 prosent, som er nok til at uranet kan brukes i atomkraftverk.

  For å lage atombomber trengs en anrikingsgrad på minst 85 prosent.

 • av NTB
  DEL
  Mistenkt ransmann pågrepet i Kristiansand

  En mann i 20-årene er pågrepet mistenkt for å ha ranet en annen mann i Kristiansand sentrum natt til søndag.

  Operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt forteller til NTB at de fikk melding om ranet fra fornærmede selv, en mann i starten av 20-årene.

  – Han ringte oss klokken 1.07 og fortalte at han var blitt ranet på åpen gate og at han fulgte etter mistenkte på avstand. Vi hadde en patrulje i nærheten og fikk plassert oss slik at den mistenkte kunne pågripes etter fem-seks minutter, sier han.

  Ransofferet ble ikke skadd og ble kun utsatt for verbale trusler. Han er avhørt, men det er ikke den mistenkte, så politiet vil ikke si noe om hva som ble stjålet.

  – Mannen ble fraranet noen gjenstander. Vi nøyer oss med det foreløpig. Den mistenkte sitter i arresten og vil bli avhørt senere sier operasjonslederen.

 • av NTB
  DEL
  Trump fastholder at han leder Republikanerne
  Tidligere president Donald Trump gjorde det lørdag klart at han fortsatt er Republikanernes leder. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
  Tidligere president Donald Trump gjorde det lørdag klart at han fortsatt er Republikanernes leder. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

  Ekspresident Donald Trump gjorde det klart at han fortsatt er Republikanernes leder da han lørdag kveld møtte framtredende givere.

  Bak lukkede dører på ferieresorten Mar-a-Lago i Florida insisterte han på at hans formel bestående av populisme og angrep er nøkkelen til framtidig suksess for partiet.

  Han gjentok også at han satser på partiet, på et tidspunkt da partiledere søker å nedtone antydninger til uenighet blant annet om Trumps rolle, pengeinnsamling og kandidater i 2024.

  – Nøkkelen til vår seierrike framtid er å bygge videre på framgangen som vår fabelaktige bevegelse har gjort de siste fire årene, sa han ifølge utkastet til talen som nyhetsbyrået AP har sett.

  Han viste til at partiet under ham har tiltrukket seg millioner av nye velgere og forvandlet partiet til et parti «som i sannhet kjemper for alle amerikanere.»

  I løpet av de fire dagene møtet som partiet arrangerte for viktige givere varte, talte flere republikanere som allerede nå posisjonerer seg for å bli presidentkandidater i 2024 om Trump ikke stiller.

 • av NTB
  DEL
  Mann kritisk skadet i boligbrann i Sarpsborg
  Seks personer er evakuert, der én er kritisk skadd og kjørt til Sykehuset i Østfold Kalnes etter en boligbrann i Sarpsborg natt til søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
  Seks personer er evakuert, der én er kritisk skadd og kjørt til Sykehuset i Østfold Kalnes etter en boligbrann i Sarpsborg natt til søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

  En mann er kritisk skadet etter en boligbrann i Sarpsborg natt til søndag. Han vil bli fløyet til brannskadeavdelingen på Haukeland i Bergen.

  I alt seks personer ble evakuert fra den brennende boligen i Greåkerveien i Sarpsborg natt til søndag. Brannen i det eldre bolighuset ble oppdaget av en politipatrulje som tilfeldigvis kjørte forbi klokken 2.36.

  Brannen skal ha startet i første etasje. Politiet sier de ikke har mistanke om ildspåsettelse, men sier det er for tidlig å uttale seg om brannårsaken.

  – Fem er uskadd, men en mann som vurderes å ha kritiske skader er sendt til sykehuset på Kalnes i Sarpsborg. Han vil bli sendt videre til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus i Bergen, forteller operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB søndag morgen.

  Han sier at brannmannskapene hadde fått kontroll over situasjonen ved 3.20-tiden. Søndag morgen arbeidet brannvesenet med etterslokking på stedet. Boligen har fått store skader i brannen. Det er tre boenheter på adressen.

  – Det er registrert sju personer på adressen, men den siste oppholder seg i utlandet, sier operasjonslederen.