Norge

Nyhetsstudio: Siste nytt

 • Les alt om koronasituasjonen her
Festet innlegg
Varsler flere stengte veier på Vestlandet
23. februar kl 13:30av NTB
DEL

Flere veier på Vestlandet stenges tirsdag kveld og natt til onsdag på grunn av rasfare.

Det skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter.

Følgende veier stenges:

 • Riksvei 13 Eikenes mellom Hella og Leikanger fra klokken 22 til 7.30.
 • Fylkesvei 5641 Veitastrond mellom Hafslo og Veitastrand fra klokken 21 til 8.
 • Fylkesvei 5600 Vik–Arnafjord fra klokken 21 til 8.
 • Fylkesvei 5637 Skjolden–Urnes fra klokken 21 til 8.
Siste innlegg
Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Bilfører til sykehus etter kollisjon med lastebil i Ørsta

  En mann i 20-årene er sendt til Haukeland universitetssjukehus etter en trafikkulykke på E39 i Ørsta i Møre og Romsdal.

  – Det har vært en kollisjon mellom en lastebil og en personbil. Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent, og vi jobber på stedet, sier operasjonsleder John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

  Føreren av personbilen er sendt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med helikopter. Skadeomfanget er ukjent. Politiet opplyser at han hadde hodeskader men var bevisst.

  Lastebilsjåføren, en mann i 60-årene, er fysisk uskadd. Han er sendt til sykehuset i Ålesund for undersøkelse.

  Ulykke skjedde like før klokken 22.30 tirsdag kveld nær ferjekaia på Festøy. Veien forbi ulykkesstedet var en periode stengt og større kjøretøy som skulle med ferja mellom Solavågen og Festøy, ble holdt igjen.

  – I påvente av bilberging dirigeres biler forbi ulykkesstedet, opplyser politiet i en oppdatering.

 • av NTB
  DEL
  Nytt møte i Sikkerhetsrådet om Myanmar
  Daglig demonstrerer folk i protest mot kuppet mot landets lovlig valgte regjering. Slik så det ut i gatene i Mandalay tirsdag der demonstranter satte opp barrikader mot opprørspoliti. Foto: AP / NTB
  Daglig demonstrerer folk i protest mot kuppet mot landets lovlig valgte regjering. Slik så det ut i gatene i Mandalay tirsdag der demonstranter satte opp barrikader mot opprørspoliti. Foto: AP / NTB

  Storbritannia innkaller til et nytt møte bak lukkede dører om Myanmar på fredag i FNs sikkerhetsråd

  Møteinnkallingen kommer etter at politiet og de militære de siste dagene har gått mye hardere til verks mot de tusener av demonstranter som daglig protesterer mot kuppet mot landets lovlig valgte regjering.

  Etter flere uker med relativt forsiktig respons fra de militæres side mener FN at minst 18 mennesker ble drept da politiet i helgen skjøt med skarpt mot demonstrantene.

  Tirsdag ble minst tre personer alvorlig såret da politi igjen brukte skarpe skudd og tåregass mot demonstranter.

  Umiddelbart etter kuppet 1. februar uttrykte FNs sikkerhetsråd dyp bekymring og ba om at alle pågrepne, inkludert landets leder Aung San Suu Kyi, måtte løslates.

 • av NTB
  DEL
  FBI-sjefen kaller kongressopptøyene terror
  FBI-sjef Christopher Wray gjør det klart at angrepet på kongressen var innenlandsk terrorisme, og at slik hvit nasjonalisme er en alvorlig fare i USA. Foto: Patrick Semansky / AP/ NTB
  FBI-sjef Christopher Wray gjør det klart at angrepet på kongressen var innenlandsk terrorisme, og at slik hvit nasjonalisme er en alvorlig fare i USA. Foto: Patrick Semansky / AP/ NTB

  FBI-sjef Christopher Wray kaller opptøyene og inntrengningen i Kongressen 6. januar innenlandsk terrorisme.

  I en høring i Senatets justiskomité tirsdag forsvarte Wray seg mot kritikken som er rettet mot FBI for å ha undervurdert faren for vold.

  – Jeg var forskrekket over at dere, vårt lands valgte ledere, ble satt i fare rett her i disse salene. Det angrepet, den beleiringen, er kriminell oppførsel, som vi i FBI ser på som innenlandsk terrorisme, sa han.

  Han fastholdt at FBI hadde varslet politiet i Kongressen og Washington om potensialet for vold mens Kongressen møttes for å godkjenne valget av Joe Biden som president.

  Rapport varslet om volden

  Et tema som ble diskutert, var en rapport fra et FBI-kontor i Virginia dagen før opptøyene. Her ble det varslet om at det florerte med poster i sosiale medier med uttalelser om krig og storming av Kongressen dagen etter.

  Kongresspolitiets sjef sa i en høring for noen uker siden at de ikke var oppmerksom på denne rapporten, og at de ikke hadde fått noe informasjon fra FBI som skulle tyde på muligheten for slik vold den dagen da en mobb trengte seg inn i Kongressen og truet med å drepe kongressrepresentanter og visepresident Mike Pence.

  Varslet på flere måter

  Wray svarte at rapporten var delt av FBIs terrorstyrke, drøftet på et møte høyt oppe, sendt på epost til en rekke politisjefer og lagt ut på en portal som var tilgjengelig for politistyrkene.

  Wray sa at FBI hadde villet bearbeide rådataene mer, men mente at varselet var såpass viktig at det burde sendes til relevante mottakere fortest mulig.

  – Vi sendte varselet til kongresspolitiet og Washington-politiet, ikke en gang, ikke to ganger, men på tre forskjellige måter, sa han.

  Trusselen fra hvit nasjonalisme

  Wray la også vekt på faren for den nasjonale sikkerhetstrusselen som hvit nasjonalisme og innenlandske terrorgrupper utgjør.

  – 6. januar var ikke et isolert tilfelle. Problemene med innenlandsk terrorisme har vokst som en svulst i USA lenge og forsvinner ikke med det første, sa han.

  Kongressopptøyene har gjort det klart at FBI som etter 11. september-angrepene omstilte seg for å fokusere på internasjonal terrorisme, nå igjen må omstille seg for å konfrontere innenlandske voldstrusler fra hvite amerikanere.

  Wray sa at de 2.000 sakene som nå etterforskes, er dobbelt så mange som da han for tre år siden ble FBI-direktør, og antall arrestasjoner er tredoblet.

  Mesteparten av etterforskningen dreier seg om raserelatert, voldelig ekstremisme, sa han.

  Wray hadde et vanskelig forhold til tidligere president Donald Trump, som kritiserte FBIs etterforskning av Russland-sporet foran valget i 2016.

  Antifa ikke involvert

  Flere republikanere har antydet at det ikke var Trump-tilhengere som stormet kongressen, men hevdet at venstreekstremister og det såkalte Antifa, en antifascistisk gruppe som får mye omtale i konservative amerikanske medier, egentlig sto bak. Men den teorien la Wray død.

  – Vi har ikke sett noe som tyder på anarkistiske voldelige ekstremister eller folk som støtter Antifa i forbindelse med 6. januar, fastslo han.

  Siktelsene som er tatt ut hittil, viser at mange av dem som er arrestert, åpent sier at de ble inspirert av Trump.

  – I fire år tonet den tidligere presidenten ned trusselen fra hvit makt-ekstremister. Men som 6. januar viste, har våre føderale myndigheter altfor lenge mislyktes i å håndtere den voksende terrorfaren i vår egen bakgård, sa senator Dick Durbin under høringen.

 • av NTB
  DEL
  Johansen aksepterer Solbergs beklagelse

  Byråsleder Raymond Johansen sier han er glad for at statsminister Erna Solberg tirsdag ringte ham og beklaget.

  – Kommunene står i førstelinjen i koronapandemien og har formidable oppgaver som det er viktig at regjeringen støtter opp under. Vi må bygge bro mellom by og land, og helgens angrep både på Oslo-folk og på Oslos håndtering av pandemien bidro til en konflikt som forstyrrer den viktige oppgaven vi alle må stå sammen om, sier Raymond Johansen (Ap) i en kommentar, og understreker:

  – Jeg er veldig glad for at Erna Solberg ringte og beklaget at Statsministerens kontor var involvert i utspillene.

  Beklagelsen kommer etter at det mandag ble kjent at Egseth hjalp Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) komme i kontakt med VG i forbindelse med et intervju der Dahl rettet krass kritikk mot byrådet i Oslo for koronahåndteringen i hovedstaden.

  I et intervju med TV 2 sier han at han nå anser denne saken som avsluttet.

  – I hvert fall for mitt vedkommende er denne saken ute av verden, sier han.

 • av NTB
  DEL
  Britiske aviser må ut med 5 millioner til Meghan
  Meghan Markle, hertuginne av Sussex, her under et arrangement i London i mars i fjor. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
  Meghan Markle, hertuginne av Sussex, her under et arrangement i London i mars i fjor. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

  Britiske aviser som trykket et brev Meghan Markle skrev til sin far, må betale henne 450.000 pund (5,4 millioner kroner) i sakskostnader.

  Markle, som har tittelen hertuginne av Sussex etter at hun giftet seg med prins Harry, vant saken mot Associated Newspapers i februar for artikkelen som ble trykket i Mail on Sunday i 2019.

  I brevet til faren noen måneder etter at hun giftet seg, ba hun ham slutte å snakke med tabloidaviser og fortelle feilaktige ting om henne i intervjuer.

  Summen aviskonsernet må betale, er en foreløpig kjennelse fra domstolen i London, et godt stykke under de 750.000 pundene Markles advokat krevde.

  Aviskonsernet sier de vil anke, selv om de ikke tror de vinner fram.

 • av NTB
  DEL
  Norge følger EUs nye Navalnyj-sanksjoner

  Norge vil innføre samme sanksjoner som EU mot russere knyttet til straffeforfølgelsen av opposisjonsleder Aleksej Navalny.

  Mandag ble det kjent at EU innfører sanksjoner mot fire russiske tjenestemenn i forbindelse med fengslingen av regimekritikeren. De fire blir underlagt reiseforbud i medlemslandene, og alle verdier de måtte ha i EU, blir båndlagt.

  – Norge mener at russiske myndigheter må stanse sin politisk motiverte forfølgelse av opposisjonsleder Aleksej Navalnyj, og at bruken av rettssystemet til å kneble ham er uakseptabelt, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en kommentar.

  Hun føyer til at Norge har sluttet opp om alle EUs restriktive tiltak rettet mot Russland og russiske borgere ved å vedta tilsvarende tiltak.

  – Vi har også politisk sluttet opp om EUs tiltaksregime vedrørende alvorlige menneskerettsovergrep. Det vil derfor være naturlig at Norge følger opp de nye listeføringene, sier utenriksministeren.

 • av Stine Barstad
  DEL
  Erna Solberg innkaller til hastepressekonferanse

  Erna Solberg møter pressen klokken 20 i statsministerboligen.

  Saken oppdateres.

 • av NTB
  DEL
  13 omkom i kollisjon sør i California

  13 personer mistet livet i en kollisjon mellom en SUV og en lastebil sør i California tirsdag.

  Det som omtales som en SUV med 25 personer om bord, kolliderte med en semitrailer lastet med grus. Ifølge New York Times var SUV-en registrert for sju eller åtte passasjerer.

  Tolv av de døde omkom på stedet, mens én døde etter ankomst på sykehus, opplyser Omar Watson i California Highway Patrol.

  Det ble først meldt at det var 27 mennesker i bilen, og at minst 15 omkom.

  Ulykken skjedde i et jordbruksområde sørøst i California, på en motorvei som strekker seg gjennom åkre ved Holtville cirka 160 kilometer øst for San Diego og like nord for grensa til Mexico.

  Det er uklart om SUV-en, en Ford Expedition, stoppet ved et stoppskilt før den kjørte ut i veien rett foran lastebilen.

  – Det er åpenbart at den bilen ikke er bygd for så mange mennesker, sier Watson.

 • av NTB
  DEL
  Reggae-legenden Bunny Wailer er død
  Bunny Wailer på scenen i Kingston på Jamaica i februar 2005, under en konsert for å markere det som kunne vært Bob Marleys 60-årsdag. Foto: Collin Reid / AP / NTB
  Bunny Wailer på scenen i Kingston på Jamaica i februar 2005, under en konsert for å markere det som kunne vært Bob Marleys 60-årsdag. Foto: Collin Reid / AP / NTB

  Bunny Wailer, som grunnla reggaebandet The Wailers sammen med Bob Marley på 60-tallet, er død, 73 år gammel.

  Det opplyser myndighetene på Jamaica. Dermed er det siste av The Wailers' originalmedlemmer borte. Bob Marley døde av kreft i 1981, mens Peter Tosh ble drept i 1987.

  Dødsårsaken for Bunny Wailer er ikke kjent, men kulturdepartementet i Kingston sier artisten, som egentlig het Neville O'Reilly Livingstone, hadde vært innlagt på sykehus siden desember.

 • av NTB
  DEL
  Ansatt i Leger Uten Grenser drept i al-Hol-leiren

  En av Leger Uten Grensers ansatte ble i februar drept i teltet sitt i al-Hol-leiren i Syria.

  Den ansatte ble ifølge organisasjonen drept 24. februar da han var sammen med familien sin i leiren.

  – Vi prøver å skaffe en bedre forståelse av situasjonen og omstendighetene rundt vedkommendes død. Leger Uten Grenser støtter familien i denne vanskelige tiden, og vi sender våre tanker til vår kollegas familie og venner, sier Leger Uten Grensers beredskapssjef i Syria, Will Turner.

  Tre dager senere døde barnet til en annen av organisasjonens medarbeidere i en brann under et bryllup i al-Hol. Brannen skal ha blitt utløst av et en dieselvarmer ved et uhell ble veltet.

  Al-Hol huser blant annet enker, hustruer, barn og andre familiemedlemmer til IS-krigere. Flertallet er irakere og syrere, men det er rundt 10.000 mennesker som kommer fra 57 andre land. Leger Uten Grenser anslår at to av tre av dem som bor i leiren, er barn.

  Leiren kontrolleres av lokale myndigheter og sikkerhetsstyrker, som hindrer de fleste i å forlate leiren. Sikkerhetssituasjonen i al-Hol-leiren har ifølge organisasjonen forverret seg de siste to årene, mens det i år har forverret seg ytterligere.

 • av NTB
  DEL
  Liten oppgang på Oslo Børs
  Oslo Børs steg tirsdag 0,41 prosent. Foto: Lise Åserud / NTB
  Oslo Børs steg tirsdag 0,41 prosent. Foto: Lise Åserud / NTB

  Oslo Børs steg tirsdag 0,41 prosent. Hovedindeksen endte på 1.032,56 poeng.

  Av de fem mest omsatte selskapene var Equinor det eneste selskapet med røde tall. Dagens mest omsatte aksje falt med 0,93 prosent.

  Deretter fulgte Norsk Hydro (+1,81), DNB (+0,06), Nel (+1,85) og Telenor (+0,81).

  E-helseselskapet Carasent endte opp 6,82 prosent. Oppgangen kommer etter at John Fredriksens Aeternum har gjort storkjøp i selskapet, skriver E24 og Dagens Næringsliv.

  Aeternum har kjøpt 8,25 millioner aksjer i Carasent, som tilsvarer 15 prosent av aksjekapitalen.

  Et fat nordsjøolje kostet ved stengetid 63,68 dollar, noe som er ned 0,08 prosent.

  Blant de toneangivende europeiske børsene steg DAX 30-indeksen i Frankfurt 0,36 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London og CAC 40-indeksen i Paris la på seg 0,76 og 0,46 prosent.

 • av NTB
  DEL
  Fjordland tilbakekaller tomatsuppe etter eggtabbe
  Fjordland AS kaller tilbake Fjordland BOX Spicy Tomato soup 280 g.
Foto: Fjordland / NTB
  Fjordland AS kaller tilbake Fjordland BOX Spicy Tomato soup 280 g. Foto: Fjordland / NTB

  Fjordland trekker tilbake suppeproduktet sitt BOX Spicy Tomato soup. Årsaken er at egg ikke kommer fram i produktets ingrediensliste.

  Fjordland ber folk som har produktet, levere det tilbake til butikk og få igjen pengene. Produktet inneholder makaroni med egg, som kan gi allergiske reaksjoner, skriver de i en pressemelding.

  Produktet gjelder bokser med datomerking før 26.03.2021.

  Fjordland skriver videre at de tar denne saken svært alvorlig. De lover å se på hvordan de kan skjerpe rutinene ytterligere, slik at noe lignende ikke skjer igjen.

 • av NTB
  DEL
  Mann lettere skadet i isbjørnangrep på Svalbard
  En isbjørn ble skutt og drept i Mohnbukta på østkysten av Spitsbergen mandag.
Foto: Sysselmannen på Svalbard / NTB
  En isbjørn ble skutt og drept i Mohnbukta på østkysten av Spitsbergen mandag. Foto: Sysselmannen på Svalbard / NTB

  En mann ble angrepet av en isbjørn i Mohnbukta på østsiden av Spitsbergen tirsdag, men slapp unna med lettere skader.

  Meldingen om angrepet kom klokka 9.25 tirsdag. Sysselmannens helikopter rykket til stedet, som ligger mellom 8 og 10 mil fra Longyearbyen, med lege om bord. Ved 11-tiden returnerte helikopteret, og den skadde mannen ble fraktet til sykehuset.

  Det var to personer i følget, og isbjørnen ble skutt og drept, melder Sysselmannen.

  – Mannen ble påført lettere skader. Som alle saker der en isbjørn blir drept, vil også denne bli etterforsket, sier kommunikasjonsrådgiver Terje Carlsen hos Sysselmannen til NTB.

  Mannen som ble angrepet av isbjørnen, har fått behandling og er nå oppe og går.

  Carlsen opplyser at den skadede mannen har opphold i Longyearbyen og ikke er turist på Svalbard eller var del av noen form for guidet tur.

 • av NTB
  DEL
  Byggevarehandelen omsatte for 55 milliarder i 2020
  Nordmenn pusser opp hus, leiligheter og hytter for mange millioner kroner hvert år. I 2020 omsatte byggevarehandelen for 55,3 milliarder kroner.
Foto: Lise Åserud / NTB
  Nordmenn pusser opp hus, leiligheter og hytter for mange millioner kroner hvert år. I 2020 omsatte byggevarehandelen for 55,3 milliarder kroner. Foto: Lise Åserud / NTB

  Flere nordmenn har benyttet pandemien til å gjøre arbeid på egen bolig. Det har ført til at byggevarehandelen omsatte for 55,3 milliarder kroner i 2020.

  Dette er en økning på 5,6 milliarder fra 2019, viser tall fra årsstatistikken til Virke Byggevarehandel.

  Smitteverntiltakene har gjort at nordmenn har vridd deler av forbruket sitt fra reiser og andre tjenester til økt varekonsum, skriver Virke i en pressemelding.

  − Byggevarehusene opplevde i 2020 et voldsomt oppsving i salget til privatkunder, sier direktør Aslaug Koksvik for Virke Byggevarehandel.

  På grunn av sterk konkurranse i byggevaremarkedet har eierskifter og oppkjøp bidratt til at byggevaremarkedet spisses med færre og sterkere aktører de siste årene.

  – Vi har noen store landsdekkende aktører og kjedekonsepter med betydelige markedsandeler, men det er også rom for mindre aktører med en mer regional profil, sier hun.

 • av NTB
  DEL
  Bonde tiltalt etter funn av 83 døde sauer
  Rettssaken finner sted i Senja tingrett 26. og 27. mai. Foto: André Lorentsen / NTB
  Rettssaken finner sted i Senja tingrett 26. og 27. mai. Foto: André Lorentsen / NTB

  En sauebonde er tiltalt for flere brudd på dyrevelferdsloven. Det ble funnet minst 83 døde sauer i mannens fjøs.

  Bonden har tilstått forholdene og ser fram til å få saken som går i Senja tingrett i mai, overstått, skriver NRK.

  – Han har det ikke bra. Han tar det tungt, og saken går hardt inn på ham. Han er glad i dyr, så dette har vært helt forferdelig for ham, sier forsvarer Tor Reidar Klausen.

  – Dette er både en dyretragedie og en menneskelig tragedie, sier han.

  Inne i fjøset var det også 13 levende sauer. Elleve av dem var så avmagret at de ble nødslaktet på stedet.

  Tiltalen gjelder også manglende tilsyn og stell. Han er også tiltalt for manglende fjerning av møkk, gammelt fôr og døde dyr, samt at han unnlot å slippe dyr ut på beitet.

  Aktor har varslet påstand om forbud mot å ha dyr.

 • av NTB
  DEL
  Tre medieansatte drept i Afghanistan

  Tre kvinner ansatt i en afghansk TV-kanal er skutt og drept i det som fremstår som et målrettet angrep øst i landet, opplyser kringkasteren.

  Angrepet skjedde i byen Jalalabad øst i det krigsherjede landet. Det ser ut til å føye seg inn i rekken av angrep der medier og journalister er målet, opplyser Enikass TV til nyhetsbyrået AFP.

  – De er døde, alle sammen. De var på vei hjem fra kontoret til fots da de ble skutt, sier Enikass-direktør Zalmai Latifi.

  En annen ansatt bekrefter hendelsen og at de tre ble drept.

 • av NTB
  DEL
  Sanksjoner mot Russland etter Navalnyj-forgiftning
  Også USA sier nå at Russland sto bak forgiftningen av Aleksej Navalnyj og har innført sanksjoner mot sju russere. Arkivfoto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB
  Også USA sier nå at Russland sto bak forgiftningen av Aleksej Navalnyj og har innført sanksjoner mot sju russere. Arkivfoto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

  USA innfører sanksjoner mot sju høyt plasserte russere etter forgiftningen av regimekritiker Aleksej Navalnyj i fjor sommer. Amerikanerne sier Russland sto bak.

  – Etterretningstjenestene anser at det er stor sannsynlighet for at folk fra den russiske sikkerhetstjenesten brukte nervegiften novitsjok til å forgifte opposisjonsleder Aleksej Navalnyj, sier en høyt plassert amerikansk tjenestemann.

  Navalnyj overlevde forgiftningen. Russiske myndigheter nekter for å ha noe med saken å gjøre.

  Tirsdag bekrefter også EU at de har formalisert sanksjonene mot fire russiske tjenestemenn for rettsforfølgelsen av Navalnyj etter at han vendte hjem fra behandling og rekonvalesens i Tyskland.

 • av NTB
  DEL
  Canadas økonomi krympet med 5,4 prosent i fjor
  Canada opplevde sin største økonomiske nedtur noensinne i fjor, til tross for offentlige tiltak for å lette på koronakrisen. Nå er landet i gang med å vaksinere befolkningen, som her i Richmond Hill i utkanten av landets største by Toronto. Foto: Cole Burston / The Canadian Press / AP / NTB
  Canada opplevde sin største økonomiske nedtur noensinne i fjor, til tross for offentlige tiltak for å lette på koronakrisen. Nå er landet i gang med å vaksinere befolkningen, som her i Richmond Hill i utkanten av landets største by Toronto. Foto: Cole Burston / The Canadian Press / AP / NTB

  Canadas bruttonasjonalprodukt (BNP) falt med 5,4 prosent i 2020. Det er den største nedturen siden statistikken begynte.

  Det bratte fallet kommer til tross for at økonomien hentet inn mye av det tapte i fjorårets siste kvartal, opplyser landets statistikkbyrå.

  I fjerde kvartal vokste økonomien med 9,6 prosent, mer enn det som var ventet. Økt offentlig forbruk for å hjelpe canadierne gjennom koronarestriksjonene bidro til oppgangen på slutten av året. I tillegg ble det investert mer i næringsliv og boliger.

  Til sammenligning vokste BNP med 1,9 prosent i 2019.

 • av NTB
  DEL
  325 kilo kokain beslaglagt i København

  Ni personer er pågrepet i Danmark etter avsløringen av en stor forsendelse kokain som skulle leveres til frihavnen i København.

  Dansk politi fikk tips fra tollere i Tyskland, som avslørte den store kokainlasten i Bremerhaven.

  Konteineren som inneholdt stoffet kom opprinnelig fra Brasil. Derfra ble den sendt til frihavnen i København, der myndighetene tok beslag i kokainen. De fulgte så diskret med da konteineren ble brakt til mottakerfirmaet.

  Politiet understreker at firmaet ikke var kjent med at det var kokain i lasten.

  Mandag ble ni personer pågrepet da de forsøkte å skaffe seg adgang til konteineren. Åtte av dem skal være aktive i det organiserte kriminelle miljøet. En av dem er en 45 år gammel belgisk statsborger, de andre åtte danske statsborgere i alderen 19–34 år. De fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

  325 kilo er et enormt beslag i dansk målestokk. Man skal mer enn fem år tilbake i tid før man finner et like stort beslag. 310 kilo ble da funnet i en konteiner som endte i Esbjerg.

 • av NTB
  DEL
  To menn tiltalt for terrorfinansiering

  To menn i 30- og 40-årene må møte i Oslo tingrett i april, tiltalt for å ha samlet inn og overført store pengesummer til en IS-deltaker.

  Lovbruddene har en strafferamme på inntil ti års fengsel, skriver NRK.

  Den ene tiltalte, en mann i 40-årene, skal i perioden fra juli til desember 2017 ha samlet inn 465.000 kroner. 380.000 kroner av dette beløpet skal ha blitt stilt til rådighet for en deltaker i Islamsk Stat (IS) i Syria. Mannen erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans forsvarer, advokat Svein Holden.

  Den andre tiltalte, en mann i 30-årene, skal ha vært med på å organisere pengeoverføringer av minst fire millioner kroner til mottakere i utlandet, deriblant Syria.

  Kort tid etter pågripelsen i mai 2020 beslagla Politiets sikkerhetstjeneste (PST) 390.000 kroner under madrassen til mannen. Forsvareren hans har foreløpig ikke besvart NRKs henvendelser.

  Rettssaken starter 9. april.

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Frp: – Forsvarsministeren må vurdere full stans i marinens operasjoner

 2. NORGE
  Publisert:

  Snart kommer vaksinene til Norge. Dette vet vi, og dette vet vi ikke.

 3. NORGE
  Publisert:

  Han satt isolert i en kjeller i over fem år. Nå er Norge saksøkt for umenneskelig behandling.

 4. NORGE
  Publisert:

  Marineoffiserer sterkt kritisk til at toppene i Sjøforsvaret fikk opprykk etter havariet med Helge Ingstad og et annet fartøy.

 5. NORGE
  Publisert:

  Problemer på norske krigsskip: Fikk ordre om å dykke jevnlig for å sjekke at propellene satt godt på

 6. NORGE
  Publisert:

  Uken startet med mange koronanyheter. Her får du oversikten.