Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Politiet fant bevisstløs kvinne i leilighet i Bergen
23. februar kl 05:37av Thomas Dinning Spence
DEL

Da nødetatene ble sendt til melding om brann i en bolig i Bergen natt til tirsdag, ble det oppdaget en bevisstløs kvinne i leiligheten. En mann er pågrepet.

Politiet i Bergen fikk beskjed om slåssing og bråk i en leilighet på Nesttun i Bergen klokken 00.56 natt til tirsdag.

Ved ankomst ble det funnet tre rusede personer i leiligheten og masse røyk, skriver politiet på Twitter.

En av de tre var en kvinne som var bevisstløs. Kvinnen pluss to menn i 30-årene ble kjørt til Haukeland sykehus for kontroll.

Klokken 03.48 melder politiet at kvinnen, hvis identitet ikke er kartlagt, fremdeles er bevisstløs. De to mennene er innlagt for behandling og observasjon på grunn av rus og kontakt med røyk.

Det har så langt vært vanskelig å få avhørt de involverte. De to mennene er kjent for politiet fra tidligere, opplyser Vest politidistrikt.

(NTB)

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Båt med rohingyaer savnet i Andamanhavet
  Nærmere 800.000 rohingyaer ble høsten 2017 drevet på flukt fra Myanmar til Bangladesh, og tusenvis har siden forsøkt å ta seg videre sjøveien til andre asiatiske land. Det har kostet hundrevis livet. Arkivfoto: AP / NTB
  Nærmere 800.000 rohingyaer ble høsten 2017 drevet på flukt fra Myanmar til Bangladesh, og tusenvis har siden forsøkt å ta seg videre sjøveien til andre asiatiske land. Det har kostet hundrevis livet. Arkivfoto: AP / NTB

  En gruppe rohingya-flyktninger har i flere uker drevet rundt i Andamanhavet, uten mat og vann. Flere skal alt ha mistet livet, ifølge UNHCR.

  Båten med flyktninger la ut fra det sørlige Bangladesh for rundt to uker siden, og ingen vet hvor den nå befinner seg.

  Ifølge familiemedlemmer av flyktningene skal det ha vært rundt 90 mennesker om bord, blant dem barn.

  FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har bedt Indias kystvakt bistå, men søket etter båten har så langt vært resultatløst.

  Ifølge Chris Lewa i Arakan Project, som overvåker rohingya-krisen, skal minst åtte ha mistet livet om bord i båten, som driver rundt uten motorkraft. Det har ikke vært kontakt med båten på flere dager.

  – Vi snakket med dem til å begynne med, men nå er de sporløst vekk. De har verken vann eller mat, drikker sjøvann og dør, sier Lewa.

  Nærmere 800.000 rohingyaer ble høsten 2017 drevet på flukt over grensa fra Myanmar til Bangladesh, der de siden har levd i overfylte leirer.

  Tusenvis har siden forsøkt å ta seg videre sjøveien i skrøpelige farkoster til land som Malaysia og Indonesia, men hundrevis har omkommet under forsøkene.

 • av NTB
  DEL
  Store mengder is truer hus og campingplass i Nordfjord

  Enorme ismengder truer med å ødelegge både hus og campingvogner på Breim i Gloppen kommune i Nordfjord.

  Årsaken er det plutselige værskiftet med mye nedbør og kraftig temperaturøkning. Store menger med is har løsnet og sperrer nå Breimselva, skriver NRK.

  – Isen har løsnet i elveløpet oppover, så har det demmet seg opp ved utløpet av elva ved campingplassen. Her er tre-fire meter med is oppover i høyden, sier brannbefal Joar Flølo til kanalen.

  Campingplassen er evakuert, og flere campingvogner er kjørt vekk.

  Flølo sier det er stor fare for at isproppen kan velte inn over campingplassen og at de jobber med å få inn gravemaskiner som kan forsøke å lede vannet vekk. Arbeidet kan imidlertid ikke starte før Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt grønt lys.

 • av NTB
  DEL
  Viggo Kristiansen blir ikke løslatt nå

  Statsadvokaten vil ikke ta stilling til Viggo Kristiansens begjæring om løslatelse. Han blir derfor sittende på Ila inntil sakene kommer på Riksadvokatens bord.

  Statsadvokaten i Agder vil ikke ta stilling til løslatelse av Viggo Kristiansen før de har bestemt seg for om saken skal opp for retten igjen, skriver de i et brev til hans forsvarere, melder NRK.

  I brevet, som også NTB kjenner innholdet i, skriver førstestatsadvokat Erik Erland Holmen at det for påtalemyndigheten anses å være en nær sammenheng mellom spørsmålet om løslatelse og spørsmålet om hvordan den gjenåpnede saken skal håndteres videre fremover.

  Holmen vil i løpet av kort tid sende sin innstilling om den gjenåpnede saken til Riksadvokaten, heter det. Han viser til at det i loven ligger til retten å beslutte hvorvidt Kristiansen skal løslates og skriver at «og slik saken ligger an, er det på det nåværende stadium ikke gitt at domstolen vil benytte sin myndighet til å beslutte løslatelse.»

  – I en slik situasjon er det ikke aktuelt for påtalemyndigheten å foregripe domstolens avgjørelse ved å trekke fullbyrdelsesordren i saken, skriver førstestatsadvokaten i brevet til forsvarerne.

 • av NTB
  DEL
  Asiatiske kuppmakere møttes
  Demonstranter samlet seg onsdag utenfor Indonesias ambassade i Yangon, i protest mot at landets utenriksminister møtte en representant for militærjuntaen i Myanmar. Foto: AP / NTB
  Demonstranter samlet seg onsdag utenfor Indonesias ambassade i Yangon, i protest mot at landets utenriksminister møtte en representant for militærjuntaen i Myanmar. Foto: AP / NTB

  Utenriksministeren i Myanmars militærjunta har vært i Bangkok for samtaler med sin thailandske kollega, der de militære grep makten i et kupp i 2014.

  Wunna Maung Lwin ble utpekt som utenriksminister i Myanmar etter militærkuppet 1. februar, der landets leder Aung San Suu Kyi ble styrtet og satt i husarrest.

  I Bangkok ble han tatt imot av Don Pramudwinai, som de militære kuppmakerne i Thailand innsatte som utenriksminister i 2015.

  Indonesias utenriksminister Retno Marsudi deltok også under møtet, men det er ikke kjent hva de tre snakket om. Etter møtet oppfordret hun imidlertid kuppmakerne i Myanmar til å lytte til folkets vilje.

  – For at det skal kunne bli en inkluderende, demokratisk overgangsprosess, må Myanmars innbyggere bli hørt, sa Retno Marsudi, som også oppfordret kuppmakerne til å gi humanitær tilgang til fanger.

  Hundrevis av demonstranter samlet seg onsdag utenfor Indonesias ambassade i Yangon i Myanmar med et klart budskap:

  «Slutt å forhandle med dem» og «Indonesia, ikke støtt diktatorer» het det på demonstrantenes plakater.

 • av NTB
  DEL
  Tyskland forlenger Afghanistan-operasjon

  Tyskland forlenger sitt militære nærvær i Afghanistan med ti måneder, har regjeringen besluttet.

  Tyskland har med sine 1.100 soldater den nest største kontingenten i Nato-styrken i Afghanistan, som nå teller 9.600 soldater.

  Mandatet for det tyske bidraget utløper ved utgangen av mars, men regjeringen i Berlin vil forlenge det til 31. januar neste år. Dette må formelt vedtas i den tyske nasjonalforsamlingen.

  USA har inngått en avtale med Taliban om å hente hjem sine resterende 2.500 soldater fra landet, men det er uklart om president Joe Biden vil gjennomføre tilbaketrekningen som forutsatt.

  Nato har ikke besluttet om de skal videreføre sin operasjon i landet.

 • av NTB
  DEL
  Ugandisk milits anklages for nye drap i Kongo

  13 mennesker er drept i angrep fra militssoldater i Beni-regionen øst i Kongo, opplyser lokale myndigheter.

  Elleve mennesker ble drept i et angrep mot landsbyen Kisima sent tirsdag kveld, og ytterligere to ble drept i et angrep i byen Oicha.

  Den ugandiske islamistgruppen ADF anklages for å stå bak angrepene.

  Ifølge Oichas ordfører Nicolas Kikuku ble en av ADF-angriperne også drept.

  Over 100 store og små opprørsgrupper og militser er aktive i Øst-Kongo, der de blant annet kjemper om mineraler og andre naturressurser.

  Mandag ble Italias ambassadør i Kongo, Luca Attanasio, drept i et angrep mot en hjelpekolonne fra FN i Øst-Kongo. Livvakten og sjåføren hans ble også drept.

 • av NTB
  DEL
  Demonstranter har okkupert det greske konsulatet i Berlin

  Rundt ti demonstranter har trengte seg inn i og okkuperte det greske konsulatet i Berlin. Ansatte har tilkalt politiet.

  Demonstrantene nekter å forlate bygget frivillig, opplyser en talsperson for politiet i Berlin.

  Venstreorienterte aktivister hadde tidligere oppfordret til en protest utenfor konsulatet til støtte for Dimitris Koufontinas, som sitter fengslet i Hellas.

  Koufontinas er dømt for å ha vært aktiv i den greske bygeriljaen 17. november og sultestreiker i fengselet.

  17. november sprang ut av studentopprøret mot den greske juntaen på begynnelsen av 1970-tallet og sto bak flere drap på utenlandske diplomater, greske politikere og næringslivstopper i årene 1975 til 2000.

 • av NTB
  DEL
  Over 40 mennesker fryktes omkommet i Middelhavet

  Minst 41 migranter fryktes å ha omkommet etter at båten de reiste med forliste i Middelhavet, opplyser FN-organisasjoner onsdag.

  De omkomne var blant 120 som forlot Libya i en gummibåt 18. februar, opplyser FNs høykommissær for flyktninger UNHCR og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

  Båten begynte å ta inn vann etter 15 timer til sjøs. Åtte personer omkom innen de fikk hjelp av et handelsfartøy.

  – Mange flere omkom på havet under den vanskelige redningsoperasjonen, står det i en felles kunngjøring fra FN-organisasjonene.

  De opplyser at rundt 160 migranter i år har omkommet i Middelhavet i et forsøk på å nå Europa fra Nord-Afrika.

 • av NTB
  DEL
  16 drept i Boko Haram-angrep i Nigeria

  16 mennesker, blant dem ni barn, er bekreftet drept i et Boko-Haram angrep nordøst i Nigeria.

  Angrepet fant sted i byen Maidiguri tirsdag. De første meldingene gikk ut på at ti mennesker ble drept og 47 ble såret i angrepet.

  – Dødstallet har steget til 16, opplyste den lokale militsledere Babakura Kolo onsdag.

  Flere steder i Nigeria har lokalsamfunn opprettet eller fått hjelp av militser, som samarbeider med hæren om å forsvare seg mot angrep fra Boko Haram.

  Landet har siden 2009 vært preget av et jihadistopprør som så langt har krevd 36.000 liv. Rundt 2 millioner har måttet flykte fra hjemmene sine.

 • av Wasim Riaz
  DEL
  16 tonn kokain beslaglagt – Europas største beslag

  Tollerne i Hamburg har gjort Europas største beslag av kokain, skriver den tyske avisen Bild. Totalt ble det oppdaget mer enn 16 tonn kokain i fem containere fra Paraguay, ble det opplyst onsdag.

  Som et resultat av den tyske etterforskningen ble ytterligere syv tonn kokain beslaglagt i Belgia. Den totale verdien av stoffet er flere milliarder euro.

  Stoffet ble funnet 12. februar under blikkbokser med fyllstoff.

  Beslaget i Hamburg ble offentliggjort dagen etter nederlandske tollere fortalte det største heroindraget i landet. Der oppdaget tollerne mer enn 1500 kilo heroin på havnen i Rotterdam.

 • av NTB
  DEL
  Ber om syv års fengsel for drapsforsøk på Holmlia
  Påtalemyndigheten ber om sju års fengsel for mannen som nesten tok livet av en annen ung mann da han for tre år siden, på en gangvei ved Holmlia senter, skjøt vedkommende i beinet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  Påtalemyndigheten ber om sju års fengsel for mannen som nesten tok livet av en annen ung mann da han for tre år siden, på en gangvei ved Holmlia senter, skjøt vedkommende i beinet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  Flere skjerpende omstendigheter innebærer at tiltalte må dømmes strengt for drapsforsøk, mener aktor. Hun ber om syv års fengsel for 23-åringen.

  – Handlingen bærer preg av totalt manglende respekt for omverdenen, og det var stor risiko for at også andre personer kunne bli skadd fysisk, sier statsadvokat Asbjørg Lykkjen.

  Hun konkluderte sin prosedyre i Oslo tingrett tirsdag med å be om at hovedtiltalte dømmes til syv års fengsel for drapsforsøk. Hans medtiltalte – den 26 år gamle mannen aktoratet mener bestilte et voldsangrep mot offeret – må dømmes til ett års fengsel for medvirkning til grov kroppsskade, ba aktor.

  Skyteepisoden fant sted på en mye brukt gangvei ved Holmlia senter en ettermiddag i april for snart tre år siden. Hovedtiltalte skjøt offeret i benet og tok nesten livet av ham fordi prosjektilet rev over lårpulsåren.

  Les mer her.

 • av NTB
  DEL
  Jordskjelv på Island – ikke meldt om skadede

  Et kraftig jordskjelv og flere etterskjelv rammet Island onsdag formiddag. Det er ikke meldt om skadede, men folk bes være forsiktige.

  Det første skjelvet rammet Island i 10-tiden, rundt 35 kilometer sørvest for hovedstaden Reykjavik, ifølge rikskringkasteren RÚV.

  Det er siden da registrert flere skjelv, deriblant tre store.

  Skjelvene skal ha hatt en styrke på inntil 5,7, og kunne kjennes godt i Reykjavík. Borgermesteren i den nærliggende kommunen Grindavík sier det ikke er meldt om skadede eller store ødeleggelser. (NTB)

 • av Wasim Riaz
  DEL
  Norgeshistoriens største tollbeslag av khat
  17. januar ble det beslaglagt 640 kilo khat på Svinesund.
  17. januar ble det beslaglagt 640 kilo khat på Svinesund. Foto: Tolletaten

  Under en tollkontroll på Svinesund 17. januar gjorde tollerne norgeshistoriens største tollbeslag av khat, det melder Tollvesenet på Twitter.

  Det ble avdekket hele 640 kilo tørka khat i et slovakisk registrert vogntog etter at den slovakiske sjåføren (33) deklarerte en konteiner med Matcha blader.

  Til sammenligning ble det beslaglagt 3325 kilo khat i hele 2019.

 • av NTB
  DEL
  Forsvarer vil at Baneheia-saken skal gå i Oslo

  Den gjenåpnede saken mot Viggo Kristiansen bør gå for Borgarting lagmannsrett i Oslo, mener Kristiansens forsvarer, advokat Arvid Sjødin.

  – Det er det mest naturlige og enkleste for partene og vitner at saken går for Borgarting lagmannsrett. Den ligger sentralt, og det er mye lettere å komme seg fra Kristiansand til Oslo enn til Bergen, sier advokat Sjødin til NTB.

  Høyesterett startet tirsdag arbeidet med å oppnevne domstolen som skal behandle Baneheia-saken på nytt, blant annet ved å innhente partenes syn.

  Valget kan uansett ikke falle på Agder lagmannsrett, domstolen som avsa den fellende dommen mot Viggo Kristiansen i 2002, men skal ifølge loven være en av de tilliggende lagmannsrettene – Borgarting eller Gulating. (NTB)

 • av NTB
  DEL
  Frifinnelse i barnevernssak i Oslo ankes

  Påtalemyndigheten vil ikke akseptere at Oslo kommune går fri i saken der retten kom til at barnevernet begikk grove brudd på tjenesteplikten overfor en jente.

  – Dommen er anket, og anken gjelder bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet samt lovanvendelsen, skriver statsadvokat Asbjørg Lykkjen til NTB.

  Det betyr at påtalemyndigheten ønsker at saken underlegges full, ny behandling i lagmannsretten.

  Lykkjen er uenig i konklusjonen til Oslo tingrett om at kommunen ikke kan domfelles, selv om den konstaterte at barnevernstjenesten begikk flere grove brudd på tjenesteplikten overfor en tenåringsjente. (NTB)

 • av NTB
  DEL
  Usikkerhet om inflasjon og renter bidrar til børsfall i Asia

  Børsene i Asia fikk en nedtur onsdag, mens investorene vurderer risikoen for inflasjon fulgt av renteheving. Hongkong ledet an med et fall på 3 prosent.

  Også i Tokyo, Shanghai og Seoul var det markant nedgang onsdag. Nikkei-indeksen falt 1,6 prosent, Kospi-indeksen gikk ned 1,6 prosent, mens hovedindeksen i Shanghai falt 2 prosent.

  I Sydney gikk ASX 200-indeksen ned mer beskjedne 0,9 prosent, mens India gikk mot strømmen med en oppgang på 0,4 prosent i Mumbai. (NTB)

 • av NTB
  DEL
  Ap-ordfører vil si nei til rusreformen
  Porsgrunn-ordfører Robin Martin Kåss (Ap) vil ikke at partiet hans skal gi tommel opp til regjeringens rusreform. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
  Porsgrunn-ordfører Robin Martin Kåss (Ap) vil ikke at partiet hans skal gi tommel opp til regjeringens rusreform. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

  Arbeiderpartiet bør si nei til regjeringens rusreform, mener Ap-ordfører Robin Kåss i Porsgrunn. Han mener reformen vil fungere som legalisering.

  – Vi ønsker ikke å ha økt tilgang på narkotika i vår kommune. Vi ønsker ikke å skape et straffefritak, nærmest en legalisering av kjøp, salg, oppbevaring og bruk av såpass mye narkotika som regjeringen foreslår, sier han til NRK.

  I forrige uke la regjeringen frem forslag til ny rusreform, som åpner for å ikke lenger straffeforfølge bruk og besittelse av mindre mengder narkotika. Isteden vil regjeringen gi folk hjelp til å håndtere rusproblemene. Den foreslår straffefrie terskler for besittelse av narkotika.

  Regjeringen er avhengig av Ap for å få gjennom rusreformen, men det er uenighet innad i partiet.

  Les mer om rusreformen her.

 • av NTB
  DEL
  Al Jazeera starter TV-kanal i USA

  Kringkasteren Al Jazeera planlegger å starte en ny, høyreorientert TV-kanal i USA.

  Al Jazeera, som har hovedkontor i Qatar, sier at den nye kanalen «Rightly» skal produsere innhold for seere i USA som «for øyeblikket er underrepresentert i dagens medier».

  TV-kanalen lanseres med et intervjuprogram som vil være tilgjengelig i sosiale medier torsdag. Det er ikke opplyst når selve kanalen går på lufta.

  Sjefredaktør for kanalen, Scott Norvell, var også med på å lansere den høyreorienterte TV-kanalen Fox News i 1996.

  I 2013 forsøkte Al Jazeera å starte TV-kanalen Al Jazeera America, men den ble lagt ned noen år senere fordi den ikke fikk nok seere.

 • av NTB
  DEL
  Risør-ordføreren: Det preger byen veldig sterkt
  Innbyggerne i Risør er sterkt preget av brannen i sentrum av byen onsdag morgen, sier Risør-ordfører Per Kristian Lunden. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
  Innbyggerne i Risør er sterkt preget av brannen i sentrum av byen onsdag morgen, sier Risør-ordfører Per Kristian Lunden. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

  Rundt 30 personer er evakuert til rådhuset i Risør etter storbrannen i byen onsdag morgen. Ordfører Per Kristian Lunden sier byen er sterkt preget av brannen.

  – Vi har samlet 25–30 personer på det gamle rådhuset i sentrum. Der er det varmt og godt, og vi har kaffe, mat og ulltepper hvis noen trenger det, sier Risør-ordføreren til NTB.

  I tillegg kommer de som har innlosjert seg hos venner og familie.

  Lunden står ved brannstedet og beskriver en by som våknet opp til et flammehav i Risør sentrum.

  – Det preger byen veldig sterkt nå. Den store frykten vi har, er brann som sprer seg, sier ordføreren.

  Lunden forteller at flere ble vekket av sirener, og at noen kjente sterkt røyklukt og hørte flammene før de kom seg ut. Han setter samtidig pris på den omtanken flere av de berørte viste for naboer da brannen brøt ut. Flere banket på hverandres dører og hjalp hverandre ut.

  – Risør er en av Nordens og Europas best bevarte helhetlige trehusbyer, så vi har ingen hus å miste, sier Lunden.

 • av Wasim Riaz
  DEL
  Vestfoldbanen delvis ved Tønsberg

  Vestfoldbanen mellom Tønsberg og Skoppum er stengt på grunn av signalfeil.

  Bane Nor skriver på sine nettsider at de jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Frp: – Forsvarsministeren må vurdere full stans i marinens operasjoner

 2. NORGE
  Publisert:

  Kommuner stenger skolene uten rød smittespredning. Barneombudet reagerer kraftig.

 3. NORGE
  Publisert:

  På fire timer fredag ettermiddag sa 50 leger opp jobben sin i Bærum. Flere titalls kan følge etter.

 4. NORGE
  Publisert:

  FHI: Ny koronavariant kan gjøre epidemien mer krevende

 5. NORGE
  Publisert:

  Undersøkelse: 10 personer i politiet er blitt tvunget til seksuelle handlinger av en kollega i 2020

 6. NORGE
  Publisert:

  Siktet mann etter drapsforsøk i Stavanger erkjenner ikke straffskyld