Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Facebook åpner for deling av nyheter i Australia igjen
23. februar kl 05:34av Thomas Dinning Spence
DEL

Etter flere dager med forhandlinger og eskalerende konflikt mellom Australia og Facebook, åpner mediegiganten igjen for deling av nyheter i landet

Nine News og The Herald Sun melder at partene har blitt enige om at australske nyhetsmedier får tilbake tilgangen til Facebook de neste dagene.

Facebook stanset deling av nyheter i Australia som et svar på lovforslaget som pålegger Google og Facebook å betale for nyhetsinnhold.

Loven behandles i det australske senatet, og det er ventet at det blir stemt over loven i nasjonalforsamlingens øverste kammer så tidlig som onsdag, skriver Sydney Morning Herald.

Kilder opplyser at tillegget inkluderer en to måneder lang overgangsperiode for å gi partene bedre tid til å enes om veien videre. Les mer her.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Dødsulykke på fiskebåt ved Senja

  En 70 år gammel mann omkom torsdag i en arbeidsulykke på en fiskebåt utenfor Senja

  Ulykken fant sted på fartøyet «Hovden Viking». Ifølge Hovedredningssentralen Nord-Norge falt mannen over bord klokken 6.30, skriver Nordlys.

  Ifølge avisen var skipet på skreifiske rundt 18 nautiske mil nordvest for Husøy på Senja da ulykken inntraff.

  Troms politidistrikt opplyser at det var en 70 år gammel mann som mistet livet i ulykken, og at han ble konstatert død etter at et redningshelikopter med lege tok seg ut til båten.

  Arbeidstilsynet og Sjøfartsdirektoratet er varslet om hendelsen.

 • av NTB
  DEL
  Kraftig jordskjelv ved New Zealand

  Et kraftig jordskjelv har rammet kysten av New Zealand, men det er foreløpig ikke meldt om noen tsunami.

  Jordskjelvet er ifølge avisen Dominian Post i Wellington målt til 6,9, mens Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS har målt det til 7,3.

  Skjelvet hadde sitt senter øst for Nordøya og rammet klokken 2.27 natt til fredag, lokal tid, opplyser sivilforsvaret i landet på Twitter.

 • av NTB
  DEL
  Tyrkisk domstol inkluderer ikke amerikansk rapport i Khashoggi-saken
  Foto: Bandar Aljaloud / Saudi-Arabias Royal Palace / AP / NTB

  Den tyrkiske domstolen som fører saken mot saudiaraberne tiltalt for drapet på Jamal Khashoggi, vil ikke inkludere den amerikanske rapporten som bevis i saken.

  Etterretningsrapporten ble offentliggjort i februar. Den anklager Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman for å ha beordret drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i 2018.

  Det var Khashoggis tyrkiske forlovede, Hatice Cengiz, som ba domstolen i Istanbul om å ta med rapporten som bevis i saken mot de 26 saudiaraberne, som er tiltalt in absentia.

  Dommeren kunngjorde torsdag at rapporten ikke er viktig for saken.

  – Rapporten legger skylden direkte hos kronprinsen. Derfor vil vi at dette skal tas hensyn til av domstolen, sa Cengiz etter avgjørelsen.

 • av NTB
  DEL
  Mann dømt for kirkebrannen på Dombås
  Foto: Andre Lorentsen / NTB scanpix

  En 28 år gammel mann som tente på Dombås kirke og prøvde å sette Sel kirke i brann i fjor, er dømt til fire år og to måneders fengsel, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

  Skadene på Dombås kirke er anslått til å koste rundt 20 millioner kroner.

  28-åringen er opprinnelig fra Somalia, men har oppholdstillatelse i Norge etter at han kom hit i 2015. Mannen har forklart at han tente på kirkene i sinne over at ingen var blitt straffet for koranbrenningen i Kristiansand i november 2019.

 • av NTB
  DEL
  Prins Philip gjennomgikk vellykket hjerteoperasjon

  Dronning Elizabeths ektemann, prins Philip (99), har vært gjennom en vellykket hjerteoperasjon på St. Bartholomew-sykehuset i London.

  – Han blir på sykehuset i flere dager for behandling, hvile og for å komme seg etter operasjonen, sier Buckingham Palace i en uttalelse.

  Prins Philip har vært på sykehus siden han i februar fikk påvist en infeksjon.

 • av NTB
  DEL
  FN: 20 migranter døde da de ble kastet over bord

  Minst 20 personer døde da menneskesmuglere kastet 80 migranter over bord utenfor kysten av Djibouti i Øst-Afrika, ifølge en FN-organisasjon.

  – Menneskesmuglerne begynte å rope om at det var for mange om bord, står det i uttalelsen fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

  Fem personer er funnet døde.

  Flere ganger tidligere har mennesker som forsøker å ta seg fra Afrikas Horn til Den arabiske halvøy, blitt kastet på sjøen av menneskesmuglere.

 • av NTB
  DEL
  Stor økning i antall nabokrangler

  Antall saker som har gått gjennom rettshjelp, har økt fra 230 til 330 sammenlignet på ett år, viser tall fra Gjensidige Forsikring.

  Kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i forsikringsselskapet påpeker at langt fra alle rettshjelpssaker gjelder nabokrangler, men trenden er tydelig relatert til korona.

  – Vi ser nå at denne økte aktiviteten i og rundt hjemmene fører til flere konflikter, sier Rysstad.

  De vanligste nabotvistene er blant annet trær og busker som tar utsikt eller sol, og uklare grenser mellom eiendommer.

 • av NTB
  DEL
  To personer alvorlig skadet i ambulanse-kollisjon

  Ulykken skjedde i Arendal, melder TV 2. Fire ambulansearbeidere er fraktet til akuttmottaket etter at ambulanse kolliderte under utrykning. To er alvorlig skadet. Ulykken skjedde på E18 torsdag formiddag.

  – Ambulansen kolliderte med et vogntog umiddelbart før ankomst ved lastebilen som brant. Vi kjenner ikke helt til omstendighetene, sier operasjonsleder Hans Waage i Agder politidistrikt til NTB.

  Brannen i lastebilen ble raskt slukket av øvrige nødetater som kom til stedet. Det er ikke meldt om personskade i forbindelse med hendelsen.

 • av Sindre Trygsland
  DEL
  Oslo: Mann ranet på åpen gate

  En mann i 50-årene ble ranet på åpen gate i Urtegata i Oslo torsdag morgen. En mistenkt ble pågrepet etter få minutter.

  Ransmannen truet med kniv eller skrutrekker og ranet blant annet til seg en mobiltelefon.

  Den mistenkte, en mann i slutten av 20-årene, ble pågrepet kort tid etter at politiet fikk melding om ranet klokken 7.30.

  – Han ble pågrepet like i nærheten. Vi fant mobiltelefonen og er derfor sikre på at vi har tatt rett mann, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

  (©NTB)

 • av NTB
  DEL
  Studentene mer bekymret for jobbutsiktene

  Nesten fire av ti studenter ser mørkere på jobbutsiktene sine nå enn før koronapandemien, skriver Universitas.

  Arbeidslivsforsker og NHH-professor Kjell Gunnar Salvanes mener at studentene har en reell grunn til å være bekymret for fremtidig arbeidsliv.

  –⁠ Det vi fant i våre studier, er at de som gikk inn i arbeidslivet i nedgangstiden, hadde mellom 5 og 10 prosents reduksjon i lønn også over lang tid, sier Salvanes.

  Koronapandemien gjør studenter bekymret for jobbutsiktene.
  Koronapandemien gjør studenter bekymret for jobbutsiktene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • av NTB
  DEL
  Lojalistgrupper trekker seg fra nordirsk fredsavtale

  Misnøye med brexit gjør at flere paramilitære lojalistgrupper har varslet at de trekker støtten til fredsavtalen fra 1998, skriver Belfast Telegraph.

  Lojalistene ønsker at det britiske styret skal bestå. Statsminister Boris Johnson er varslet.

  For å unngå en grense mellom Irland og Nord-Irland kontrolleres varer når de kommer fra Storbritannia til Nord-Irland. Trusler førte forrige måned til at kontrollene ble stanset i to havner.

  I den rundt 30 år lange perioden kjent som «the Troubles» ble om lag 3500 personer drept i konflikten i Nord-Irland.

 • av NTB
  DEL
  Lege drept i angrep i Afghanistan

  En kvinnelig lege ble torsdag drept i et bombeangrep i Jalalabad i Afghanistan, to dager etter at tre kvinnelige medieansatte ble drept i målrettede attentater.

  Bomben som drepte legen, var festet til rickshawen hun reiste med, opplyser en talsperson for kontoret til provinsens guvernør.

  Ingen har erkjent at de står bak angrepet.

  En lokal IS-tilknyttet gruppe sier at de sto bak drapene på de tre medieansatte i Jalalabad tirsdag.

 • av NTB
  DEL
  Børsfall i Asia

  Asiatiske børser endte i rødt torsdag, og verdien av aksjene notert på Nikkei-indeksen i Tokyo falt med 2,13 prosent.

  Den bredt sammensatte Topix-indeksen i Tokyo stengte 1,04 prosent lavere enn onsdag.

  Også på kinesiske børser var det nedgang. Hang Seng-indeksen i Hongkong endte 2,12 prosent ned, og Shenzhen-indeksen falt med 2,9 prosent.

  I Shanghai endte hovedindeksen 2,05 prosent ned.

 • av NTB
  DEL
  Representantenes hus vedtar forslag til politireform

  Representantenes hus har med knapt flertall vedtatt et forslag til en omfattende politireform som forbyr halsgrep og raseprofilering.

  Det ble vedtatt med 220 mot 212 stemmer. Én republikaner stemte for lovforslaget. To demokrater stemte imot.

  Lovforslaget sendes dermed videre til Senatet. Der er dets skjebne mer uviss, siden Senatet er delt 50–50 mellom demokrater og republikanere.

  Lovforslaget er oppkalt etter George Floyd, som døde 25. mai i fjor etter at en politimann hadde presset kneet sitt mot halsen hans i nesten ni minutter.

 • av Ingeborg Moe
  DEL
  Kongressen avlyser møter etter trusler om angrep

  Representantenes hus avlyser torsdagens planlagte møter som følge av en advarsel fra politiet om at en militant gruppe planlegger å storme Kongressen.

  Flertallsleder Steny Hoyer informerte de folkevalgte om den plutselige endringen sent onsdag kveld.

  Tidligere onsdag advarte Capitol-politiet i Washington om at en militant gruppe planlegger å storme Kongressen torsdag.

  – Vi har skaffet informasjon som viser at en identifisert militsgruppe har planer om å ta seg inn i Kongressen på torsdag, 4. mars, het det i en uttalelse fra politiet.

  Ifølge Reuters tror tilhengerne av konspirasjonsteorien QAnon at tidligere president Donald Trump vil ta tilbake makten torsdag 4. mars.

 • av NTB
  DEL
  SpaceX-rakett eksploderte etter vellykket testflyvning
  Starship SN10 avbildet idet raketten var i ferd med å lande. Landingen var vellykket, men kort tid etter tok raketten fyr og eksploderte. Foto: SpaceX via AP / NTB
  Starship SN10 avbildet idet raketten var i ferd med å lande. Landingen var vellykket, men kort tid etter tok raketten fyr og eksploderte. Foto: SpaceX via AP / NTB

  En ubemannet rakett fra SpaceX gjennomførte en vellykket testflyvning onsdag, men eksploderte på bakken etter å ha landet trygt for første gang.

  Raketten, en prototyp av Starship kalt SN10, fullførte flere manøvrer etter utskyting nær Brownsville i Texas. Den 10 kilometer lange ferden omtales som vellykket, og raketten landet trygt.

  Men etter landing kom det flammer ut av rakettens nedre del. Mannskap på bakken forsøkte å slukke brannen, men måtte gi opp. Noen minutter senere eksploderte raketten. Den ble kastet opp i luften og falt deretter til bakken igjen.

  Det er dermed tredje gang at en prototyp av Starship-raketten eksploderer. Men onsdagens forsøk var det første der en prototyp av Starship klarte å lande trygt.

 • av NTB
  DEL
  Frankrike står på demonstrantenes side
  President Emmanuel Macron gir sin støtte til demonstrantene i Myanmar. Foto: Thibault Camus / pool / AP / NTB
  President Emmanuel Macron gir sin støtte til demonstrantene i Myanmar. Foto: Thibault Camus / pool / AP / NTB

  Frankrike står på demonstrantenes side og krever slutt på undertrykkelsen i Myanmar, sier president Emmanuel Macron.

  – Vi står på deres side, skriver Macron på Twitter.

  Den franske presidenten skriver at han krever «umiddelbar slutt på undertrykkelsen i Myanmar», løslatelse av alle som er blitt pågrepet, og han krever at demokrati blir gjeninnført.

  Macrons uttalelse kom etter at FN opplyste at 38 demonstranter var blitt drept av sikkerhetsstyrker i Myanmar onsdag.

 • av NTB
  DEL
  Biden: Neandertalsk å fjerne munnbindpåbud
  President Joe Biden mener delstatene Texas og Mississippis beslutning om å fjerne munnbindpåbudet, er feil. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
  President Joe Biden mener delstatene Texas og Mississippis beslutning om å fjerne munnbindpåbudet, er feil. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

  Neandertalsk, er president Joe Bidens beskrivelse av beslutningen i delstatene Texas og Mississippi om å fjerne munnbindpåbudet.

  For tidlig opphevelse av koronatiltak setter landets fremgang i kampen mot covid-19 på spill, uttalte Biden til journalister i Det hvite hus onsdag.

  – Det siste vi trenger, er neandertalsk tenkning om at så lenge ting er bra i øyeblikket, så kan man ta av masken og glemme alt. Det spiller fortsatt en rolle, sa Biden.

  Smitteveksten i USA er fallende, og vaksinasjonstakten er økende, noe som har ført til at de to delstatene har tatt saken i egne hender og fjernet munnbindpåbud, i strid med føderale retningslinjer.

 • av NTB
  DEL
  Elektrisitetsverksjef sparket i Texas
  Bill Magness har fått sparken som sjef for Texas' elektrisitetsverk ERCOT (Electric Reliability Council of Texas. Foto: Eric Gay / AP / NTB
  Bill Magness har fått sparken som sjef for Texas' elektrisitetsverk ERCOT (Electric Reliability Council of Texas. Foto: Eric Gay / AP / NTB

  Sjefen for elektrisitetsverket Ercot i Texas har fått sparken etter ekstremkulden i februar. Millioner av mennesker var uten lys og varme i flere dager.

  Bill Magness har fått en to måneders oppsigelsesperiode. Det besluttet styret i selskapet onsdag kveld.

  – I denne overgangsperioden skal Bill fortsette som president og administrerende direktør og samarbeide med delstatens ledere og regulatorer i arbeidet med å reformere Ercot, heter det i en uttalelse.

  Magness, som i 2019 hadde en inntekt på over 876.000 dollar (7,4 millioner kroner), har fått mye av skylden for det omfattende strømbruddet som rammet Texas 15. februar.

 • av NTB
  DEL
  Sør-Koreas økonomi krympet for første gang på 22 år
  «Munnbind er påbudt for å hindre spredning av covid-19», står det på dette banneret i en park i Seoul. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
  «Munnbind er påbudt for å hindre spredning av covid-19», står det på dette banneret i en park i Seoul. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB

  Koronapandemien førte i fjor til at Sør-Koreas økonomi krympet for første gang på 22 år. Arbeidsplasser forsvant, og kjøpekraften falt.

  Sør-Koreas bruttonasjonalprodukt falt 1 prosent fra året før. Man må tilbake til 1998, da landet var midt i en dyp finanskrise, for å finne forrige tilfelle av at landets økonomi krympet. Det viser foreløpige tall fra landets sentralbank torsdag.

  Situasjonen i fjor kunne ha blitt enda verre hvis det ikke hadde vært for landets teknologieksport. Pandemien førte til at millioner av arbeidere måtte tilbringe fjoråret på hjemmekontor verden rundt. Det førte til økt etterspørsel etter datamaskiner og servere.

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Storm, flom, skredfare og sprengkulde. 63 farevarsler på én gang i romjulen.

 2. NORGE
  Publisert:

  Tom Hagen siktet for ulovlig oppbevaring av flere skytevåpen

 3. NORGE
  Publisert:

  Stavanger kommune jobber med ny forskrift etter dyster smitterekord

 4. NORGE
  Publisert:

  Brødrene krevde erstatning for omsorgssvikt. Må i stedet betale 350.000 av egen lomme.

 5. NORGE
  Publisert:

  Streikende prester samlet seg utenfor kirken i Asker

 6. NORGE
  Publisert:

  2771 passasjerer har kommet til Norge fra Storbritannia de siste to ukene