Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Airbnb kansellerer bestillinger i Washington
13. januar kl 17:15av NTB
DEL
Airbnb kansellerer alle reservasjoner i Washington neste uke. Foto: Eric Risberg/AP/NTB
Airbnb kansellerer alle reservasjoner i Washington neste uke. Foto: Eric Risberg/AP/NTB

Utleieselskapet Airbnb kansellerer alle reservasjoner i den amerikanske hovedstaden neste uke når Joe Biden tas i ed som president.

Etter kongressopprøret 6. januar har lokale og føderale myndigheter oppfordret folk til å holde seg unna hovedstaden i forbindelse med seremonien 20. januar.

På bakgrunn av den oppfordringen har Airbnb besluttet å kansellere alle reservasjoner i hovedstadsområdet neste uke, varsler selskapet.

Airbnb skriver at alle som har reservasjoner, vil få refundert sine utgifter, og at selskapet også vil betale utleierne det de skulle tjene på oppholdene som nå kanselleres.

Flere personer som var knyttet til opprøret i Washington, er også blitt kastet ut fra Airbnb og vil ikke få anledning til verken å leie eller leie ut i framtiden.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Miami Herald: Skudd avfyrt i begravelsen til Haitis president

  USAs delegasjon har forlatt begravelsen til Haitis drepte president Jovenel Moïse etter at det ble avfyrt skudd, skriver Miami Herald.

  Den statlig begravelsen skjer nord i landet i den historiske byen Cap-Haitien, som er blitt stadig mer urolig etter drapet 7. juli.

  President Moïse ble for to uker siden drept i sitt hjem av en gruppe leiesoldater, de fleste fra Colombia. Han ble 53 år gammel. Mange av detaljene om angrepet er fortsatt uklare.

 • av NTB
  DEL
  MC-fører hentet i luftambulanse etter ulykke

  Føreren av en motorsykkel blir hentet i luftambulanse etter en trafikkulykke med en bil på E39 i Sjøholt i Ålesund kommune fredag.

  Det er ikke meldinger om at noen andre skal være skadd, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

  De meldte først om hendelsen klokken 17.34 fredag ettermiddag.

  Trafikken står i begge retninger, skriver politiet.

 • av NTB
  DEL
  Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter Hermansen-hærverket

  Tre dager etter hærverket på Benjamin Hermansen-minnesmerket, har politiet fortsatt ingen mistenkte i saken.

  – Vi har ikke fått inn noen tips, og pr. nå har vi heller ingen mistenkte i saken, sier politiadvokat Marthe Rørstad i Oslo politidistrikt til NTB.

  Politiet jobber nå med å innhente mer informasjon, opplyser Rørstad. Det dreier seg blant annet om videoovervåking som politiet er i gang med å gjennomgå.

  Det var tirsdag denne uken at noen tagget «Breivik fikk rett» på minnesmerket etter Benjamin Hermansen på Holmlia i Oslo.

 • av NTB
  DEL
  Jordskred har krevd over 100 liv vest i India

  Jordskred utløst av kraftig monsunregn har krevd minst 112 liv vest i India, opplyser myndighetene.

  Ifølge talsmenn gikk det natt til fredag minst tre store jordskred i Raigad-distriktet i delstaten Maharashtra, rundt 100 kilometer sør for Mumbai.

  Minst 38 ankom i et jordskred i byen Taliye, som ligger rundt 18 mil fra Mumbai. I samme delstat ble det registrert ni andre skred, som til sammen kostet 57 mennesker livet. Ytterligere 15 har omkommet i ulykker knyttet til det kraftige regnværet, opplyser myndighetene.

  Flere mennesker er fortsatt savnet, og redningsaksjoner pågår.

 • av NTB
  DEL
  Tidenes beste juli-uke for Vinmonopolet

  I forrige uke solgte Vinmonopolet 2,8 millioner liter alkohol rundt om i landet, noe som er ny ukerekord i juli måned.

  – Dette er tall som er en klar indikasjon på at samfunnet gradvis normaliseres. Men det er tydelig at hetebølgen vi har hatt nå, igjen har dratt opp salget, sier kommunikasjonsrådgiver Hege-Lill Hagen Asp i Vinmonopolet til P4.

  I Sør-Norge har det vært svært varmt den siste tiden. Hagen Asp sier at det er solgt ekstra mye hvitvin i områdene hvor det har vært veldig varmt.

 • av NTB
  DEL
  Raja støtter Støre og refser Listhaug

  Frp-leder Sylvi Listhaug refses av kulturminister Abid Raja (V) etter at hun støttet tidligere Oslo-ordfører Fabian Stangs (H) omstridte 22. juli-innlegg.

  – Jeg vil be Sylvi Listhaug trå ekstremt varsomt inn i debatten, sier Raja til VG.

  Listhaug støttet fredag uttalelsen som tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang skrev på sin Facebook-side på tiårsmarkeringen for 22. juli-terroren. Der kritiserte Stang Ap-leder Jonas Gahr Støre for å gjøre terroren «partipolitisk».

 • av NTB
  DEL
  FN «ekstremt bekymret» over situasjonen i Tigray
  Millioner av mennesker trenger matvarehjelp i Etiopias Tigray-region, og FN er ekstremt bekymret over situasjonen der. Foto: Ap / NTB
  Millioner av mennesker trenger matvarehjelp i Etiopias Tigray-region, og FN er ekstremt bekymret over situasjonen der. Foto: Ap / NTB

  Den humanitære situasjonen i Tigray-regionen i Etiopia er nå ekstremt bekymringsfull, og det er akutt mangel på mat og forsyninger, ifølge FN.

  – Verdens matvareprogram (WFP) er ekstremt bekymret, sier organisasjonens talsmann Tomson Phiri.

  FN nådde i forrige måned drøyt 730.000 mennesker i Tigray med matvarehjelp, men anslår at minst 4 millioner står i fare for å sulte dersom de ikke får hjelp utenfra.

  – Den humanitære responsen i regionen utfordres stadig av mangel på nødvendig mat og andre humanitære forsyninger, begrenset kommunikasjon og ingen kommersiell forsyningskjede, sier han.

 • av NTB
  DEL
  BankID-problemer fikset

  Telenor-kunder som bruker BankID på mobil, kan igjen logge seg inn i nettbanken etter at tjenesten hadde problemer fredag ettermiddag.

  Telenor ble oppmerksom på feilen klokken 12.10 fredag. Ved 13.30-tiden var feilen rettet.

  – Trafikken går som normalt igjen, og vi antar at problemene er fikset, sier informasjonssjef Magnus Line i Telenor til NTB klokken 13.40.

  Problemet rammet ikke folk som brukte kodebrikke.

 • av NTB
  DEL
  FN varsler akutt vannkrise i Libanon
  Krisen i Libanon har ført til omfattende demonstrasjoner og opptøyer. Foto: AP / NTB
  Krisen i Libanon har ført til omfattende demonstrasjoner og opptøyer. Foto: AP / NTB

  Drikkevannsforsyningen i Libanon kan bryte helt sammen i løpet av en måned, advarer FNs barnefond (Unicef).

  – Over 4 millioner mennesker, blant dem 1 million flyktninger, er i umiddelbar fare for å miste tilgangen til rent vann i Libanon, ifølge Unicef.

  Vann- og elektrisitetsmangel, kombinert med økonomisk krise, valutakrise og kraftig prisvekst, gjør at stadig flere ikke lenger greier å skaffe seg det vannet de trenger.

  – Unicef anslår at de fleste vannpumpene i landet vil stanse i løpet av de neste fire til seks ukene, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

 • av NTB
  DEL
  Telefonsvindlere utgir seg for å være politi
  Personer over hele landet er forsøkt svindlet over telefon av en som utgir seg for å være fra politiet. Foto: Frank May / NTB
  Personer over hele landet er forsøkt svindlet over telefon av en som utgir seg for å være fra politiet. Foto: Frank May / NTB

  Flere personer er oppringt fra politiets telefonnummer av en som utgir seg for å være etterforsker og ber om sensitiv informasjon. – Anmeld, sier politiet.

  Innlandet politidistrikt har den siste tiden mottatt en rekke henvendelser fra folk om telefonsvindelen.

  De understreker at politiet aldri ber om sensitiv informasjon over telefon. Svindelforsøkene er registrert over hele landet.

  Les mer om saken her.

 • av NTB
  DEL
  Frogner-siktet er tilregnelig, ifølge sakkyndige
  Mannen som er siktet for å ha skutt og drept en kvinne på åpen gate på Frogner i Oslo i april, er strafferettslig tilregnelig. Foto: Heiko Junge / NTB
  Mannen som er siktet for å ha skutt og drept en kvinne på åpen gate på Frogner i Oslo i april, er strafferettslig tilregnelig. Foto: Heiko Junge / NTB

  Mannen som er siktet for å ha skutt en 50 år gammel kvinne på åpen gate på Frogner i Oslo i april, er strafferettslig tilregnelig, mener sakkyndige.

  Det kommer frem i en fengslingskjennelse fra Oslo tingrett torsdag, der mannen ble varetektsfengslet i nye fire uker.

  I kjennelsen vises det til en rettspsykiatrisk erklæring fra 6. juli.

  Den nå 40 år gamle mannen har erkjent straffskyld for drapet på Fevziye Kaya Sørebø.

  Siktede ble innlagt på psykiatrisk sykehus kort tid etter at han ble pågrepet, men ble i mai overført til ordinær varetekt.

  – Fra hans side er det ikke bestridt at han var tilregnelig på gjerningstidspunktet, sier mannens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, til TV 2.

 • av NTB
  DEL
  Over 50 funnet omkommet i flommen i Kina
  Store områder står under vann i storbyen Zhengzhou og andre deler av Henan-provinsen i Kina. Foto: AP / NTB
  Store områder står under vann i storbyen Zhengzhou og andre deler av Henan-provinsen i Kina. Foto: AP / NTB

  Flommen i Henan-provinsen sentralt i Kina har nå krevd minst 51 liv, opplyser myndighetene.

  Frem til fredag var over 395.000 mennesker evakuert, heter det i en uttalelse fra den flomrammede millionbyen Zhengzhou.

  Oversvømmelsene har ifølge myndighetene ført til materielle skader for nærmere 90 milliarder kroner.

 • av NTB
  DEL
  Sivile massakrert i Kongo

  Minst 16 mennesker er skutt og drept av antatte militsmedlemmer øst i Kongo, ifølge lokale kilder. Ofrene var på vei hjem fra handletur.

  Blant de drepte er et barn og seks kvinner, opplyser en sykehussjef i byen Oicha fredag.

  Regionen herjes av angrep fra ADF-militsen, som regnes som en av de mest brutale av over 120 opprørsgrupper og militser som holder til Øst-Kongo.

  Ifølge Kivu Security Tracker (KST) har ADF drept minst 1473 sivile i Beni-området siden 2017.

 • av Vilde Bratland Hansen
  DEL
  94 år gammel mann savnet

  Politiet i Innlandet har igangsatt leteaksjon etter Torkel Bache, 94 år gammel, som er savnet fra boligen sin i Hamar sentrum.

  Bache ble sist sett 21. juli, skriver politiet på sin Twitterkonto.

  94-åringen er ca. 180 cm høy og har slank kroppsbygning.

  Han har muligens en mørk Diamant-sykkel med seg. Tips meldes på telefon 02800.

 • av NTB
  DEL
  Flomrammede Kina trues av tyfon
  Kinesisk militærpersonell evakuerte torsdag innbyggere fra et sykehus der rundt 3000 mennesker var fanget av vannmassene i millionbyen Zhengzhou. Foto: Chinatopix Via AP / NTB
  Kinesisk militærpersonell evakuerte torsdag innbyggere fra et sykehus der rundt 3000 mennesker var fanget av vannmassene i millionbyen Zhengzhou. Foto: Chinatopix Via AP / NTB

  En tyfon som kan treffe østkysten av Kina i helgen, ventes å medføre styrtregn over deler av Henan til uken, advarer meteorologer.

  Deler av det sentrale Kina ligger delvis under vann etter flom.

  Millioner er rammet, og mange er isolert ettersom veier er vasket bort og hele områder dekket av gjørme.

  I den hardest rammede byen Zhengzhou pågår redningsarbeidet fortsatt, flere dager etter den kraftigste nedbøren på 60 år. Redningsmannskaper har laget provisoriske broer for å berge innbyggere i oversvømte områder.

 • av NTB
  DEL
  110.119 personer har fått studieplass

  Aldri før har så mange fått plass ved landets universiteter og høyskoler. I år har 110.119 søkere fått tilbud om studieplass.

  Henrik Asheim (H), statsråd for forskning og høyere utdanning, presenterer opptaket til høyere utdanning sammen med Samordna opptak på Oslo Met fredag.

  Søkere til norske universiteter og høyskoler fikk tirsdag svar på om de har kommet inn. Totalt har 154.000 søkt om studieplass.

  Siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen har fått aller flest førstevalgsøkere, etterfulgt av rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo.

 • av NTB
  DEL
  Røde Kors: Det er et akutt behov for klimatilpasning
  Erftstadt i Tyskland er et av stedene som har vært rammet av ekstremvær den siste tiden. Røde Kors mener at land som Norge har et spesielt ansvar for å oppfylle forpliktelsene til Parisavtalen.
Foto: AP Photo / Michael Probst / NTB.
  Erftstadt i Tyskland er et av stedene som har vært rammet av ekstremvær den siste tiden. Røde Kors mener at land som Norge har et spesielt ansvar for å oppfylle forpliktelsene til Parisavtalen. Foto: AP Photo / Michael Probst / NTB.

  Røde Kors mener det er et akutt behov for klimatilpasning og kutt i klimagassutslipp. Årsaken er naturkatastrofene i verden den siste tiden.

  – Fremtidens beredskapsutfordringer vil bli stadig mer alvorlige og annerledes enn dem vi har sett før. Dette kan ikke løses kun lokalt, sier klimaanalytiker Cathrine Tranberg Hårsaker i Røde Kors.

  Hun mener at nasjonale myndigheter må sikre et samlet løft i beredskap og forebyggende arbeid gjennom en nasjonal klimatilpasningsplan.

 • av NTB
  DEL
  68 prosent av strandsonen er åpen for allmennheten
  Kadettangen i Bærum. Arkivfoto: Jil Yngland / NTB
  Kadettangen i Bærum. Arkivfoto: Jil Yngland / NTB

  Rundt 32 prosent av strandsonen langs kysten er utilgjengelig for ferdsel og opphold, mens 68 prosent er tilgjengelig for allmennheten, ifølge SSB.

  Store deler av strandsonen er utilgjengelig som følge av bygninger, dyrket mark, vei eller jernbane, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

  Tilgjengelig strandsoneareal varierer kraftig mellom landsdelene. I Oslofjorden er rundt 60 prosent av strandsonen utilgjengelig for allmenn ferdsel og opphold mot 20 prosent i Troms og Finnmark.

 • av NTB
  DEL
  Mattilsynet hindret ulovlig innførsel av 34 hunder
  Av de 34 hundene som ble stanset, kom 33 fra EU-land og én fra Russland.
Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB
  Av de 34 hundene som ble stanset, kom 33 fra EU-land og én fra Russland. Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB

  Mattilsynet gjennomførte i perioden november 2020 til april 2021 en storaksjon mot innførsel av hunder til Norge. Aksjonen endte med flere politianmeldelser.

  I perioden ble alle som passerte grenseovergangen med hund til Norge over Gardermoen, Svinesund og Ørje, kontrollert, skriver Mattilsynet.

  – Norge er et lukrativt marked for hundesmuglere. Prisene på valper er høy og betalingsviljen stor, sier direktør for avdeling regelverk og kontroll Ole-Herman Tronerud i Mattilsynet.

  Av de 34 hundene som ble stanset, kom 33 fra EU-land og én fra Russland.

 • av NTB
  DEL
  Elbiler har doblet markedsandelen i Europa
  Elbiler blir stadig vanligere i Europa. 
Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB
  Elbiler blir stadig vanligere i Europa. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB

  Elbiler utgjorde i andre kvartal en dobbelt så høy andel av nybilsalget i Europa som i samme periode i fjor, ifølge produsentene.

  Helelektriske biler sto for 7,5 prosent av nybilsalget i Europa fra mars til juni i år, mot 3,5 prosent i andre kvartal i fjor.

  Det opplyser produsentforeningen ACEA fredag.