Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Høyesterett har mottatt Baneheia-saken
23. februar kl 09:51av NTB
DEL
Oslo 20190228.
Eksteriør Norges Høyesterett på Høyesteretts plass 1 i Oslo.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Oslo 20190228. Eksteriør Norges Høyesterett på Høyesteretts plass 1 i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Høyesterett har mottatt Gjenopptakelseskommisjonens beslutning om Baneheia-saken og skal nå oppnevne domstolen som skal behandle saken til Viggo Kristiansen.

VG får bekreftet at Høyesterett har mottatt kommisjonens beslutning, og at arbeidet med finne en ny domstol til å behandle straffesaken mot Viggo Kristiansen kan begynne.

Etter det NTB forstår, er Høyesterett innstilt på å underlegge spørsmålet rask behandling. Det kan bli klart allerede i løpet av denne uken hvilken lagmannsrett som blir valgt.

Kristiansen får gjenåpnet sin sak. Domstolen som skal behandle den, kan ikke være den samme som avsa dom på lovens strengeste straff for drapene i Baneheia i 2000, Agder lagmannsrett.

Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Harvey Weinstein utleveres til California
  Filmprodusenten Harvey Weinstein, som alt soner en dom på 23 års fengsel for seksuelle overgrep, kan utleveres til California. Foto: New York Unified Court System / AP / NTB
  Filmprodusenten Harvey Weinstein, som alt soner en dom på 23 års fengsel for seksuelle overgrep, kan utleveres til California. Foto: New York Unified Court System / AP / NTB

  Harvey Weinstein skal utleveres til California, skriver Los Angeles Times.

  Den tidligere filmprodusenten er tiltalt for å ha seksuelt misbrukt fem kvinner i Los Angeles og Beverly Hills. Voldtektene og overgrepene skal ha skjedd mellom 2004 og 2013.

  69 år gamle Weinstein ble i fjor dømt til 23 års fengsel for flere voldtekter og seksuelle overgrep. Flere titalls kvinner har fremmet anklager mot den tidligere Hollywood-mogulen, blant annet skuespillerne Angelina Jolie og Salma Hayek.

 • av NTB
  DEL
  Vanskelige Afghanistan-forhandlinger i gang igjen i Qatar

  Fredsforhandlingene mellom Taliban og den afghanske regjeringen ble gjenopptatt i Qatar tirsdag. Møtet er det første siden april.

  Det opplyser begge sider i forhandlingene.

  Forhandlingene gjenopptas etter at FNs spesialutsending Deborah Lyons og USAs Afghanistan-utsending Zalmay Khalilzad reiste til Doha for å bidra til å få prosessen i gang igjen.

  – I kveld ble det avholdt et møte mellom de to forhandlingsdelegasjonenes kontaktgrupper. Det ble holdt en grundig diskusjon om organiseringen og gjennomføringen av forhandlingene, heter det i en Twitter-melding fra den afghanske delegasjonen.

  En lignende melding ble også lagt ut av Talibans talsmann Muhamad Naeem.

  Taliban har erobret store områder i Afghanistan mens USA og Nato forbereder seg på å trekke ut de siste styrkene i de kommende ukene. Fredsforhandlingene mellom partene har stått i stampe siden april, da Taliban nektet å være med på et toppmøte om landets fremtid i Tyrkia.

 • av NTB
  DEL
  Norge øker støtten til Tigray
  En etiopisk kvinne diskuterer fordelingen av gule bønner i byen Agula i Tigray-regionen i Etiopia, den 8. mai i år. Norge øker støtten til området, som er rammet av en stadig voksende sultkrise. Foto: Ben Curtis / AP / NTB scanpix
  En etiopisk kvinne diskuterer fordelingen av gule bønner i byen Agula i Tigray-regionen i Etiopia, den 8. mai i år. Norge øker støtten til området, som er rammet av en stadig voksende sultkrise. Foto: Ben Curtis / AP / NTB scanpix

  Norge øker den humanitære støtten til Tigray-regionen i Etiopia med 20 millioner kroner til om lag 130 millioner kroner.

  – Jeg er dypt bekymret for de mange sivile som rammes av en stadig mer alvorlig sultkrise i Tigray, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

  Etter over seks måneder med væpnet konflikt er den humanitære situasjonen fremdeles kritisk og uoversiktlig i regionen. Det anslås at 5,2 millioner mennesker har behov for beskyttelse og assistanse. Om lag to millioner mennesker er drevet på flukt.

  – Det er fremdeles begrenset mulighet for å komme frem med humanitær hjelp til mennesker i nød i Tigray. Norge har krevd at humanitær bistand må komme frem, og har blant annet tatt dette opp i Sikkerhetsrådet, sier Eriksen Søreide.

 • av NTB
  DEL
  Virke vil fjerne kontantplikten
  Virke vil fjerne kontantplikten. Illustrasjonsbilde av kredittkort og norske tohundrelapper. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
  Virke vil fjerne kontantplikten. Illustrasjonsbilde av kredittkort og norske tohundrelapper. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

  Næringslivet bør selv få bestemme om de vil ta imot kontanter, mener Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen.

  – Det mener vi bør skje så raskt som praktisk mulig, fordi realiteten er nå at kontantomsetningen er så lav at det er feil å opprettholde kontanter og de kostnadene knyttet til det, sier han til NRK.

  I mange år har bruken av kontanter gått ned i Norge. Horneland Kristensen mener at dette viser at kontantene er på vei ut. Han viser til Sverige, der det allerede er frivillig å godta kontanter.

  – Vi vil at det skal være valgfrihet, og det vil ta ned kostnadene og ta ned risiko for ran, sier han.

 • av NTB
  DEL
  Politiet ber om tips etter drapet i Sandefjord
  Krimteknikere fra politiet på stedet der en 19 år gammel mann ble funnet med stikkskader i Sandefjord natt til søndag. Han døde på sykehus. To personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning.
Foto: Geir Eriksen / NTB
  Krimteknikere fra politiet på stedet der en 19 år gammel mann ble funnet med stikkskader i Sandefjord natt til søndag. Han døde på sykehus. To personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning. Foto: Geir Eriksen / NTB

  Politiet i Sandefjord ber om tips etter at en 19-åring ble knivstukket og døde av skadene. To menn på 26 og 18 år er siktet i saken.

  Politiet har ikke fått inn mange tips i saken, sier politiadvokat Pernille Nordendal i Sørøst politidistrikt til Sandefjords Blad.

  Særlig interessert er de i informasjon fra området Runarveien i Sandefjord natt til søndag.

  – Har man sett eller hørt noe denne natten som kan være interessant for oss, så ta kontakt med oss, sier hun.

  Hun ber folk om å heller tipse én gang for mye enn én gang for lite.

  – Tips oss, så kan heller vi avgjøre om informasjonen er nyttig eller ikke.

 • av NTB
  DEL
  Brann i hus i Eidsvoll – beboere evakueres

  Beboere blir evakuert etter at det tok til å brenne i et hus på Råholt i Eidsvoll tirsdag kveld.

  Like før klokka 20 meldte Øst politidistrikt at politiet var framme ved brannen i Åsplundveien.

  – Det jobbes med å evakuere beboere, skriver de.

  I en tidligere melding opplyste politiet at huset som brenner, står tett på en garasje.

 • av Ingrid Elida Karo Johansen
  DEL
  Minst 33 palestinere skadet etter sammenstøt i Jerusalem

  Minst 33 palestinere er skadet etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker i Jerusalem tirsdag. Det melder den israelske avisen Jerusalem Post.

  Den israelske avisen Haaretz skriver at 17 palestinere blitt arrestert av israelske styrker. De siterer palestinske Røde Kors.

  Sammenstøtene oppsto etter at minst 3000 høyreekstreme jøder deltok i den kontroversielle flaggmarsjen gjennom Øst-Jerusalems okkuperte gamleby. Blant noen av dem som marsjerte ble det ropt "død over arabere" og "landsbyen deres skal brenne", ifølge Al Jaazera.

  Samtidig med de palestinske protestene i Jerusalem, svarte palestinere i Gaza på markeringen med brennende ballonger som forårsaket minst ti branner sør i Israel, ifølge NTB.

  Den såkalte flaggmarsjen markerer Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem i 1967.

  For palestinere blir marsjen sett på som ren provokasjon.

  Flaggmarsjen var egentlig planlagt å gjennomføres 10. mai i forbindelse med den såkalte "Jerusalemdagen". Da ble imidlertid marsjen avlyst i siste liten. Like etterpå startet den elleve dagers konflikten med raketter til og fra Israel og Gazastripen. Det resulterte i at 260 palestinere og 13 israelere ble drept.

  Israelsk politi tar bort en palestinsk kvinne fra området i nærheten av Damaskusporten, imens høyreekstreme israelske grupper deltar i flaggmarsjen onsdag
  Israelsk politi tar bort en palestinsk kvinne fra området i nærheten av Damaskusporten, imens høyreekstreme israelske grupper deltar i flaggmarsjen onsdag Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB
 • av NTB
  DEL
  Trump presset departement til å etterforske valgfuskpåstander
  Nye eposter viser hvordan tidligere president Donald Trump la press på sitt eget justisdepartement etter valget i fjor. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
  Nye eposter viser hvordan tidligere president Donald Trump la press på sitt eget justisdepartement etter valget i fjor. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

  De siste ukene av Donald Trumps presidentperiode presset han justisdepartementet til å granske udokumenterte påstander om valgfusk, viser nye utgitte e-poster.

  E-postene er offentliggjort av kontrollkomiteen i Representantenes hus.

  Meldingene fra justisdepartementet viser i hvilken grad Trump og hans allierte presset daværende justisminister Jeffrey Rosen til å utfordre valgresultatet i 2020 på bakgrunn av påstander som senere er blitt avvist i flere titalls rettssaker.

  Presset skjedde til tross for at flere republikanske valgledere over hele USA, deriblant Trumps tidligere justisminister William Barr, allerede hadde gått ut og sagt at det ikke hadde foregått omfattende valgfusk.

  I e-postene som var sendt til Rosen, refereres det til konspirasjonsteorier og uriktig informasjon om valgbedrageri.

  Trump fastholder fortsatt at valget ble avgjort med fusk, til tross for at dette ikke er blitt dokumentert, og hans uttalelser om dette bidro etter all sannsynlighet til kongresstormingen 6. januar.

 • av Arnhild Aass Kristiansen
  DEL
  Byrådet og Rødt enige om Oslo-budsjettet

  Samtidig som Rødt har varslet at de vil kaste Lan Marie Berg, og sendt Oslos byråd inn i et turbulent døgn, har de også blitt enige med byrådet om det reviderte budsjettet for 2021. Det bekrefter Aps gruppeleder i Oslo, Frode Jacobsen.

  – Jeg er glad for at vi har sikret flertall for byrådets forslag til revidert budsjett for Oslo. Budsjettet inneholder viktige tiltak som er helt nødvendig for å gjenoppbygge Oslo etter pandemien, sier Jacobsen.

  Det reviderte budsjettet skal vedtas på bystyremøtet onsdag, samme møte som også mistillitsforslaget mot Berg skal behandles.

  – Styrking av psykisk helse, tiltak for å tette kunnskapshull, kraftfull satsing på jobber til ungdom er noe av det som nå kommer i sommer og utover høsten. I tillegg har det kommet viktig påplussinger gjennom forhandlingene med Rødt slik at det blir flere sommerjobber og mer til kulturtiltak, sier Jacobsen.

  Frode Jacobsen (Ap)
  Frode Jacobsen (Ap)
 • av NTB
  DEL
  Har tatt nye DNA-prøver av Jan Helge Andersen
  Jan Helge Andersen har avlagt nye DNA-prøver, sier hans forsvarer, advokat Svein Holden. Foto: Cornelius Poppe / NTB
  Jan Helge Andersen har avlagt nye DNA-prøver, sier hans forsvarer, advokat Svein Holden. Foto: Cornelius Poppe / NTB

  Politiet har tatt nye DNA-prøver av Jan Helge Andersen og skal i nye avhør i Baneheia-saken, bekrefter hans forsvarer til Nettavisen.

  – Vi er blitt kontaktet av politiet og er i dialog for å finne et egnet tidspunkt. Dette var forventet, og han er innstilt på å forklare seg om det politiet ønsker å spørre ham om, sier advokat Svein Holden til Nettavisen.

  DNA-prøvene ble tatt forrige fredag og var frivillig, ifølge Holden.

  – Det var aldri tvil om at han ønsket å gjøre dette fordi han ønsker å bidra med det han kan i den pågående etterforskningen, sier han.

 • av Ingrid Elida Karo Johansen
  DEL
  Trafikkulykke i Oslo

  Det har vært en trafikkulykke med tre personbiler i Uelands gate i Oslo, skriver politiet på Twitter.

  Airbager er blitt utløst, men alle involverte personer er oppegående, ifølge politiet.

 • av NTB
  DEL
  Person klemt under traktor

  En mann i 60-årene er fløyet til sykehus etter å ha havnet i klem under en traktorgressklipper ved Leira i Valdres.

  Mannen kom seg løs før nødetatene kom til stedet. Både ambulanse og luftambulanse ble sendt til ulykken. Mannen ble sett til av helsepersonell og er sendt videre til sykehus.

  Skadeomfanget er uavklart, ifølge politiet i Innlandet.

  De var tirsdag kveld på stedet for å gjøre undersøkelser. Det var vitner til hendelsen, opplyser politiet.

 • av NTB
  DEL
  Raymond Johansen: Jeg har full tillit til byråd Lan Marie Berg
  Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier han har full tillit til byråd Lan Marie Berg (MDG).
Foto: Torstein Bøe / NTB
  Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier han har full tillit til byråd Lan Marie Berg (MDG). Foto: Torstein Bøe / NTB

  Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier han har full tillit til Lan Marie Berg (MDG).

  Etter å ha lagt fram de nye stegene i gjenåpningsplanen for Oslo, ble Johansen pepret med spørsmål om hva han foreta seg under onsdagens skjebnemøte i bystyret der de skal behandle mistillitsforslaget mot Berg.

  På spørsmål om hvorvidt han vil stille kabinettsspørsmål, om hva som skjer hvis mistillitsforslaget får flertall, eller om han vil be Berg om å selv tre av, gjentok byrådslederen samme budskap.

  – Jeg har full tillit til min byråd Lan Marie Berg. Det er et møte i bystyret i morgen, og jeg mener det er naturlig at den videre debatten fortsetter der.

  Det er flertall for mistillitsforslaget mot Berg etter at Rødt tirsdag offentliggjorde at de vil støtte det.

  Kunne informert tidligere

  Bakgrunnen for saken er Oslos nye reservevannløsning. Den anslås å koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne.

  Mens Raymond Johansen orienterte om koronatiltak forsvarte miljøbyråd Lan Marie Berg sin håndtering av saken i finansutvalget.

  Opposisjonen har vært svært kritisk til budsjettsprekken, men også til informasjonsflyten. En gjennomgang fra VG har tidligere vist at Berg ble informert ved minst fem anledninger om økte kostnader i enten deler eller hele prosjektet – uten å informere bystyret.

  Berg sa tirsdag ingenting om å gå av, men erkjente at saken er alvorlig og at det kunne vært klokt å orientere bystyret tidligere om at kostnadsrammen kunne sprekke.

  – Jeg har ikke holdt tilbake informasjon i denne saken, og har vært opptatt av å sette bystyret raskt i stand til å fatte beslutning i denne saken. Det hadde kanskje vært klokt å be om et lukket møte etter at vi hadde fått rapporten den 17. februar, men bystyret fikk informasjon etter dette, sa Berg.

  Byrådet kan gå av

  Både Avisa Oslo, Dagbladet, NRK og Aftenposten erfarer fra det de beskriver som sentrale kilder at det kan bli aktuelt for byrådsleder Johansen å stille kabinettsspørsmål dersom det stilles mistillitsforslag mot Berg.

  Det innebærer i så fall at byrådet går av dersom mistillitsforslaget får gjennomslag. Så langt er ikke dette bekreftet fra Ap-hold, men Oslo Aps leder Frode Jacobsen har sagt at de mener det ikke er grunnlag for mistillit.

  – Vi har hørt hva Rødt har sagt og sett deres konklusjon. Vi er uenig i de vurderinger som er gjort og mener det ikke er grunnlag for mistillit. Fram til bystyrets møte i morgen vil vi diskutere nærmere hva dette betyr, skriver Jacobsen i en sms til NTB.

  Høyre klare til å overta

  Rødt, Venstre, KrF, Frp, Høyre, FNB og Sp har varslet at de vil støtte mistillitsforslaget mot Berg, som ble fremmet av Frp. Høyre har imidlertid sagt at de kan snu i saken dersom det kom ny informasjon i saken i møtet i finansutvalget tirsdag kveld.

  Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg uttaler samtidig til Aftenposten at partiet er klare til å påta seg byrådsansvar dersom det rødgrønne byrådet går av ved et eventuelt kabinettsspørsmål.

  De rødgrønne vil imidlertid fortsatt ha flertall, og Høyres gruppeleder understreker overfor avisen at det vil bli utfordrende å danne et borgerlig byråd.

 • av NTB
  DEL
  Nekter for ulovlig finansiering av valgkamp
  Nicolas Sarkozy på vei inn til tirsdagens rettsmøte. Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB
  Nicolas Sarkozy på vei inn til tirsdagens rettsmøte. Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB

  Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy uttrykte sinne da han møtte i retten tirsdag. Han nektet for ulovlig finansiering av valgkampen sin i 2012.

  Sarkozy er tiltalt for å ha brukt dobbelt så mye i valgkampen som det lovlige maksimumsbeløpet på 22,5 millioner euro. Han risikerer opp til ett år i fengsel og en bot på 3.750 euro hvis han blir funnet skyldig.

  Med en sint tone forklarte 66-åringen at han ledet valgkampen politisk, men ikke var involvert i organisering og logistikk. Han understreket at han aldri ga instrukser til tjenesteleverandører i forbindelse med valgkampmøter.

  Sarkozy nektet også bestemt for at valgkampen var organisert i mye større skala enn valgkampen i 2007.

  – Jeg vil at noen skal forklare meg hvordan valgkampen min var større i 2012 enn i 2007. Det er ikke sant. Og hvis det er noen som vet, så er det meg! sa han.

  Sarkozy ble valgt som president i 2007. Sosialistpartiets kandidat François Hollande vant valget i 2012.

  Rettssaken mot Sarkozy og tolv andre startet i forrige måned. Sarkozy var til stede for første gang tirsdag. Rettssaken varer til 22. juni.

  I mars ble Sarkozy dømt til tre års fengsel for korrupsjon, hvor to av dem er betinget. Dommen er anket.

 • av NTB
  DEL
  Avslutter leting etter savnet turgåer i Vågå

  Politiet har avsluttet letingen etter en antatt omkommet mann i 20-årene som ble meldt savnet etter en kveldstur i fjellet Gråhøi i Vågå i starten av juni.

  – Leteaksjonen er nå besluttet avsluttet. Beslutningen er tatt av vurderingsgruppe Innlandet politidistrikt. Hovedredningssentralen er enig i beslutningen. Pårørende informert. Det planlegges nå videre for oppstart av søk etter antatt omkommet, skriver politiet i Innlandet tirsdag.

  Det ble den 2. juni satt i gang en leteaksjon etter en mann i 20-årene som ble meldt savnet etter en kveldstur til fjellet Gråhøi i Vågå. Mannen gikk ut på en kortere kveldstur, men kom ikke tilbake til hytta som planlagt.

  Den savnede hadde vært på toppen av fjellet Gråhøi, hvor signaturen hans ble funnet i en turbok.

 • av NTB
  DEL
  Kinesiske militærfly nærmet seg Taiwan
  Ett av de kinesiske militærflyene som Taiwan reagerte på tirsdag. Foto: Taiwan Ministry of Defense / AP / NTB
  Ett av de kinesiske militærflyene som Taiwan reagerte på tirsdag. Foto: Taiwan Ministry of Defense / AP / NTB

  Taiwan sier 28 kinesiske militærfly fløy inn i deres identifiseringssone tirsdag, noe som er dagsrekord.

  Det skjer dagen etter at Nato uttalte at Kinas oppførsel utgjør «systemiske utfordringer for den regelbaserte internasjonale ordenen». Kina svarte ved å anklage Nato for å «skape konfrontasjoner».

  Den såkalte luftforsvarsidentifiseringssonen er et område utenfor en stats territorium der det kreves at innkommende fly skal identifisere seg. Fly som nekter, blir avskåret og eskortert ut av jagerfly, ifølge Store Norske Leksikon.

  I april entret 25 kinesiske jagerfly sonen etter at USAs utenriksminister Antony Blinken advarte landet mot å endre Taiwans status. Blinken fremhevet at det ville være en «alvorlig feil».

  Taiwan har i praksis fullt selvstyre, men Kina truer med å invadere øya dersom myndighetene der erklærer selvstendighet.

  Spenningen mellom Taiwan og Kina er på sitt høyeste siden midten av 1990-tallet, har enkelte analytikere og USAs forsvar advart om. Nylig oppfordret G7-landene til fred i Taiwanstredet, som skiller Taiwan og Kina.

 • av Ingrid Elida Karo Johansen
  DEL
  Fallskjermhopper ved Tønsberg kjørt til akutten

  Onsdag formiddag fikk politiet melding om en fallskjermhopper som hadde hatt et uhell i forbindelse med landing på flyplassen Sem i Tønsberg.

  Personen var en mann i 50-årene. Han ble kjørt til akutten ved sykehuset i Vestfold, meldte politiet på Twitter onsdag ved 16-tiden.

  Hendelsesforløp og skadeomfang er fortsatt uklart.

 • av Ingrid Elida Karo Johansen
  DEL
  Kjedekollisjon i Nes

  Det har vært en kjedekollisjon i Vormsund i Nes kommune, skriver politiet på Twitter.

  Kollisjonen involverte tre biler.

  Alle er ute av bilene, og én person sjekkes av ambulanse.

 • av NTB
  DEL
  Sjøisen i Arktis kan ha passert et kritisk vippepunkt
  Forskere frykter at vi har passert punktet der det går an å redde sommerisen i Arktis. Her fra en klimaekspedisjon ved Svalbard. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB.
  Forskere frykter at vi har passert punktet der det går an å redde sommerisen i Arktis. Her fra en klimaekspedisjon ved Svalbard. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB.

  Nedsmeltingen av isen i Polhavet kan ha nådd et kritisk punkt der det er for sent å redde sommerisen, ifølge forskere som har latt seg drive over Nordpolen.

  -At sommerisen forsvinner i Arktis er en av de første landminene i minefeltet, et av vippepunktene vi passerer når oppvarmingen blir for høy, sier Markus Rex som har ledet det største internasjonale forskningstoktet over Nordpolen noen gang.

  Mer enn 300 forskere fra 20 land har deltatt i ekspedisjonen. De har latt seg fryse inn med det tyske forskningsskipet Polarstern og drevet over polisen slik Fridtjof Nansen og Hjalmar Johansen gjorde med Fram på 1890-tallet. Etter ti måneder i isen kom Polarstern tilbake til Tyskland i oktober.

 • av NTB
  DEL
  Fire skutt og drept i Chicago

  Åtte personer ble skutt tirsdag morgen i Chicago i USA. Fire er døde.

  De fire andre er fraktet til sykehus. Tilstanden er kritisk for to av dem og ukjent for resten.

  Ifølge politiet ble skuddene avfyrt under en krangel i et hjem i Englewood sør for sentrum.

  Politiet ble varslet like etter klokken 5.40.